4 начина да запазим спомените от първата годинка на детето

4 начина да запазим спомените от първата годинка на детето

Времето, в което децата са бебета, несъмнено е от най-вълнуващите в живота на всеки родител. Колко са малки ръчичките им, колко смешно прохождат, с колко забавни думички проговарят… Това са моменти, които искаме да помним цял живот, но те отлитат твърде бързо и за съжаление, спомените за тях сащо един по един се заличават от паметта ни.
Ето защо е добре да имаме материален начин да запазим скъпите мигове и да можем да им се радваме отново и отново в бъдеще. В следващите редове ще откриете няколко начина да съхраните спомените от първата годинка на детето.

Кутийка за съкровища

Осигурете си кутийка, в която да съхранявате първите бебешки съкровища: гривничката от родилния дом, пъпчето, първият кичур коса, първото зъбче. На пазара се предлагат много готови варианти, но можете и да си направите сами или да се обърнете към художник-приложник, който да ви изработи по поръчка. Можете да поискате кутията да е по-голяма, за да включите първите дрешки, любимата играчка и каквото още решите.

Отпечатък от бебешко краче или ръчичка

Интересен начин да запазите спомен е да направите гипсов отпечатък на ръчичка или краче на бебето. В магазин „Комсед” има много и интересни варианти на специални кутийки и рамки, създадени с тази цел. Някои са за един отпечатък, други са двойни – за ръка и краче на едно дете или за две деца. Повечето от тях имат поставки, за да можете да ги сложите на видно място. Има и модели, в които отливката е комбинирана с място за снимка, за да направите спомена от това време още по-жив.
Тези комплекти са напълно безопасни за бебето. С тях се борави много лесно, достатъчно е просто да прочетете и да следвате указанията за употреба.

Албумче за снимки

Разбира се, снимките си остават един от най-прекрасните начини да запазим спомените. Но в нашия дигитален век все по-рядко виждаме хартиени фотоси.
Но вие изберете любимите си снимки, разпечатайте ги на хартия и ги съберете в отделен албум. Можете да си купите готов, но може и да си поръчате или направите оригинален хендмейд албум, персонализиран според вашите предпочитания.

Дневник за всякакви спомени

В книжарниците отдавна се продават готови дневници-албуми за първата годинка на бебето. В тях можете да лепите снимки, да записвате интересни събития и факти по дати. Това е наистина добър начин да съберете най-важните спомени на едно място.
Готовите дневници обаче следват еднотипен алгоритъм и универсалния им вид не се харесва на всички.
Вие можете сами да си създадете подобен дневник по начин, който ви е удобен и ви харесва. Вписвайте в него всичко: ръст и тегло при раждане, датата на поява на първото зъбче, на първата усмивка, на първата самостоятелна стъпка, първата думичка, както и множеството смешни думички по-късно. Можете дори да описвате цели забавни случки, които бихте искали никога да не забравяте.
За да направите дневника по-оригинален и по-личен, можете да го украсите със снимки, рисунки, картинки или каквото намерите за добре. Тази техника се нарича скрапбукинг.

В специализираните крафт магазини ще намерите достатъчно материали, от които да сглобите точно такава книжка, каквато сте си представяли. Ако пък не умеете или нямате време да се занимавате с подобни дейности, поръчайте на художник-приложник да направи за вас персонализираните страници, а вие само ги попълнете.

Автор

Подобни статии

За майките

Семейна вечеря

  Традиция – в това се превърна една неделна вечеря. Една неделна, семейна вечеря на която се събрахме, за да обсъдим семеен въпрос се оказа много забавно мероприятие, което всеки от

За майките

За следродилната депресия – същност, причини и начини за преодоляване

Какво представлява следродилната депресия?  Следродилната депресия за съжаление е доста често срещано явление. Проявява се обикновено няколко дена след раждането, като продължителността и е строго индивидуална и зависи от много

За майките

Витамини за деца: помагат или вредят?

Витамини за деца… Както детето учи азбуката от А, Б, В, така се нуждае и от витамини А, В, С и т.н. Педиатрите и специалистите по хранене са единодушни относно

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.