Бременна ли съм? Ранни признаци за откриване на бременност

Бременна ли съм? Ранни признаци за откриване на бременност

 

Вижте кои са ранните признаци за откриване на бременността

Бременна ли съм? Въпрос, чиито отговор променя съдби, променя животи… Въпрос, чието задаване провокира на първо място разбира се календара. Няколко дена закъснение и в главата на всяка сексуално активна жена започват да се въртят подобни тревожни мисли. Но според специалистите това е признак, който не е безспорен. Едно закъснение на месечния цикъл би могло да бъде предизвикано и от други фактори освен бременността – по време на пубертета или климактериума цикълът често е нередовен, някои инфекциозни заболявания водят до закъснение, рязката смяна на климата също оказва влияние. С други думи дори на лице да е известно закъснение на месечния цикъл не може да се твърди със сигурност, че жената е бременна. Ето защо добре е да следите и за наличието на останалите ранни признаци на бременността. Ето кои са те:

670px-Know-if-You-are-Pregnant-Step-7 670px-Know-if-You-are-Pregnant-Step-6

– Чести позиви за уриниране;

– Констипация (запек);

– Напрегнати, наедрели, болезнени гърди;

– Засилена нужда от сън, усещане за постоянна умора, отпадналост;

– Киселини в стомаха;

– Гадене – най – често сутрин, но е възможно да продължи и през целия ден;

– Повръщане;

– Промяна в апетита – липса на апетит или засилен апетит;

– Засилено желание за консумация на определени храни;

– Отвращение от определени храни;

– Силно изразено обоняние – възможно е дори най – нежният аромат да предизвика във вас чувство на отвращение или гадене.

670px-Know-if-You-are-Pregnant-Step-12 670px-Know-if-You-are-Pregnant-Step-4

Ранната бременност обаче протича различно при всяка жена. Възможно е на лице да са само някои от горепосочените признаци, а е възможно и нито един да не присъства. Друг вариант е да са толкова слабо изразени, че да останат почти незабелязани.

Как стои въпросът със съвременните тестове за бременност?

За съжаление дори и съвременните тестове за бременност понякога грешат и нито един от тях не би могъл да ви даде 100% сигурен резултат. Неточности обикновено се появяват, когато теста е направен твърде скоро (след няколко дневно забавяне) при една така да се каже твърде „млада” бременност. Въпреки че, съвременните тестове са доста „чувствителни” те отчитат нивото на хормоните в урината и стават положителни едва след 10-я ден от закъснението на цикъла. Тоест един отрицателен резултат, не винаги означава, че липсва бременност. 

Бременна ли съм

Специалистите съветват следното: ако тестът е дал положителен резултат, то вие може да сте сигурна на 99.9%, че сте бременна, но ако резултатът е отрицателен, а вие имате съмнения, то тогава е най – добре да се доверите на лабораторното изследване.

Съществува ли друг алтернативен метод за определяне на ранната бременността?

Отговорът е да, съществува и се нарича температурен метод. Това е стар и изпитан начин за разпознаване на бременността още в най – ранен етап. Всяка сутрин, на гладно, с един и същ термометър, в един и същи час, още преди да сте станала от леглото измерете температурата в правото черво. За да е точно измерването избягвайте излишните движения, имайте предвид, че дори минимална физическа активност може да покачи температурата с до няколко десети.

Отбелязвайте данните на предварително разграфен лист (месеца, датите, дните на менструалния цикъл). Ще забележите, че температурните разлики са минимални (например варират около 36.5 градуса), но в един от дните ще отчетете рязко повишение на температурата (например около 37 градуса) – това е периода на овулация. Когато на лице няма бременност след приключване на периода на овулация и в навечерието на новия менструален цикъл температурата би трябвало да се върне към нормалните си стойности. Но ако сте бременна това няма да се случи. Тоест, ако на лице са закъснение на цикъла и постоянно високи стойности на температурата, това е ранен признак за бременност. 

photoshttp://www.wikihow.com/

Автор

Подобни статии

За майките

Витамини за деца: помагат или вредят?

Витамини за деца… Както детето учи азбуката от А, Б, В, така се нуждае и от витамини А, В, С и т.н. Педиатрите и специалистите по хранене са единодушни относно

За майките

Начини за обезболяване при раждане

  Най – често използваните обезболяващи средства са лидол, бусколизин, спазмалгон и т.н. Прилагат се венозно или мускулно (чрез инжекции). Действието им обаче е слабо и когато болките са интензивни

За бременността

Вегетарианско хранене и бременност

  Вие имате съмнение относно начина си на хранене, когато се опитвате да забременеете? Чудите се имали значение дали се храните със зърнени храни или използвате месо? За щастие на

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.