4 начина да запазим спомените от първата годинка на детето

4 начина да запазим спомените от първата годинка на детето

Времето, в което децата са бебета, несъмнено е от най-вълнуващите в живота на всеки родител. Колко са малки ръчичките им, колко смешно прохождат, с колко забавни думички проговарят… Това са моменти, които искаме да помним цял живот, но те отлитат твърде бързо и за съжаление, спомените за тях сащо един по един се заличават от паметта ни.
Ето защо е добре да имаме материален начин да запазим скъпите мигове и да можем да им се радваме отново и отново в бъдеще. В следващите редове ще откриете няколко начина да съхраните спомените от първата годинка на детето.

Кутийка за съкровища

Осигурете си кутийка, в която да съхранявате първите бебешки съкровища: гривничката от родилния дом, пъпчето, първият кичур коса, първото зъбче. На пазара се предлагат много готови варианти, но можете и да си направите сами или да се обърнете към художник-приложник, който да ви изработи по поръчка. Можете да поискате кутията да е по-голяма, за да включите първите дрешки, любимата играчка и каквото още решите.

Отпечатък от бебешко краче или ръчичка

Интересен начин да запазите спомен е да направите гипсов отпечатък на ръчичка или краче на бебето. В магазин „Комсед” има много и интересни варианти на специални кутийки и рамки, създадени с тази цел. Някои са за един отпечатък, други са двойни – за ръка и краче на едно дете или за две деца. Повечето от тях имат поставки, за да можете да ги сложите на видно място. Има и модели, в които отливката е комбинирана с място за снимка, за да направите спомена от това време още по-жив.
Тези комплекти са напълно безопасни за бебето. С тях се борави много лесно, достатъчно е просто да прочетете и да следвате указанията за употреба.

Албумче за снимки

Разбира се, снимките си остават един от най-прекрасните начини да запазим спомените. Но в нашия дигитален век все по-рядко виждаме хартиени фотоси.
Но вие изберете любимите си снимки, разпечатайте ги на хартия и ги съберете в отделен албум. Можете да си купите готов, но може и да си поръчате или направите оригинален хендмейд албум, персонализиран според вашите предпочитания.

Дневник за всякакви спомени

В книжарниците отдавна се продават готови дневници-албуми за първата годинка на бебето. В тях можете да лепите снимки, да записвате интересни събития и факти по дати. Това е наистина добър начин да съберете най-важните спомени на едно място.
Готовите дневници обаче следват еднотипен алгоритъм и универсалния им вид не се харесва на всички.
Вие можете сами да си създадете подобен дневник по начин, който ви е удобен и ви харесва. Вписвайте в него всичко: ръст и тегло при раждане, датата на поява на първото зъбче, на първата усмивка, на първата самостоятелна стъпка, първата думичка, както и множеството смешни думички по-късно. Можете дори да описвате цели забавни случки, които бихте искали никога да не забравяте.
За да направите дневника по-оригинален и по-личен, можете да го украсите със снимки, рисунки, картинки или каквото намерите за добре. Тази техника се нарича скрапбукинг.

В специализираните крафт магазини ще намерите достатъчно материали, от които да сглобите точно такава книжка, каквато сте си представяли. Ако пък не умеете или нямате време да се занимавате с подобни дейности, поръчайте на художник-приложник да направи за вас персонализираните страници, а вие само ги попълнете.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Автор

Подобни статии

За тийнейджърите

Помощ, вече е тийнейджър!

  Срещате ли проблеми с вашите тийнейджъри? Наистина ли разбирате чувствата им? Имат ли право всеки път, когато се карате? Защо винаги се бунтуват срещу родителите си? Как можете да

Модерен дом

Щорите – част от красотата на дома ни

  Ако не сте проучвали скоро предложенията за щори на пазара, ще се изумите от невероятното им разнообразие – хоризонтални, вертикални, римски, щори „роле”, плисе и др. Щорите се превръщат

За майките

Подаръци или другият начин да изкупим вината си

  Кой от нас не е ставал свидетел на истеричното тръшкане на някое дете? Срещаме ги почти навсякъде, повечето хора цъкат с език и се чудят що за родител е

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.