На вниманието на всички родители!

На вниманието на всички родители!

 

На вниманието на всички родители!

Скъпи родители, представяме ви 5-те най – често срещани групи от признаци, които сигнализират, че се случва нещо нередно с детето ви

Съвременния свят е свят на технологиите, свят на забързаното ежедневие, свят в който изискваме все повече от малките си наследници, свят в който самите ние сме толкова заети, че понякога пропускаме да забележим тревожните сигнали, които ни пращат нашите деца.

Доста обезпокоителен е факта, че малчуганите все по – рано се сблъскват с болести присъщи за възрастните индивиди. За да избегнем това от изключителна важност е навременно поставената диагноза и тук ролята на родителите е ключова. Необходимо е те да се научат да разпознават сигналите и да реагират на време. Ето защо решихме да ви запознаем с 5-те най – често срещани групи от признаци, наличието на които трябва да накара предупредителната ви лампичка да светне:

Група номер 1

Детето не се стряска при силни звуци, не реагира на говор с нормален тон, възможно е да заменя гласни като „г” и „к” или „д” и „т”, проговаря по – късно от връстниците си. – Признаци, че детето има смущения в слуха. За съжаление света, в който растат децата ни е доста динамичен, а ушите им са изложени все по – често и по – безмилостно на най – различни шумове, което прави броя на децата със слухови и съответно говорни нарушения (двете са взаимосвързани) все по – голям.

На вниманието на всички родители

Група номер 2

Детето често се оплаква от болки в главата, гадене или повръщане. Раздразнително е или апатично. Затваря се у дома, не иска да говори, да играе с деца или да общува с вас. – Често тези симптоми сигнализират за наличието на мигрена. Учените от немското Дружество по мигрена и главоболие са стигнали до извода, че нерядко липсата на внимание към децата от страна на техните родители води до крайно неприятното заболяване мигрена при малчуганите.

child_migraine

Група номер 3

Детето е нервно и нетърпеливо, често и безпричинно сменя настроенията си, емоции като гняв и плач се редуват с приповдигнато настроение. Възможно е да проявява агресия спрямо съучениците или да създава проблеми в училище. Гризе си моливите, щрака химикалите, бута се, бяга, спъва се, пада, не се задържа на едно място и т.н. – Възможно е да става дума за хиперактивно дете, като се смята, че това е генетично обусловено при децата. Проучванията сочат, че момчетата са 5 до 9 пъти по – често засегнати.

Група номер 4

На лице са симптоми като гадене, отпадналост, виене на свят, прекомерно потене, липса на апетит, наличие на кошмари и затруднена концентрация. В същото време детето започва да отговаря злонамерено, да има изблици на гняв, агресия, инат. Възможно е да се стигне до чупене на предмети или дори самонараняване. – Всичко това говори за депресия. За съжаление причинители на депресията при децата твърде често се оказват самите родители. Скандалите, финансовите проблеми, големите очаквания и другите допълнителни стресови фактори на съвременния свят идват малко в повече на децата. Децата са деца, за да играят и мечтаят на воля, нека не отнемаме безгрижността на детството им, натоварвайки ги с прекалено големите си амбиции.

Група номер 5 

Става дума за един съвсем обикновен тест, който е добре да приложите на вашето дете. Накарайте го да тича назад или да скача на един крак. Според специалистите ако не успее да се справи със задачата най – вероятно има някакво гръбначно изкривяване. – Изключително тревожни са данните от проведените проучвания, които сочат, че 50% от децата имат някакво гръбначно изкривяване. Въпреки че това е доста стряскащо, като че ли не е много изненадващо. Тежките раници, стоенето в неправилна поза с часове пред компютъра, телевизора, заседналия начин на живот и липсата на физическа активност предопределят наличието на проблема.

10.18hyper

 

Автор

Подобни статии

За майките

Когато детето се страхува…

  Когато детето се страхува… Паника и страх – явление познато на възрастните, което за съжаление не щади и децата. Въпреки че по принцип всяко дете минава през някакви страхове

За бебето

Преходни храни за деца след 9 – 10-месечна възраст и храни при диария

В следващите редове ще ви представим две рецепти на здравословни храни, за деца на възраст над 9 – 10 месеца, както и някои диетични храни при разстройство, което е често

За бебето

Къпане на новородено бебе

Появата на новородено бебе предизвиква огромна радост във всяко едно семейство. Малкият човек се повява и заявавява своето присъствие със силен плач, усмивки и гугукане на онзи странен и смешен бебешки език.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.