90 дневната диета

90 дневната диета

 

90-дневната диета е една от най-известните и нашумели начини за сваляне на килограми. Много дами се питат "как да отслабна", а 90-дневната диета е един чудесен начин за това. Диетичният хранителен режим е с продължителност точно 90 дни, както се досещате от името. Когато приключите с диетата е хубаво да си направите пoчивкa oт около 90 дни, след което може да я пoвтopитe при нужда и желание.

Хубаво е, по време на почивката да продължавате да се храните балансирано и умерено, както и да си отделите няколко часа седмично за любим спорт. 90-дневната диета хич не е трудна за спазване и това е причината толкова много хора да я спазват докато се борят с излишните килограми.

Какъв е основният й принцип?

При този хранителен режим се спазва на точно определена последователност на хранене, която се състои от четиридневен хранителен цикъл. В определен ден от този цикъл е разрешено да се консумират определени хранителни продукти. До 12 часа на обяд може да ядете плодове. Нека не наблягате на бананите. Тях ги хапвайте главно в третия ден.След малко ще разберете защо.

Първият ден от четиридневния цикъл се ядат белтъчини. Той още се нарича протеинов. Приемате белтъчни храни: месо, яйца, млечни производни, риба и морски деликатеси. Между храненията трябва да си оставяте по 4 часа за храносмилане.

Вторият ден е определен за хапване на бобови култури и варива: боб, леща, нахут, жито. Тук също се спазва 3-4 часова пауза между 2 хранения.

През третия ден от режима може да консумирате въглехидрати, за това ден 3 е и любим на много от хората, които спазват тази диета, тъй като е позволено да се хапват сладости. Освен това може да ядете спагети, кифли, хляб, пица, но без месо. Хапва се през 2 яаса, ако сте гладни.

Четвъртият ден от тази 90-дневна диета се консумират плодове. Плодовете се храносмилат бързо и се хапва на час-два. Ако ви дойдат прекалено много може да замените някое от храненията със зеленчуци.

Този четиридневен цикъл се повтаря постоянно като на всеки 29-ти ден не се яде нищо, а се пие само вода и чай. В краен случай може да пиете плодов сок. Това е най-тежкият ден от режима, защото за повечето хора е сериозно изпитание да изкарат едно денонощие само на вода, но за успокоение това се случва само 3 пъти през целия 90 дневен период.

Хубавото на тази диета е, че на практика може да хапвате от всички храни, като само съблюдавате да е определения за това ден.

Автор

Подобни статии

Спорт и диети

Видове билярд

  Видове билярд Билярдът е много интересна група игри, които са се наложили като „мерило“ за прецизност и умения у играчите. Тя се разделя на два основни типа, наречени –

Спорт и диети

Навиците, които пречат на вашето отслабване

  Отървете се от навиците, които пречат на вашето отслабване Представяме ви някои от елементарните ежедневни навици, които може би стоят на пътя между вас и желаната фигура И така,

Диети

Диета с кисело мляко

  Киселото мляко е изключителен хранителен продукт. Той се получава следствие на ферментацията на прясното мляко с добавена закваска (подкваса, квас). Ние, в България сме известни с това млечно произведение

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.