Как да намерим подходящия интериорен дизайнер?

Как да намерим подходящия интериорен дизайнер?

 

Въпреки, че всеки има представа за това как иска да изглежда дома му, проектирането и оптимизирането на пространството може да се окаже предизвикателна задача. Именно затова съществува и професията интериорен дизайнер, чиято цел е да създаде използваеми и в същото време естетични пространства в дома, като се вземат в предвид всички архитектурни особености на помещенията и начина на живот на клиента.

Да се намери дизайнер е лесно, но според професионалистите създаващи мебели по поръчка е важно да се зададат правилните въпроси, които ще ви позволят да се уверите, дали това е човекът, на когото можете да поверите обзавеждането на дома ви. Все пак интериорният дизайн е бизнес, който се основава на доверието.

Начални въпроси и портфолио

  •  Има ли лиценз за упражняването на професията интериорен дизайнер? – обикновено за получаването на документ се изисква комбинация от завършено образование и практически опит. Добре е да се доверите на дизайнер, който знае как се случват нещата на практика, познава изискванията за безопасност на помещенията, има усет за ергономичност… Това са важни условия за успешното завършване на всеки проект.
  • Какви са неговите специалитети като дизайнер? – Има дизайнери, които имат по-голям опит в проектирането на пространства, които наподобяват офис, други са се специализирали в старинния дизайн, трети са се насочили към съвременните влечения и т.н.
  • Има ли опит в проектирането на мебели по поръчка и цялостно обзавеждане в желания от вас стил и бюджет? – Това е особено важно за клиенти, които знаят точно какво искат като резултат. Дизайнерът трябва да бъде в състояние да преведе идеята на езика на интериорните изисквания. Това умение се придобива най-вече с опита в различни стилове. Това означава, че дизайнерите трябва да са универсални, за да могат да говорят на езика на клиента, със средствата на своите интериорни решения. Обикновено, на всеки от нас се е налагало да се справя с по-ограничен бюджет. Изборът на проектант, който винаги е работил с неограничени средства, избира скъпи мебели по поръчка и продукти може да създаде проблем по-късно.
  •  Има ли портфолио? Може ли да го погледнете? – Всеки уважаващ себе си дизайнер разполага със снимки на предишни свои проекти. Благодарение на това порфолио, вие лесно ще се ориентирате и дори можете да харесате някой от проектите.

интериорен дизайнер

Услуги

·        Какви услуги може да ви предложи във връзка с проекта? – Попитайте дизайнера кои от услугите свързани с интериорния проект може да ви предложи, и какви допълнителни консултанти и майстори ще ви се наложи да търсите, за пълното завършване на задачата. Ако дизайнерът няма екип за изпълнение, вие трябва да знаете това предварително, за да имате време да реагирате.

·        Каква е очакваната от него продължителност за осъществяване на обзавеждането? Поискайте и график на задачите за изпълнение, за да можете да следите по-стриктно изпълнението. – Това е важно! Като собственик на жилище, вие трябва да знаете времето, в което проекта ще бъде изпълнен. Много често се налага, за точно определено време да бъде завършено всичко, затова е важно да се наеме дизайнер, който да може да се впише в тези рамки.

Специалистите създаващи мебели по поръчка вмъкват едно много важно допълнение: графикът със подробно описаните задачи ден по ден ще ви даде много добра представа за бързината на работа и лесно ще разберете, ако има забавяне.

* Разберете до каква степен ще можете да се включите в проекта! – Обикновено дизайнерите нямат нищо против да работят заедно с вас, но има и такива, които искат да имат пълния контрол върху нещата. Разберете се предварително по този въпрос, като все пак вие трябва да имате последната дума преди да се започне осъществяването на проекта. Важно е да се работи в хармония с интериорния дизайнер.

 

Източник: www.mebeliplam.com  

Автор

Подобни статии

Твоят стил

Обувки и дрехи за бременни

  Обувки и дрехи за бременни Някои от бъдещите мами навярно са запознати,  че бременността може трайно променя размера и формата на женските стъпала, което прави доста трудно избирането на

Твоят стил

Пазарувате ли дрехи втора употреба?

С какво ни впечатлява една дреха – цена, качество, марка, модел? Често е трудно е да намерим облекло, покриващо всички тези критерии и се налага да правим компромиси. Уникалният стил

Мода и стил

Как да изберем уреди за кухнята 2ра част

  Как да изберем уреди за кухнята 1ва част. Ползите от пасатора, миксера и месомелачката Както обещахме в първата статия на темата за кухненските уреди, продължаваме със следващите домакински помощници. Започваме с пасатора.

1 коментар

  1. И пишете на 3-4 от студиата, които най-много ви допадат! Ако пишете на 20 е много вероятно да не успеете да разгледате детайлно офертите им и просто да изберете най-евтината!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.