Какво да правите, ако синът или дъщеря ви се раздели с гаджето

Какво да правите, ако синът или дъщеря ви се раздели с гаджето

 

Виждате, че страда, и душата ви боли… Но как да се държите, за да върнете усмивката му? Предлагаме ви няколко съвета как да реагирате в 4 типични ситуации, в които изпада тинейджърът, когато се раздели с гаджето си.

„Приятелката на сина ми го изостави и той е много отчаян“
Първата любов е нещо специално. Тя позволява на юношата да направи огромна крачка към съзряването си. И когато тази любов завърши нещастно, той възприема това като свой провал. Но му е трудно да „разкодира“ всички бушуващи в него емоции – мъка, разочарование, незатихнала обич. Можете да му помогнете, като му разкажете собствения си опит: „Първия път, когато скъсаха с мен, се почувствах унижен(а) и отхвърлен(а). Мислех си, че не заслужавам ничия любов.“ Дори да ви се струва, че детето ви слуша само с половин ухо, вашите думи ще го подкрепят да си стъпи на краката.

„Дъщеря ми си хваща гадже след гадже, но нещата винаги свършват зле“
По този начин тя не си дава възможност да помисли за причините, довели до разделите, не успява да си извади поука от случилото се. Разочарованието ни учи, че любовта на другия пол към нас не е даденост, каквато е обичта на един родител към детето му. Накарайте дъщеря си да осигури време, докато осмисли и преодолее мъката си. Важно е да усети, че страданието и не ви кара да загубите самообладание и търпение. Така ще си позволи да изживее болката.

дъщеря „Синът ми и приятелката му се разделиха. Но той не говори за това.“
Това е неговата любовна мъка, а не вашата! Дори да умирате от желание да го разпитате, знайте, че в крайна сметка причините за раздялата им и начинът, по който тя се е състояла, не ви касаят. Понякога трябва да приемете, че не всичко е под ваш контрол, и ако той продължи да се занимава с обичайните си неща, не се тревожете излишно. Покажете му, че сте на негово разположение, за да го изслушате, ако има желание да говори. Напомнете му, че и например кръстникът му, някой семеен приятел или роднина също са насреща. Ако обаче синът ви 2 месеца след раздялата е все така нещастен, е добре да се консултирате със специалист за евентуална депресия.

„Дъщеря ми сложи край на връзката си. Въпреки това е нещастна.“
Смятате, че само защото тя е поела инициативата за раздялата, няма право да бъде нещастна? Но може би е изпреварила онова, което е предусещала, че идва. Или е била излъгана и разочарована? Независимо от причината, тя страда. Ако подцените мъката й, все едно и казвате, че е още дете и че не е достатъчно зряла, за да изпитва силни чувства. Не критикувайте бившия й приятел! Не използвайте и фрази от типа „Добре направи, че скъса с него!“ По-добре и покажете, че сте насреща и че я подкрепяте, без да натрапвате съчувствието си.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Автор

Подобни статии

За тийнейджърите

Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор?

  Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор? В последно време всички ние ставаме неволни свидетели на това как агресията, грубостта и насилието се засилват.

За майките

Какво трябва да знаете за следродилната депресия

  За майката, майчинството, готовността да си родител и следродилната депресия * Статията е написана по реални преживявания на една майка и няма претенции да бъде с професионално звучене В живота

За бременността

Как и с какво да се подготвим когато очакваме бебе?

  Няма по-хубава и по-голяма новина от тази, че очаквате бебе. Независимо дали предварително сте го планирали или не, един нов член на семейството вече е на път и трябва

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.