Някои въпроси, които не трябва да си задавате

Някои въпроси, които не трябва да си задавате

 

Всеки ден си задаваме толкова много въпроси, измъчват ни хиляди неща,  които не ни позволяват да се порадваме на живота …

Трябва да знаете, че не на всеки въпрос ще получите отговора, който очаквате и това съвсем не трябва да ви отчайва. Напротив, важното е да се опитате да живеете живота си по най-пълноценния начин и да спрете да се тревожите за излишни неща.

Така че, поемете дълбоко дъх и спрете да питате …

Ще ви предложим няколко неща, за които трябва да престанете да се тревожите:

„Какво ми липсва?“

въпроси

Е, не може да имате всичко, както и не можете да сте перфектни, все нещо ще липсва… И точно фактът, че прекалено много си мислите за нещата, които нямате или  пък за това какво е можело да стане,  ви кара да се чувствате нещастни.

Въпросът е не какво ви липсва, а успявате ли да оцените и да се радвате на това, което имате.

С други думи, голяма част от това, което наричаме „нещастие“ в действителност е просто недоволство в резултат на хубавите неща, които приемаме за даденост, всеки един ден. Вместо това, защо не си зададете въпроса: „Какво трябва да направя, за да задържа нещата/хората, които имам сега, за да не ми липсват, когато ги загубя…?”

 „Защо не ме харесват?“

По-лошо от  самотата е само това, да се чувствате несигурни в себе си.

Ако вие сами не се харесвате как очаквате другите да ви харесат?

Приемете се такива каквито сте, без значение от недостатъците – никой не е перфектен, но всеки е уникален или поне трябва да бъде.

Мислейки си непрекъснато, че другите са нещо повече от вас, вие не успявате да забележите всички онези хора, които ви приемат точно такива, каквито сте. Точно обратното – забелязвате само малкото, които не го правят.

  „Ами ако не съм достатъчно добра в това?“

Страхът, че не сме достатъчно добри е това, което ни гарантира, че никога няма и да бъдем.

Това, което ви препоръчваме е да вярвате повече в себе си, да не се съмнявате в способностите си и тогава ще бъдете наистина щастливи.

Дори и да не ви бива в едно, то със сигурност ще сте перфектен в друго отношение.

Длъжни  сме да продължаваме да опитваме – да направим най-доброто което можем да направим – това е всичко. Затова забравете този въпрос и вместо него се запитайте: „Ами, ако съм добра в нещо друго?” и пробвайте!

 „Защо точно аз?“

adamtglass-com

Колко често сте си задавали  въпроса: „Защо точно аз?”, когато ви се е случило нещо неприятно? Сигурна съм, че стотици пъти… Хората трудно приемат лошите неща, които са нещо нормално в този живот. Не забравяйте обаче, че след всяко зло идва нещо добро, нали така!

Ако всяка сутрин се събуждате и си казвате: „Да, днес ще е голям ден.“ , и  всеки следобед намирате  причина да кажете: „Да, днес е голям ден.“ , а всяка вечер с усмивка повторите: „Да, днес бе голям ден!”, по този начин ще привлечете хубавото в живота ви.

Бъдете тези, които не спират да следват мечтите си и си казват всеки ден : „Защо пък не аз? ”

 

Автор

Подобни статии

Любопитно

Ако Барби беше с реални пропорции…

  Някои казват, че не трябва да се обръща особено внимание на нереалните пропорции на Барби. Все пак това е една играчка. Погледнато повърхностно е точно така. Но всъщност като

Любопитно

Днес е Видовден.

Днес е Видовден. Видовден е посветен на здравето на очите и виждането.  В областта Граово в навечерието на Видовден поставят китка трендафил в дъждовна вода, събрана от листата на растението вида

Любопитно

Как да плащаш по-малко и да получаваш повече

  Има много начини да пестиш, когато пазаруваш. Големите магазини често те манипулират, за да ти вземат колкото се може повече пари, а тиискаш да плащаш по-малко. Ето кои са подводните

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.