Най-големите врагове на кожата

Най-големите врагове на кожата

 

За да можем максимално добре да се грижим за нашата кожа е необходимо да знаем, кои са нейните неприятели и как да се предпазваме от тях (до колкото е възможно). Разбира се неблагоприятно влияние оказват най – различни фактори, невъзможно е да изредим всички само в една статия, но нека ви запознаем с основните.

Студ и сух въздух – в съвремието прекарваме все по – голяма част от ежедневието си в помещения със сух въздух, особено през зимата, когато се налага да се отопляваме с различни електрически уреди. Неизменно сухия въздух около нас оказва влияние и върху нашата кожа, като я прави дехидратирана. От своя страна студа, вятъра и слънцето през зимата, също оказват неблагоприятно влияние. Те са врагове на кожата ви при определени условия. Резултата е суха, зачервена и лющеща се кожа. Това, което можем да направим е да поставим в помещенията растения или някакви механични овлажнители. Друга възможност е да поставим съд с вода, върху отоплителния уред (ако това е възможно), която да се изпарява и да овлажнява въздуха. Редовното използване на качествени предпазни и овлажняващи кремове, лосиони и т.н. също е препоръчително.

Piel-hermosa-en-invierno1

Слънцето – всеизвестен факт е, че прекомерното излагане на слънчеви лъчи оказва вредно влияние върху кожата, особено през летния сезон. Риска от появата на „старчески петна”, различни кожни дефекти, а дори и кожни болести (напр. рак на кожата) е съвсем реален. Най – уязвими са хората с професии изискващи дълъг престой на слънце, както и бременните жени. Онези части от тялото, които няма как да закрием през лятото (лице, ръце, врат) са най – застрашени. Хубаво е ако условията позволяват да носим шапка с широка периферия, за да предпазим кожата на лицето. Освен това в часовете между 12:00 и 14:00 слънцето е най – силно, именно тогава по възможност трябва да го отбягваме. В началото на летния сезон, е препоръчително да се излагаме максимално кратко на слънце, като постепенно увеличаваме времето на престоя с всеки следващ ден.

Vitaminas-Para-la-Piel

Разбира се слънцезащитните кремове са много важна част от защитата на кожата през лятото. Всичко, което трябва да направим е да изберем подходящ за нашата кожа крем и да го нанасяме няколко пъти дневно.

Естествено различните типове кожа се влияят до различна степен от слънчевите лъчи. Хората със светла кожа са най – податливи на слънчеви изгаряния и обратно – по – тъмните и матови хора хващат най – лесно загар (той е естествения защитен механизъм на кожата) и се нуждаят от минимална защита.

Цигари и алкохол – цигарите и алкохола допринасят в голяма степен за повехналия и застаряващ вид на кожата. Повече от 10 цигари на ден със сигурност ще окажат неблагоприятно влияние. Възможно е да се появят малки бръчки около очите, носа и устата. Кожата ще е видимо суха, дехидратирана, набраздена, изгубила своята еластичност, с променен цвят и като цяло преждевременно състарена. За съжаление непушачите, които често стоят в задимени помещения също се излагат на вредното въздействие на цигарите и е твърде вероятно при тях кожата да е с подобен вид. Алкохола, освен че значително дехидратира кожата, може да доведе и до кожни заболявания.   

picture-dui-attorney-dui-lawyer-defending-women-alcohol2

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

5 козметични продукта, за които не подозираш

  Ето 5 козметични продукта, за които не подозираш Уморена си от скъпите козметични продукти с мистериозни съставки, които не правят нищо друго освен да ти изтъняват джоба?! Знаеш ли

Здрава и красива

Еволюцията на грима през вековете

Стандартите за красота през последните 100 години се сменят шеметно бързо. Гримът е неразделна част от женската визия, затова и неговата еволюция е неизбежна. Вижте как са се гримирали жените

Здраво тяло

Как да се преборим с ПМС

  Следвай нашите указания, за да ти е по-леко. Да се преборим с ПМС. Болки. При първия намек за болка в таза започни да гълташ обезболяващи, съдържащи ибуропрофен или напроксен,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.