Какво трябва да знаете преди да си направите татуировка

Какво трябва да знаете преди да си направите татуировка

 

Напоследък се наблюдава тенденцията все повече хора да си правят татуировки, символизиращи нещо важно и скъпо за тях, или просто нещо, което много им харесва.

Трудно е да се определи кога точно възниква това изкуство, но може да се каже, че тяхната история започва с историята на човека и е много разнообразна и интересна.

geisha-tattooНай-ранното доказателство за татуиране идва от неолита. Човек, открит замръзнал в Алпите, е носел 57 татуировки, състоящи се от прости точки и прави линии на кръста си, зад коляното и на десния глезен.

В древността татуировките служели не само като украшение, а и като племенен знак. Хората вярвали, че те носят в себе си определена магическа сила. Възникването на първите татуировки представлява нормален процес от естествени наранявания на кожата по време на лов.

Татуировката показва социалния статус на собственика, но в някои случаи тя е служела като наказание. В Япония, провинция Чукудзен през периода Едо (1603-1867 г.), на разбойниците за първо престъпление нанасяли хоризонтална линия през челото, за второ – дъгообразна, за трето – още една, като така се получава японския йероглоф Ину (куче).

Магията на татуировката се използвала не само от "диваците". През XVIII-XIX век британския моряк изобразявал на гърба си огромно разпятие, с надеждата, че ще го предпази от телесни наказания, широко практикувани в английската флота.

Така наречения „Oldschool” стил се характеризира ясно с основните елементи от моряшкия живот: морски звезди, сърца, котви, пин-ъп момичета, лястовици, русалки, рози. Дизайните включват и балонче с текст вътре, често мото, име или важна дата за носещия.

Днес това древно изкуство се практикува все повече и повече и много хора избират да изрисуват телата си.

Те смятат, че татуировките са нещо много лично и могат да символизират различни неща, като техни качества, мечти, минало, бъдеще, значими неща от живота и др.

Japanese_tattoo_93

За много хора най-важно е значението на татуировката, която си правят,  по принцип и за тях самите.

Но най-вече повечето, които решават да се татуирта, избирта да си направят нещо уникално, нещо изразяващо вътершното им „аз”.

tattoo-girl-ideas-1024x819

Мястото, начина и символиката на това, което са изобразили върху тялото си имат сантиментален спомен за тях.

Предлагаме ви няколко съвета, които трябва да имате в предвид преди да си направите татуировка:

Помислете дали сте напълно сигурни, че искате да нарисувате тялото си за цял живот. Обмислете много добре каква татуировка ще си направите и какво ще е нейното значение за вас. Не се влияйте от модата. Не взимайте решение под влиянието на алкохол, наркотици или на приятели. По-добре е да си направите татуировка, която ще символизира нещо наистина значимо и много лично, отколкото да изрисувате кожата си с някакви безсмислени, но модерни картини.

40E

Много е важно да се информирате  повече за татуирането, да разберете какви рискове крие то, защото определено не е безобидно. Специфичните рискове са:
заразяване с болести, инфекции, кожни възпаления и други. Ако хигиената не е добра е възможно да се заразите с хепатит С, хепатит В, СПИН, тетанус, туберколоза.

Също така трябва да изберете правилното студио, където да се татуирате. Доверете се само на специалисти. Проверете дали приборите за татуиране са стерилни.

Не забравяйте и грижите, които трябва да полагате след като се татуирате.  Грижата ви за татуировката ще зависи основно от това върху коя част на тялото ви е направена. Специалистът, който е я е направил трябва да ви даде инструкции как да се грижите за обработената кожа. Трябва редовно да почиствате мястото, да го овлажнявате и да избягвате слънчевите лъчи поне няколко седмици.

Надявам се тези съвети да ви помогнат в избора дали да си направите татуировка или не. Ако не сте напълно сигурни какъв вид татуировка искате да сложите върху тялото си и имате съмнения относно значението й, както това дали сте готови да я носите за цял живот, просто изчакайте.  Защото ако след време татуировката,  която сте си направили започне да не ви харесва, премахването й ще бъде много трудно.

 

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Как да се подстрижете сами за 4 минути?

Решили сте да експериментирате и да се подстрижете сами. Косата ви так ви пречи или цъфтежите много ви дразнят. Фризьорката не може да ви вземе. Ясно е, че ще има

Здраво тяло

Това момиче го може! Можеш го и ТИ!

Силна кампания за насърчаването на спортните активности за жени, който нямат идеална фигура. Ракламата спечели „Златен лъв“ на международния фестивал в Кан в раздела за реклама и е дело на

Здрава и красива

Още няколко трика за красотата ви

Ще ви разкрием още няколко трика за красотата ви. Как да забавим появата на бръчки? 1. Не превръщайте тялото си в акордеон, т.е. не си позволявайте рязко напълняване и рязко

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.