Какви могат да бъдат причините за нередовен цикъл

Какви могат да бъдат причините за нередовен цикъл

 

Много от жените нямат изградения навик по-често да ходят на профилактични прегледи. Здравето е нещо много важно, нещо, за които ние сами трябва да се грижим.

Защото както знаете една жена е красива, когато има добро здравословно състояние.

Специално внимание е хубаво да се обърне на месечния цикъл и дори и при малки оплаквания е нужно посещение при гинеколог. Всяка пета жена в страната има проблеми с менструацията и това може да се дължи на редица фактори.

нередовен цикъл

Ако имате нередовен цикъл, не бива да изпадате в паника, а просто да се допитате до своя лекар, причините може да не са сериозни, но все пак е хубаво да ги разберете.

Ние ще ви представим  най-често срещаните от тях:

Стрес

Неспокойният начин на живот може да окаже голямо влияние на женския цикъл. Ако наскоро сте преживели някаква стресова ситуация или дълго време сте били под напрежение, това определено може да е причина за нарушения в менструациата.

Опитайте се да не приемате нещата толкова сериозно, дайте си малко почивка, отидете на някое спокойно място, далеч от проблемите. Това определено ще ви помогне.

Стресът и депресията влияят отрицателно не само на цикъла, но могат да предизвикат главоболие, проблеми със стомаха и още много болести.

Прекалено бързо отслабване или напълняване

Резките  промени в килограмите също могат да предизвикат много здравословни проблеми, един от които е нередовен цикъл.

Ако сте се подложили на строга диета, това ще доведе до недостиг на витамини, минерали и други важни за организма вещества, които помагат за нормалното функциониране на организма.

Водете по-здравословен начин на живот. Направете си едно ново хранително меню, което да включва много плодове и зеленчуци, и естествено пийте много вода.

Хормонални изменения

Следващият фактор, който може да е причина за нередовна менструация са хормоните. Измененията, които настъпват в концентрацията на някои хормони могат да са вследствие от заболявания на ендокринната система, особено на щитовидната жлеза, това може да окаже влияние на целия организъм.
Затова не отлагайте, а посетете вашия лекар, който ще ви направи нужните изследвания и ще ви предпише необходимо лечение.

Заболявания и прием на лекарства

Някои болести са пряко свързани с месечния цикъл на жените и могат да предизвикат нарушения.

Възможно е и лекарствата, които приемате също да окажат неприятни влияния. Това е още една причина задължително да четете инструкциите към всички медикаменти и ако имате някакви оплаквания да се консултирате със специалисти.

Алкохол и пушене

Естествено говорим за прекомерната им употреба. Ако обичате от време на време да запалвате по цигара или да си пийвате чаша вино всяка вечер, това не би трябвало да е причина за притеснения.

Но ако започнете да прекалявате, това вече не е добре…

Тютюнът замърсява не само белите дробове, а алкохолът може да увреди черния дроб и по такъв начин да се стигне до нередовен цикъл. Бъдете внимателни и консумирайте с мярка!

Естествено има и още причини, които могат да доведат до нередовен цикъл. Затова, ако имате оплаквания най-добре е да се консултирате с някой добър гинеколог.

Нашият съвет е да се опитате да водите по-здравословен и спокоен начин на живот. Да приемате повече полезни вещества, да пиете много вода, да не се подлагате на строги диети и да не се ядосвате за глупости.

 

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Да подхраним нашата памет

  Ще ви запознаем с някои храни, които могат да помогнат за поддържане на вашата памет и концентрация. Има много изследвания, които показват, че това, което ядем и пием засяга целия

Красива

Красива усмивка с „подръчни материали”

  Съвременната дентална медицина предлага различни методи за избелване на зъбите. За съжаление обикновено поради финансови причини не всеки от нас може да си ги позволи. Ето защо решихме да

Спорт и диети

3 мита за добрата форма

  Някои схващания, предавани от поколение на поколение, нямат нищо общо с истината. Ето най-разпространените 3 мита за добрата форма Твърдението При болки в гърба помага лежането Истината Според немски

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.