Съвети за красив и дълготраен маникюр

Съвети за красив и дълготраен маникюр

 

Една уважаваща себе си дама трябва винаги да изглежда добре – като започнем от облеклото, прическата, грима  и стигнем до маникюра.

Много жени подценяват своите нокти и не полагат достатъчно грижи за тях, но именно ръцете са онази част, която се забелязва изключително  много от околните. Затова освен че трябва да поддържате кожата си гладка, хубаво е да полагате постоянни грижи за доброто състояние на ноктите си.  Да лакирате ноктите си и да запазите маникюра си за по-дълго време не е от най-лесните задачи. Това обаче може да направите както при козметик, така и сами вкъщи. Просто трябва да  следвате  няколко простички правила и техники, и ще се радвате на красив и дълготраен маникюр.

1. Подгответе се

Преди да нанесете лака за нокти, който сте си избрали, уверете се, че ноктите ви не са мазни. Изчакайте известно време, в случай, че преди това сте сложили крем за ръцете или сте използвали лакочистител.

Съветваме ви да пробвате и следния трик: потопете ноктите си в ябълков оцет за няколко минути и изчакайте след това да изсъхнат сами. Това ще помогне лакът за нокти, който нанесете да се задържи по-дълго време. Може да пробвате и с лимонов сок. Ефектът ще е почти същият.

2. Нанесете основа

Никога не трябва да забравяте тази важна стъпка. Задължително поставете като основа безцветен лак, върху който цветният определено ще се запечата много по-добре, а и ще помогне за по-дълготрайния ефект.

3. Следва основния цвят

След като сте нанесли основата е време за покривния лак. След като изберете цвета нанесете два слоя от  лака за нокти, но разбира се, изчакайте първият да изсъхне добре, за да не се получи нежелан ефект. Нанасяйте лака за нокти на тънки пластове, а не на дебели. Колкото по-дебел е пласта, толкова по-бързо ще се излющи.

дълготраен маникюр

4. И накрая топ лак

Именно този лак ще запази маникюра ви по-дълготраен. Топ лакът се нанася тогава, когато двата пласта лак са изсъхнали напълно, затова не бързайте, а изчакайте колкото е необходимо. След това потопете ръцете си в студена вода за малко, за да се запечата лака.

Следвайки тези няколко стъпки, ще се радвате на красив и по-дълготраен маникюр. Хубаво е освен всичко това, да мажете ръцете и ноктите си с подхранващ крем по 2-3 пъти на ден, за да предпазите кожата си от  постоянните атмосферни влияния, на които е изложена.  Може да използвате и зехтин вместо крем за ръце, ефектът ще е също толкова добър.

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Кажете „Сбогом” на пролетната депресия завинаги

Истински парадокс е, че въпреки топлото и слънчево време през пролетта, това е времето, когато много от нас потъват в пролетната депресия. Чуват се птичките, дръвчетата отново се съживяват, но

Здраво тяло

Какво знаем или не за електронните цигари?

Макар че за вредата от цигарите се говори постоянно, голям процент от населението пуши. След последното увеличаване на цените на тютюневите изделия в България, много хора стесниха потреблението, но все

Здраво тяло

Какво представлява акнето? Лечение на акне

  Най-подходящото време за лечение на акне е зимата. Тогава слънчевите дни са голяма рядкост и рискът от нежелани ефекти, или инфекция са почти нулеви. И въпреки това, без изборът

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.