90 дневната диета

90 дневната диета

 

90-дневната диета е една от най-известните и нашумели начини за сваляне на килограми. Много дами се питат "как да отслабна", а 90-дневната диета е един чудесен начин за това. Диетичният хранителен режим е с продължителност точно 90 дни, както се досещате от името. Когато приключите с диетата е хубаво да си направите пoчивкa oт около 90 дни, след което може да я пoвтopитe при нужда и желание.

Хубаво е, по време на почивката да продължавате да се храните балансирано и умерено, както и да си отделите няколко часа седмично за любим спорт. 90-дневната диета хич не е трудна за спазване и това е причината толкова много хора да я спазват докато се борят с излишните килограми.

Какъв е основният й принцип?

При този хранителен режим се спазва на точно определена последователност на хранене, която се състои от четиридневен хранителен цикъл. В определен ден от този цикъл е разрешено да се консумират определени хранителни продукти. До 12 часа на обяд може да ядете плодове. Нека не наблягате на бананите. Тях ги хапвайте главно в третия ден.След малко ще разберете защо.

Първият ден от четиридневния цикъл се ядат белтъчини. Той още се нарича протеинов. Приемате белтъчни храни: месо, яйца, млечни производни, риба и морски деликатеси. Между храненията трябва да си оставяте по 4 часа за храносмилане.

Вторият ден е определен за хапване на бобови култури и варива: боб, леща, нахут, жито. Тук също се спазва 3-4 часова пауза между 2 хранения.

През третия ден от режима може да консумирате въглехидрати, за това ден 3 е и любим на много от хората, които спазват тази диета, тъй като е позволено да се хапват сладости. Освен това може да ядете спагети, кифли, хляб, пица, но без месо. Хапва се през 2 яаса, ако сте гладни.

Четвъртият ден от тази 90-дневна диета се консумират плодове. Плодовете се храносмилат бързо и се хапва на час-два. Ако ви дойдат прекалено много може да замените някое от храненията със зеленчуци.

Този четиридневен цикъл се повтаря постоянно като на всеки 29-ти ден не се яде нищо, а се пие само вода и чай. В краен случай може да пиете плодов сок. Това е най-тежкият ден от режима, защото за повечето хора е сериозно изпитание да изкарат едно денонощие само на вода, но за успокоение това се случва само 3 пъти през целия 90 дневен период.

Хубавото на тази диета е, че на практика може да хапвате от всички храни, като само съблюдавате да е определения за това ден.

Автор

Подобни статии

Спорт и диети

3 мита за добрата форма

  Някои схващания, предавани от поколение на поколение, нямат нищо общо с истината. Ето най-разпространените 3 мита за добрата форма Твърдението При болки в гърба помага лежането Истината Според немски

Диети

Перфектна форма с диетата на Джесика Алба

Всички се вълнуваме и с интерес следим събитията около живота на звездите. Повечето от тях изглеждат зашеметяващо, къде благодарение на природните си данни, къде с помощта на съвременната хирургия. Без

Диети

Диета – нож с две остриета

  Замисляли ли сте се сериозно над въпроса, каква е причината повечето диети, на които се подлагате да не дават резултат? Днес ще поговорим по женски на тази тема и

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.