Вярваш ли му? Бъди честна!

Вярваш ли му? Бъди честна!

 

Вярваш ли му? Бъди честна!

Доверието е ключов елемент за силната и трайна връзка. Без доверие, връзката ви бавно ще се разпадне. Въпреки риска да живееш в заблуда, по-добре да се довериш, отколкото да се измъчваш.

Trust

Защо нямаш доверие на човека до себе си?

Причините за това могат да бъдат хиляди и за всяка една от тях вероятно имаш обяснение. Възможно е това да е липсата на физически контакт, интуиция, собствената ти неувереност. Ето как се пораждат съмненията относно неговата надеждност.

  • Той ти е споделил нещо за себе си, което те кара да се съмняваш в него
  • Имахте спор, който остави много въпроси без отговор относно неговите чувства
  • Смяташ, че то е предал доверието ти с нещо, което е казал, направил или не направил.
  • Имаш чувството, че той ти се изплъзва – обажда се все по-рядко, изглежда незаинтересован, среща се с приятели, които ти не познаваш.
  • Страхуваш се, че и той ще ти изневери като бившия ти.

trust-th-24-3-2012

За да решиш проблема, първо трябва да си дадеш сметка какво поражда съмненията ти. Само така ще можеш да прецениш трезво дали имаш реална причина да се съмняваш с него, или просто се страхуваш. Когато си дадеш сметка, че му нямаш доверие, това може да доведе до задълбочаване на недоверието ти. Как да излезеш от омагьосания кръг? Съсредоточи се върху конкретната ситуация, която те наведе на мисълта, че те мами. Опитай се да погледнеш трезво на случилото се, без да преувеличаваш. Параноята и ревността могат да те тласнат в погрешна посока, а ти не искаш това, нали?

Помисли за миналите си връзки. Свързваш ли ги с чувства като мъка, недоверие, гняв? Ако е така, това обяснява защо си подозрителна към новия си приятел. Въпреки това, не го превръщай в изкупителна жертва на горчивия си опит. Само защото бившият ти е наранил не означава, че същото ще направи и всеки нов мъж в живота ти. Поговори с другарчето си за своето минало. Това не само ще увеличи доверието между вас, но и той ще разбере какво се крие зад твоята параноя. В зависимост от неговия характер, той може би ще е в състояние да ти помогне.

TrustHands-crop-Bart_Sadowski_1-432x288

Ако си във връзка, която те кара да се чувстваш несигурна и емоционално нестабилна, вероятно има причина за това. Дали той няма вина за скандалите от ревност, дали нарочно не те провокира, като се занася с други момичета и после те изкарва ревнивка?

В случай, че не виждаш причина за съмненията си, поговори с любимия човек и бъди честна. Момчетата предпочитат честния и открит подход. След този разговор ще почувстваш облекчение. Какъвто и да е неговият отговор, ти доказа на себе си, че имаш смелостта да се изправиш пред проблема си.

Вярваш ли му

Дръж отворена линията за комуникация. Нека той знае какво се случва с теб. Не е нужно да го затрупваш с излишна информация, просто покажи интерес. Разказвай му забавни истории от миналото си и го насърчи да направи същото. Ако искаш да върнеш доверието помежду ви, бъди честна, грижовна и мила. Не се отнасяй снизходително към него и не клюкарствай за други хора. 

Не прави от мухата слон! Следващия път, когато той забрави да ти каже, че ще излиза с приятели, просто му кажи, че не ти е приятно. Една обикновена молба може да оправи нещата. Вероятно не си му казала, че ще се радваш да те информира за плановете си.

Важното е да не забравяш, че всяка връзка има нужда от доверие, за да се развива. Няма смисъл да се тревожиш за нещо, което може да не се случи никога. 

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Сдобряване като по учебник!

  Сдобряване като по учебник! Да се скараш с него е лесно… Да се сдобрите – не чак толкова! Неразбирателствата и конфликтите са неизбежна част от почти всяка дълготрайна връзка.

Свободно време

Кои са хобитата, които ще ви направят по – привлекателна за мъжете

Ще ви запознаем с хобитата, които ще ви направят по – привлекателна за мъжете  Що е то хоби? Най – общо казано това е вид увлечение или начин за прекарване

Любов и секс

M-box 4

  Мъжете са най-добрите готвачи. Това ни вдъхнови за новата фотоподборка M-box с красиви мъже, които изкушават с вкусни ястия и усмивка.   Още M-box: тук, тук и тук!

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.