На вниманието на всички родители!

На вниманието на всички родители!

 

На вниманието на всички родители!

Скъпи родители, представяме ви 5-те най – често срещани групи от признаци, които сигнализират, че се случва нещо нередно с детето ви

Съвременния свят е свят на технологиите, свят на забързаното ежедневие, свят в който изискваме все повече от малките си наследници, свят в който самите ние сме толкова заети, че понякога пропускаме да забележим тревожните сигнали, които ни пращат нашите деца.

Доста обезпокоителен е факта, че малчуганите все по – рано се сблъскват с болести присъщи за възрастните индивиди. За да избегнем това от изключителна важност е навременно поставената диагноза и тук ролята на родителите е ключова. Необходимо е те да се научат да разпознават сигналите и да реагират на време. Ето защо решихме да ви запознаем с 5-те най – често срещани групи от признаци, наличието на които трябва да накара предупредителната ви лампичка да светне:

Група номер 1

Детето не се стряска при силни звуци, не реагира на говор с нормален тон, възможно е да заменя гласни като „г” и „к” или „д” и „т”, проговаря по – късно от връстниците си. – Признаци, че детето има смущения в слуха. За съжаление света, в който растат децата ни е доста динамичен, а ушите им са изложени все по – често и по – безмилостно на най – различни шумове, което прави броя на децата със слухови и съответно говорни нарушения (двете са взаимосвързани) все по – голям.

На вниманието на всички родители

Група номер 2

Детето често се оплаква от болки в главата, гадене или повръщане. Раздразнително е или апатично. Затваря се у дома, не иска да говори, да играе с деца или да общува с вас. – Често тези симптоми сигнализират за наличието на мигрена. Учените от немското Дружество по мигрена и главоболие са стигнали до извода, че нерядко липсата на внимание към децата от страна на техните родители води до крайно неприятното заболяване мигрена при малчуганите.

child_migraine

Група номер 3

Детето е нервно и нетърпеливо, често и безпричинно сменя настроенията си, емоции като гняв и плач се редуват с приповдигнато настроение. Възможно е да проявява агресия спрямо съучениците или да създава проблеми в училище. Гризе си моливите, щрака химикалите, бута се, бяга, спъва се, пада, не се задържа на едно място и т.н. – Възможно е да става дума за хиперактивно дете, като се смята, че това е генетично обусловено при децата. Проучванията сочат, че момчетата са 5 до 9 пъти по – често засегнати.

Група номер 4

На лице са симптоми като гадене, отпадналост, виене на свят, прекомерно потене, липса на апетит, наличие на кошмари и затруднена концентрация. В същото време детето започва да отговаря злонамерено, да има изблици на гняв, агресия, инат. Възможно е да се стигне до чупене на предмети или дори самонараняване. – Всичко това говори за депресия. За съжаление причинители на депресията при децата твърде често се оказват самите родители. Скандалите, финансовите проблеми, големите очаквания и другите допълнителни стресови фактори на съвременния свят идват малко в повече на децата. Децата са деца, за да играят и мечтаят на воля, нека не отнемаме безгрижността на детството им, натоварвайки ги с прекалено големите си амбиции.

Група номер 5 

Става дума за един съвсем обикновен тест, който е добре да приложите на вашето дете. Накарайте го да тича назад или да скача на един крак. Според специалистите ако не успее да се справи със задачата най – вероятно има някакво гръбначно изкривяване. – Изключително тревожни са данните от проведените проучвания, които сочат, че 50% от децата имат някакво гръбначно изкривяване. Въпреки че това е доста стряскащо, като че ли не е много изненадващо. Тежките раници, стоенето в неправилна поза с часове пред компютъра, телевизора, заседналия начин на живот и липсата на физическа активност предопределят наличието на проблема.

10.18hyper

 

Автор

Подобни статии

За децата

Как да дадем добър пример на децата си?

Какво означава да си добър родител? Психолозите отдавна се опитват да дадат отговор на този въпрос, но еднозначен отговор няма. И все пак най – малкото, което добрият родител може

За бебето

Майка приспива бебчето си за 1 минута само с масаж – видео

Всяка майка, която  е минала през мъчителното приспиване на бебчето си, което твърдо отказва да спи, мечтае за магическата пръчица или вълшебните думички, който биха накарали малкото съкровище да захърка

За бебето

4 начина да запазим спомените от първата годинка на детето

Времето, в което децата са бебета, несъмнено е от най-вълнуващите в живота на всеки родител. Колко са малки ръчичките им, колко смешно прохождат, с колко забавни думички проговарят… Това са

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.