Слънцезащита за чувствителна кожа

Слънцезащита за чувствителна кожа

Слънцезащита за чувствителна кожа

Ето, че наближават така очакваните горещи дни. Повечето от нас вече са планирали лятната си отпуска и сме се заели със задачата да влезем в перфектна форма за плажа. Но, за да бъде пълноценна почивката ни освен приятно място и компания, трябва да се погрижим и за още няколко неща. Това е защитата ни от слънчевите лъчи.

За любителите на шоколадовия тен целодневното излежаване под жарките лъчи на слънцето е приятно изживяване, но за кожата ни това е стрес. Някои в желанието си за експресен загар пропускат да нанесат слънцезащитен продукт и така сериозно си вредят.

Получаването на тен е бавен процес, който е съвсем нормален за кожата ни. Той се явява нейна защитна функция, чрез която се предпазва от слънчевите лъчи. Меланоцитите са пигментните клетки, които отговарят именно за това. Срещу агресивните слънчеви лъчения, обаче кожата ни има нужда от допълнителна подкрепа. Точно заради това се препоръчва употребата на подходящ за кожата ни слънцезащитен продукт.

Нивата на слънчева защита се изразяват със стойността на SPF /слънцезащитен фактор/. Колкото по-голям е той, толкова по-защитена е кожата.

При хора с чувствителна и светла кожа факторът трябва да е висок, приблизително 30-50 ти фактор. След време той постепенно се намалява.

При децата факторът трябва да бъде 50+, тъй като нежната им кожа се нуждае от стабилна защита.

Освен пропускането на слънцезащитния продукт, друга често срещана грешка е да се нанася само върху определени зони.

Обилно намазваме лицето и особено носът си, но пропускаме ушите. Те са открити за слънчева атака и лесно изгарят.

Нанасяме лосион върху краката си, но пропускаме горната част на стъпалата си. Кожата там също е много уязвима.

 

Дори и да ни се случи не много слънчева отпуска, не бива да пропускаме нанасянето на защитен лосион. Слънчевите лъчи проникват през облаците и неусетно оставят отпечатъкът си върху кожата ни.

А за утоляване на жаждата на кожата ни след плаж има специални лосиони за след слънце. Те носят прохлада и освежаващо усещане.

Сигурно сте забелязали, че косата ви изсветлява през летния сезон. Това е абсолютно нормално и се дължи отново на слънцето. Слънцезащитните продукти за коса също са важна част от лятната ни козметика. Под формата на спрей, те са много удобни за употреба.

Повечето производители на слънцезащитна козметика са се постарали да направят продуктите водоустойчиви, но въпреки това неколкократното нанасяне е задължително. Най-вече това се налага след излизане от водата, тъй като го избърсваме с кърпата.

За да направим отпуската си незабравима са ни нужни няколко неща – добра компания, слънцезащитни продукти, водоустойчива козметика и добро настроение.

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Солни пещери – реална полза или рекламен трик

  Солни пещери – реална полза или рекламен трик Напоследък много се заговори за алтернативното лечение на белодробни заболявания чрез силата на солните изпарения. В света това не е новост, в

Здрава и красива

Как да се подстрижете сами за 4 минути?

Решили сте да експериментирате и да се подстрижете сами. Косата ви так ви пречи или цъфтежите много ви дразнят. Фризьорката не може да ви вземе. Ясно е, че ще има

Красива

Звездите и техните малки тайни за поддръжка на косата

  Звездите и техните малки тайни за поддръжка на косата „Няма грозна жена, има жена с неподдържана коса” Всяка знаменитост има своите трикове, с които поддържа прекрасния си външен вид

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.