Вижте как (не)съзнателно лъжете партньора си и какви бели може да причини това

Вижте как (не)съзнателно лъжете партньора си и какви бели може да причини това

 

Разбира се нямаме предвид така наречените „откровени лъжи” – каква връзка би било тогава? Тук става дума по – скоро за онези неща, които тактично премълчавате, умишлено игнорирате или съвсем (не)съзнателно пропускате да споменете. Макар да звучи безобидно, понякога подобни „лъжи” се превръщат в голям проблем и в „препъни камъка” за връзката. Предлагаме ви списък с няколко начина, по които може би лъжете партньора си:

mancheat.jpg3x4

Когато не му казвате за своята нова цел – Ако изведнъж във вас се появи желание за развитие (напр. искате да запишете магистратура в университет), но не му споделите този свой копнеж, тъй като подобно нещо не е било включено в „първоначалния план”, незадоволеното ви желание за „повече” би могло да премине дори в депресия. „От нищо става нещо и се превръща в голям проблем, засягайки почти всеки аспект от живота ви” – това твърди Уитни Кейси (експерт по взаимоотношенията в световно известен сайт за запознанства).

Когато жертвате нещо, което винаги сте желала, защото партньора ви е на друго мнение – Да бъдете абсолютно отдадена, безкористна и жертвоготовна в името на връзката е най – сигурния начин в по – късен етап да се почувствате неудовлетворена. Да се „самонавивате” и убеждавате себе си, например, че не искате деца само защото партньора ви е на това мнение („понеже живота е твърде скъп”), е голяма грешка. Рано или късно вашите нужди ще вземат превес и ще разберете, че е решението ви не е било правилно, но дали няма да е твърде късно?

What-Say-When-Your-Kid-Catches-You-Bed

Когато той прави нещо, което ви притеснява, но си премълчавате в името на мира – Доста жени само за да няма разправии премълчават неща, които ги дразнят – голяма грешка! Според Кейси ако нещо ви тормози и занимава мислите ви повече от 24 часа задължително трябва да го споделите и да обсъдите проблема с партньора си. В противен случай това чувство на неудовлетвореност предизвиква объркване и остава да тлее във вас, като въглен. Така че, когато подобен проблем се повтори е твърде вероятно този „тлеещ въглен” да предизвика „пожар” и да избухнете, а вашият партньор дори няма да разбера защо сте толкова ядосана, за нещо, за което той мисли, че му е „първо нарушение”.

Когато не изразите на глас загрижеността си за възможни негови зависимости – Вие сте наясно, че едно питие след натоварен работен ден е в рамките на нормалното, но проблема идва, когато питиетата станат две… три… и това се превърне в ежедневен ритуал. Повдигането на въпроса със сигурност няма да е лесно, може би ще се почувствате като съдник, но ако не го направите е твърде вероятно да усетите, че вече не може да разчитате на този човек. Нуждата ви от доверие и сигурност няма да бъде задоволена. Започнете с определянето на някои граници и вижте как ще реагира. Ако той отказва да признае проблема и обвинява по – скоро вас, че не „проявявате разбиране”, тогава може би ситуацията е по – сериозна от колкото мислите.

Когато в семейството е казано нещо обидно, но вие не му казвате как сте се почувствала – Ако пропуснете да споменете как майка му критикува вашите родителски способности и това дълбоко ви наранява, само за да няма разправии, във вас ще остане едно негодувание и чувство на обида. Твърде вероятно е да насочите своя гняв към партньора си и да се държите зле с него, без да го е заслужил. Психолозите съветват подобни проблеми да бъдат обсъждани, а ако той е мъж на място би трябвало да ви подкрепи в тази ситуация.

лъжете партньора си

Когато пренебрегнете своята кариера в името на неговата – В началото на връзката, когато тепърва сте започвали да градите семейството може би не е представлявало проблем за вас да оставите кариера си в режим „на изчакване” за да може да сте отдадена на децата и дома. Но с течение на времето е твърде вероятно да се почувствате изгубена, незначима и неудовлетворена. Ако вашият партньор е основен източник на доходи в семейството, казвайки му, че искате да градите кариера може да го накарате да се чувства така сякаш не носи достатъчно пари и не задоволява нуждите ви. Ето защо подходете внимателно, споделете че искате да възобновите кариерата си, но в същото време ясно изразете своята благодарност за това, което внася той като доход в семейството.

 

Автор

Подобни статии

За мен

Внимавайте – фикс идея за успеха може да ви направи нещастни!

  Когато спортната кариера и отличията останат в миналото, това което следва може да бъде по-неприятно отколкото си мислиш.  Олимпийските златни медалисти обикновено се асоциират с успех, а заедно с

Любов и секс

10 типа мъже, неподходящи за сериозна връзка (част 1)

Виж 2ра част  Въпреки че, не всички си признаваме, едва ли има жена, която да не мечтае един ден да срещне своя „принц” и двамата заедно да изградят пълноценна връзка,

За мен

M-box 3

  Дами, това е фотоподборката ни с красиви мъже за април месец. Този път, тя е със шоколадов загар… Можете да видите предходните M-box тук и тук ! 

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.