Вижте как (не)съзнателно лъжете партньора си и какви бели може да причини това

Вижте как (не)съзнателно лъжете партньора си и какви бели може да причини това

 

Разбира се нямаме предвид така наречените „откровени лъжи” – каква връзка би било тогава? Тук става дума по – скоро за онези неща, които тактично премълчавате, умишлено игнорирате или съвсем (не)съзнателно пропускате да споменете. Макар да звучи безобидно, понякога подобни „лъжи” се превръщат в голям проблем и в „препъни камъка” за връзката. Предлагаме ви списък с няколко начина, по които може би лъжете партньора си:

mancheat.jpg3x4

Когато не му казвате за своята нова цел – Ако изведнъж във вас се появи желание за развитие (напр. искате да запишете магистратура в университет), но не му споделите този свой копнеж, тъй като подобно нещо не е било включено в „първоначалния план”, незадоволеното ви желание за „повече” би могло да премине дори в депресия. „От нищо става нещо и се превръща в голям проблем, засягайки почти всеки аспект от живота ви” – това твърди Уитни Кейси (експерт по взаимоотношенията в световно известен сайт за запознанства).

Когато жертвате нещо, което винаги сте желала, защото партньора ви е на друго мнение – Да бъдете абсолютно отдадена, безкористна и жертвоготовна в името на връзката е най – сигурния начин в по – късен етап да се почувствате неудовлетворена. Да се „самонавивате” и убеждавате себе си, например, че не искате деца само защото партньора ви е на това мнение („понеже живота е твърде скъп”), е голяма грешка. Рано или късно вашите нужди ще вземат превес и ще разберете, че е решението ви не е било правилно, но дали няма да е твърде късно?

What-Say-When-Your-Kid-Catches-You-Bed

Когато той прави нещо, което ви притеснява, но си премълчавате в името на мира – Доста жени само за да няма разправии премълчават неща, които ги дразнят – голяма грешка! Според Кейси ако нещо ви тормози и занимава мислите ви повече от 24 часа задължително трябва да го споделите и да обсъдите проблема с партньора си. В противен случай това чувство на неудовлетвореност предизвиква объркване и остава да тлее във вас, като въглен. Така че, когато подобен проблем се повтори е твърде вероятно този „тлеещ въглен” да предизвика „пожар” и да избухнете, а вашият партньор дори няма да разбера защо сте толкова ядосана, за нещо, за което той мисли, че му е „първо нарушение”.

Когато не изразите на глас загрижеността си за възможни негови зависимости – Вие сте наясно, че едно питие след натоварен работен ден е в рамките на нормалното, но проблема идва, когато питиетата станат две… три… и това се превърне в ежедневен ритуал. Повдигането на въпроса със сигурност няма да е лесно, може би ще се почувствате като съдник, но ако не го направите е твърде вероятно да усетите, че вече не може да разчитате на този човек. Нуждата ви от доверие и сигурност няма да бъде задоволена. Започнете с определянето на някои граници и вижте как ще реагира. Ако той отказва да признае проблема и обвинява по – скоро вас, че не „проявявате разбиране”, тогава може би ситуацията е по – сериозна от колкото мислите.

Когато в семейството е казано нещо обидно, но вие не му казвате как сте се почувствала – Ако пропуснете да споменете как майка му критикува вашите родителски способности и това дълбоко ви наранява, само за да няма разправии, във вас ще остане едно негодувание и чувство на обида. Твърде вероятно е да насочите своя гняв към партньора си и да се държите зле с него, без да го е заслужил. Психолозите съветват подобни проблеми да бъдат обсъждани, а ако той е мъж на място би трябвало да ви подкрепи в тази ситуация.

лъжете партньора си

Когато пренебрегнете своята кариера в името на неговата – В началото на връзката, когато тепърва сте започвали да градите семейството може би не е представлявало проблем за вас да оставите кариера си в режим „на изчакване” за да може да сте отдадена на децата и дома. Но с течение на времето е твърде вероятно да се почувствате изгубена, незначима и неудовлетворена. Ако вашият партньор е основен източник на доходи в семейството, казвайки му, че искате да градите кариера може да го накарате да се чувства така сякаш не носи достатъчно пари и не задоволява нуждите ви. Ето защо подходете внимателно, споделете че искате да възобновите кариерата си, но в същото време ясно изразете своята благодарност за това, което внася той като доход в семейството.

 

Автор

Подобни статии

За нас

Вярваш ли му? Бъди честна!

  Вярваш ли му? Бъди честна! Доверието е ключов елемент за силната и трайна връзка. Без доверие, връзката ви бавно ще се разпадне. Въпреки риска да живееш в заблуда, по-добре

Любов и секс

Колко често е нормално да правим секс

  Кой не обича сладък сексуален десерт след тежкия работен ден. Едни го опитват веднъж седмично, други по три пъти на ден, но каква е правилната рецепта за дълъг сексуален

Любов и секс

9 фрази, които мъжете казват при раздяла и техния "превод"

  Опитвате се да си обясните защо се разделихте и какво имаше предвид той с думите си. Нищите с приятелките си и се чудите как да си го върнете. Дали си

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.