10 заплахи в дома ни, които водят до безплодие

10 заплахи в дома ни, които водят до безплодие

 

Срещнала си мъжа на живота си, създали сте идеалния дом и вече мечтаете да станете родители, но… Нещата просто не се случват! Знаеш ли колко много заплахи се крият в дома ти? Виж как да предотвратиш проблемите със забременяването.

  1. Стените

Някои разтворители, които се намират в боите на водна основа, лакове, разредители и препарати за почистване на петна, могат да нарушат менструалния цикъл и дори да доведат до спонтанен аборт. За да предотвратите нежеланите последици, избягвайте използването на бои и лакове, които съдържат гликол-етери.

  1. Леглото

Въпреки че забавителите на горене, използвани за матраци, възглавници и килими, са предназначени да ни пазят, те може да попречат на зачеването. Химикалите в забавителите на горене може да се абсорбират в кръвния поток, като по-високите нива на тези химикали са свързани с повредените сперматозоиди при мъжете. Макар че двете най-често използвани съединения бяха забранени още през 2004 година, възможно е мебелите ви да са купени преди това. В случай че мебелите са закупени след това, вероятно не носят риск. И все пак, при закупуването на нови матраци и мебели се интересувайте от тяхната безопасност. 

SLAT_BED_COMPLET_4e28841e2dfd2

       3. Сапун

Вероятно използвате антибактериални сапуни, но знаете ли, че намаляват шансовете за зачеване?! Антибактериалните сапуни, както и някои шампоани, препарати за миене на съдове и пасти за зъби съдържат триклозан. Този химикал е свързан с ендокринните смущения, които могат да нарушат хормоналния баланс и така да повлияят на репродуктивната система. Проверете какво съдържат сапуните, шампоаните и пастите за зъби, които използвате. Ако откриете триклозан в тях, ги изхвърлете.

заплахи

  1. Консервирани храни

БПА или бисфенол А се съдържа в твърдите пластмасови съдове, бутилките за вода, алуминиевите кутии. Изследванията показват, че по-високите нива на БПА се отразяват негативно върху плодовитостта и дори могат да доведат до безплодие. Препоръчително е да използвате стъклени, вместо пластмасови съдове в домакинството и да не използвате шишетата за еднократна употреба повече от веднъж.

  1. Завесите за баня…

Химикалите, които са използвани за направата на някои завеси за баня, водят до проблеми при мъжката плодовитост. За съжаление фталатите се намират в много пластмаси, лакове, душове, нетъкани материали и строителни материали. Не е препоръчително и да претопляте храната си в пластмасови съдове в микровълнова фурна, тъй като тези химикали попиват в нея.

product_41974

  1. Тенджери и тигани с незалепващо покритие

Незалепващите тигани са удобни и практични, но пречат на зачеването. В незалепващото покритие се съдържа перфлурооктановата киселина, която е свързана с репродуктивните проблеми.

  1. Лаптопи

Изследванията показват, че мъжете, които слагат лаптопа на скута си, могат да намалят производството на сперматозоиди

  1. Кранчето на мивката

Химикалите, влизащи във водоснабдяването, могат сериозно да застрашат плодовитостта. Едно проучване показа, че химикалите, намерени в лекарства за болести като рак, които влизат в нашата вода, могат да доведат до мъжки проблеми. Препоръчва се да използвате филтър за вода.

     9. Килимите

Пестицидите, които може да откриете в пълнежа на някои килими, са свързани с женското безплодие. Жените с по-високи нива на тези химикали в кръвта зачеват по-трудно, тъй като те имат токсичен ефект върху репродуктивните органи.

10.  Перилните детергенти

Химикалите, съдържащи се в перилните детергенти, могат да нарушат менструалния цикъл и да доведат до спонтанен аборт при бременни жени. Ето защо е важно да обръщате внимание на съдържанието на продуктите, които използвате.

 

Автор

Подобни статии

Любопитно

Днес е Еньовден – 24 юни

От 13 години насам днешният ден -24 юни е обявен за официален ден на билките  и лечителите. Празнува се  раждането на Свети Йоан Предтеча. Този празник е свързан със слънцето.

Любопитно

Риана с нови голи снимки

Риана (Rihanna) не спира да ни провокира както с песни, така и с подновената си връзка с Крис Браун( Chris Brown). Междувременно не спират да се появяват и нейни фотоси

Любопитно

Легенди за баба Марта и връзването на мартеници – 1 март

  На 1 март по традиция посрещаме Баба Марта и се закичваме с мартеници, подаряваме бели и червени усукани нишки на близките си с пожелание за здраве, плодородие и щастлив

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.