Какво знаем или не за електронните цигари?

Какво знаем или не за електронните цигари?

Снимка - world.actualno.com

Снимка – world.actualno.com

Макар че за вредата от цигарите се говори постоянно, голям процент от населението пуши. След последното увеличаване на цените на тютюневите изделия в България, много хора стесниха потреблението, но все пак не се отказаха от димящия си порок. Някои решиха да заменят обикновените с електронни цигари, но въпреки това останаха верни почитатели на тютюнопушенето. Електронните цигари са достойни заместители на обикновените, които според някои производители са доста по-безвредни. Те приличат на обикновените цигари и представляват пластмасова тръбичка с пълнител.

Какво се съдържа в пълнителя за електонни цигари?

Този пълнител не съдържа тютюн, а изпълнява ролята на изпарител с никотинова течност, която може да наподобява вкуса на тютюн или да има някакъв друг аромат. Най общо казано, е-цигарите функционират като инхалаторите на астматиците и се задействат с литиева батерия. Според почитателите на иновационните цигари, те са абсолютно безвредни, тъй като при пушене се отделя само водна пара, а не дим от катрани и въглероден оксид. Това донякъде е вярно. И по тази причина електронните цигари не попадат под ударите на закона за забрана на тютюнопушенето в затворени помещения. Но при пушенето на е-цигара, отново се вдишва и издишва определено количество никотин и аромати. А както всички знаем, никотинът е вреден. Той води до пристрастяване към тютюневите изделия, свива артериите и кръвоносните съдове и в много случаи е причина за сърдечно-съдови и респираторни заболявания. Един от плюсовете на този вид цигари, безспорно е защитаването на околната среда и предпазването от пасивно пушене.

Връзка между обикновени и електронни цигари?

Според различни учени, електронните цигари създават лъжливо чувство и дори са по-вредни от обикновените. Такова е и становището на Агенцията по безопасност на храните и лекарствата в Америка. Също така, много български здравни инспектори предупреждават клиентите да не се залъгват относно сигурността на „здравословните“ цигари и да избягват употребата им. Клиентите понякога предпочитат електронните цигари, заради нищожните количества никотин, които се съдържат в тях според указанията на опаковките. Но в много случаи, производителите злоупотребяват с доверието на потребителите и поставят заблуждаващи етикети. Според редица здравни експерти, е-цигарите съдържат голямо количество от отрови, които могат да се отразят сериозно на здравословното състояние на пушачите.

Имат ли странични ефекти електронните цигари?

Страничните ефекти могат да бъдат главоболие, болки в гърлото или корема, проблеми с концентрацията, стесняване на дихателните пътища. Много експерти твърдят, че така наречените „здравословни“ цигари всъщност не ни помагат да се откажем от порока си и не са ефективен заместител на обикновените цигари. От Американската агенция по безопасност на храните и лекарствата смятат, че за полезна алтернатива на пушенето дори не може да става дума, тъй като няма достатъчно данни за всички съставки в електронните цигари. Точно поради тази причина, те са забранени за продажба в много страни. Засега, България прави изключение и можете да намерите различни видове електронни цигари, пълнители, никотинова течност, ароматизатор или резервни части в много магазини.

Автор

Подобни статии

Красива

Как да се грижим за своята червена коса

  Как да се грижим за своята червена коса Червенокосите дами не се нуждаят от представяне, за да ги забележи някой. В момента, в който се появят някъде, събират погледите на

Здраво тяло

Ползите от Алое Вера и как да го употребяваме

Ще се спрем по-обширно на ползите от Алое вера и какво е приложението на растението в съвременната медицина. Доказано е, че сокът на Алое вера има силно регенериращи свойства. Прилага

Здрава и красива

Ефикасни природни средства, които ще ви помогнат при слънчево изгаряне

  Най-горещият сезон вече постави своето начало и всички с нетърпение се приготвяме за плажа. Освен бански, очила и хавлия, ни трябва нещо, с което се защитим  от слънчево изгаряне.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.