Приключения в 21 век, в България и сред красива природа

Приключения в 21 век, в България и сред красива природа

Спокойните ваканции не са за всеки. Всъщност, за повечето хора заслужената почивка трябва да носи емоции. А емоциите идват с посещения на красиви природни местности, с вълнения от динамични дейности, които дават възможност да изпитате своята сила, съобразителност, бързина. За вас предлагаме посещения на уникално красиви кътчета на България, съчетани с мероприятия за екстремни спортове. Много от тези спортове са вече необходимост и неизменна част от почивките на мнозина българи и чужденци. Присъединете се към тях! 21 век не е само век на съвременни технологии, това е и време за незабравими приключения, които не са само приоритет за миналите времена. Убедете се колко много екстремни дейности и природни места в България ви очакват.

Офроуд и разходки с АТВ

Ще започнем с предложения за любителите да шофират и ще им предложим предизвикателства, с офроуд и АТВ разходки.
Какво ще кажете за офроуд мероприятия, след които дори ще получите сертификат? Предлагаме ви три варианта на тези разходки, мотокрос, офроуд 4х4 каране, както и шофиране на UTV. В офроуд 4х4 може да се включите с приятели или членове на семейството и да прекарате незабравим половин ден. А мотокрос обиколките са с продължителност 2-3 часа. За двучасова обиколка с всъдеход – UTV, също трябва да си предвидите време.


АТВ карането става все по-популярно. Опитайте и вие, в трудна гориста местност, с нашите мероприятия, при които не само ще бъдете сред природата, но и ще преодолявате трудния терен, който тя ви предлага.
Стрелба – предизвикателство за точността на окото
Стрелбата изисква не само добра обща форма, която можете да поддържате със спорт, включително екстремни занимания. Тук трябва да сте много концентрирани и съсредоточени.
Ще ви предложим стреляне с пушка, с пистолет, с пневматично оръжие и с малокалибрено оръжие. Умението да стреляте точно е полезно, не само за да си докажете прецизност при улучване на целта.
В София ви каним на стрелба в комплекс „Герена“, както и в комплекс „Фортуна 13Д“. Още един, VIP комплекс, се намира в Мусагеница.

Гмуркане, каякинг, каране на джетове

Край морето и в язовирите има много възможности за водни приключения.
Гмуркането може да бъде вълнуващо с водолазен костюм, а разходката ви из света под водната повърхност може да продължи до 3 часа. Интересното е, че при новите водолазни апарати издишаният въглероден двуокис се пречиства и се обогатява с кислород, за повторно вдишване, и така можете да се „разхождате“ толкова дълго.

Каякингът е за любителите на гребането. Ще ви предложим каякинг мероприятия по реките Искър, Струма, на язовир Огняново. Каяците са от дву- до четириместни. За желаещите по-екстремни предизвикателства е каякингът с преодоляване на водопади, но трябва да имате опит, за да опитате и това незабравимо приключение. А можете да се впуснете в каякинг разходка и край морето. Каяците за морско плаване са малко по-различни.

Карането на джет е може би най-популярното от водните занимания с екстремен привкус. Ако още не сте пробвали, побързайте да включите и такова приключение в опита си. В началото начинаещите могат да направят обиколки с по-ниска скорост, докато придобият умението да управляват джета. Край черноморското крайбрежие има специални коридори за каране на джетове, с най-малко 25 метра ширина, а освен това в даден коридор в дадено време не може да се движи повече от един джет.

Бънджи скокове

Може би сте наблюдавали  бънджи скачачи, готвещи се за скокове от Стамболовия мост във Велико Търново или Аспаруховия мост във Варна. Тези мостове са по-ниски и подходящи за започване на начинаещи скачачи. А в страната има и много други обекти, главно мостове, от които можете да скочите от предизвикателни височини, като мостовете край Писанец и Витиня. Дори и за начинаещи ще предложим по-интересни места за скокове, като отвора на пещерата Проходна.

 

Скокове с парашут, летене с балон, парапланер, делтапланер, дори управляване на самолет
Въздухът отдавна не е голямо предизвикателство за човека, който се рее като птица, летейки с парапланер  или делтапланер. Скоковете с парашут са вълнуващи не само със свободното падане, преди да се отвори парашутът, но и със спускането под парашутния купол. А управляването на самолет ще се превърне в достъпно умение, на което ще ви обучи инструктор.

Адвенчърс.бг ви предлага тези и други видове екстремни мероприятия

Не само изброените по-горе екстремни спортове, но и други видове предизвикващи силата и уменията дейности ви очакват в различни места в България, а организацията ще оставите на Адвенчърс.бг. Ние организираме индивидуални и групови мероприятия за ентусиасти, с обучение и осигуряване на цялата необходима екипировка, както и придружаване от опитни инструктори.
Опознайте България по различен начин, съчетавайки пребиваването сред природата с тестване на вашата издръжливост и умения, и разбира се, ще преминете през много емоции и незабравими случки. А ние ще ви помогнем да запазите спомени за тях със снимки и видео заснемане по ваше желание.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Автор

Подобни статии

Без категория

Любовно със Силвия: Медитация у дома

Когато медитацията влезе в дома ти… Как се случват големите промени в живота ни? Дълбоко съм убедена, че те тръгват от малките неща. Понякога големи събития могат да отключат нов

Без категория

Да сготвим с Дани „Салата с булгур“

Лято е! Жега… Какво да сготвим, но да не е тежко? Салата с Булгур Предлагам да започнем с една по-различна храна, която да прибавите към лятното си меню салата с булгур.

Твоят стил

Любопитната история на ризата и интересни факти

Обичате ли да носите риза? Харесвате ли партньора си в риза? Тази дреха е част от гардероба на всички ни. Много ми харесва фактът, че можем да съчетаем ризата и

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.