Любимият цвят издава характера ви

Любимият цвят издава характера ви

 

Всеки един човек си има любим цвят, който по някакъв начин му харесва повече от останалите. Някои предпочитат класическите черно и бяло, други се радват на свежите цветове като жълто, зелено, оранжево, а някои – романтичното червено.

Всъщност освен предпочитанията,  любимите ни цветове издават и характера ни, а именно:

Бяло : Това е най-чистият цвят. Той е символ на невинност, доброта, нежност.  Често предпочитанията ви за бяло биха могли да показват желание за съвършенство и идеал. Хората, които харесват този цвят обичат живота и младостта, и не искат никога да остаряват. Бялото е символ и на земното и често е любимо на хора, които водят обикновен живот. Тези хора не държат на лукса и парите, те се радват на малките неща.

Черно : Другият класически цвят – черното е любим на хора с достойнсво, които винаги искат да бъдат забелязвани и да са в центъра на събитията. Те харесват загадъчното, мистериозното, а тяхното предпочитание за цвят, може да показва потискането на светските желания и цели, което предполага скрити вътрешни копнежи за реализация.

цвят

Червено: Някои го наричат цвета на любовта и на женствеността. Затова и доста често жените използват този цвят, за да съблазнят представителите на силния пол.                      Повечето хора, които го предпочитат също така са по – агресивни, енергични и импулсивни.  „Червените хора” обикновено са оптимистично настроени и не мога да понасят еднообразието, те са доста неспокойни и обичат да се занимават с много неща едновременно.               

Жълто : Може би най-свежият и слънчев цвят – жълтото е любимо на хора, които обичат приключенията и постоянно търсят новости и самореализация. Това е цвят на щастие, мъдрост и въображение, затова и „жълтите хора” са весели и вечно усмихнати. Те са слънчеви и интелигентни личности, с нюх към бизнеса и  чувство за хумор. Понякога са склонни да избягат от отговорност, предпочитайки свободата на мисълта и действието.

Розово : Този цвят олицетворява нежните качества на червеното, символизиращи любов и привързаност, без страст. Жените, които предпочитат розово, често си мечтаят и се чувстват готови да станат майки. Това е цветът на хората, който водят спокоен, тих живот. Те силно обичат и искат да бъдат обичани. Повечето от тях са нежни, очарователни, крехки, а понякога и прикрити.

Оранжево : Определени оранжевото се предпочита не от какви да е хора. Това е цветът на лукса, на качествените неща, затова и „оранжевите хора” са истински ценители на скъпото, удоволствията и контактите с хора. Често те са  склонни да драматизират нещата и да се правят на жертви, но  ​​обикновено са добродушни и приятни. Понякога могат да бъдат  капризни и нерешителни, и като цяло трудно вземат решения.

download-colorful-wallpaper-dancing-colors-wallpaper

Зелено: Един също доста свеж и приятен цвят, символ хармонията, мира и баланса. Обикновено зеленото се предпочита от добри, нежни и искрени личности. „Зелените хора” са открити, доста общителни и големи миролюбци. Понякога са прекалено скромни, наивни и търпеливи, което позволя да бъдат използвани от другите. 

Синьо : Синьо е морето, синьо е небето… Това е цветът на  спокойствието, състраданието и грижовността. Един от най-предпочитаните цветове за хора, които са много упорити, борбени, силни, а в същото време много добри и чувствителни. Те са изключително верни на своите приятели и половинки,  но са често голямото им безпокойство ги кара да бъдат прекалено предпазливи и подозрителни.

Лилаво : Нежният лилав цвят е любим на хора, които  обичат различните, нестандартни неща. Те са взискателни, остроумни, имат  свой собствен стил и не се съобразяват с правила и норми. Обичат да се изявяват като тартори и са доста властни. Понякога обаче могат да станат надменни и саркастични.  

Кафяво : Повечето хора, които предпочитат кафявото са консервативни и доста скромни. Те са отговорни и винаги държат на думата си. Може би и затова имат доста приятели и хората им имат доверие. 

Автор

Подобни статии

Изкуство и култура

Мъже и котки! – неочаквано добра комбинация

  Защо не чуваме нищо за мъже, които много обичат котки? Ние жените харесваме и мъжете и котките! Много хора правят асоциация между нас и котките, но фотографът Дейвид Уилямс разчупва този стереотип. 

Свободно време

Да се подготвим за къмпинг

    Пролетта дойде. С нетърпение си мислим за хубавото време, слънчевите лъчи и раззеленяващата се природа, защото те са способни да изкарат навън и най – запалените почитатели на

Любопитно

Лесни идеи за евтина коледна украса, направена с децата вкъщи

Поканете коледния дух вкъщи, като си направите малка работилница за коледна украса и играчки. Какво по-хубаво от неделен следобед, прекаран с децата в изработване на лесна украса, с която да внесете

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.