Къде се крие тайната на щастието…

Къде се крие тайната на щастието…

 

Къде се крие тайната на щастието…

„Да бъдем щастливи” – това си пожелаваме по поводи и празници. Но пълното щастие, като че ли не съществува. Винаги се намира нещо или някой, който да застане на пътя между нас и бленуваното „щастие”. Защо това е така? Според психолозите причината за това се крие до голяма степен в нравите на нашия народ. Направените проучвания сочат, че 81% от западноевропейците се чувстват щастливи, докато българите се нареждат доста по – долу в класацията. Как да постигнем така желаното щастие? Предлагаме на вашето внимание трите най – често срещани причини за липсата на щастие.

1. Не харесвате работата си – проблем при много хора се явява неудовлетворението от начина, по който си изкарват прехраната. Възможно е причината за това да се крие в неспособността ви да общувате пълноценно с колегите или пък честите конфликти с началството. Мисълта, че трябва да прекарвате 5 дена в седмицата по 8 часа дневно на това място меко казано ви демотивира и определено не съвпада с представите ви за щастие.

Как да подходите? – На пръв поглед решението е ясно – сменяте работата – но не всеки има възможност да го направи, освен това гаранция, че на следващото място няма да е дори по – зле, няма! Така че психолозите съветват на първо време да погледнете себе си и да преосмислите поведението си. Дали причината за неразбирателствата не е до известна степен и във вас? Положете старание и отделете повече време да опознаете колегите си и да ги превърнете в свои приятели. Със сигурност това ще улесни работния ден и ще го направи доста по – приятен, съответно и по – успешен. Успехите в работата са един от основните фактори човек да се усеща пълноценен и щастлив.

2. В живота ви липсва любов – по една или друга причина в живота ви липсва партньор, чувствате се самотни. В съвременния свят това е често срещано явление – двойките и браковете често се разпадат и за съжаление тенденцията е към увеличение на „самотниците”. 

Как да подходите? – Замислете се над следните въпроси: „На правилното място ли търся?” , „Всъщност знам ли какво искам и от какво имам нужда?” и „Готов/а ли съм наистина за връзка?”. Твърде често поради собственото си отчаяние или страх от нараняване ние неволно пращаме отблъскващи сигнали на противоположния пол, като по този начин подсъзнателно го държим на безопасно разстояние от себе си. Това, на което трябва да наблегнете е умението ви да казвате „Да” на нещата от живота. Отворете се към другите и се радвайте дори на малките жестове. Вместо да седите безучастно и да чакате „принца на белия кон” да ви намери, потърсете го вие. Снижете изискванията и очакванията си – идеални хора няма. Определете ясно какво трябва да притежава човека до вас за да ви направи щастлив/а. В противен случай – ако не знаете какво искате – е твърде вероятно да се лутате дълго в света на необвързаните и да сменяте партньор след партньор.

43997f810bb7134c4a14a64f0dc5c95b

3. Стрес и здравословни проблеми изпълват ежедневието ви – напоследък, като че ли болежките са ви нападнали, чувствате се отпаднали и нямате желание за нищо. Стреса от напрегнатото ежедневие, живота на бързи обороти и желанието да „огреете навсякъде” (деца, съпруг, работа), често водят и до реални проблеми със здравословното състояние.

Как да подходите? На първо време организирайте времето и задълженията си, така че товара да не пада само върху вас. Разпределете задачите и между останалите членове на семейството или помолете близък приятел да ви помогне. Задължително отделете време за разтоварване – кино, ресторант, кафе, дискотека или каквото ви доставя удоволствие. Обърнете внимание на храненето си, на спорта и физическата активност – не пренебрегвайте здравословния начин на живот. Това е най – добрият начин да предотвратите различните заболявания.

Според психолозите успеете ли да постигнете успехи в тези три направления – пари, любов и здраве – може да считате себе си за истински щастлив човек!

Автор

Подобни статии

Диети

6 лесни начина да намалите калориите

  Ето няколко лесни начина да намалите калориите, защото разковничето е в малките неща. Когато кажем „горене на калории” може би първото нещо, което изниква в съзнанието ви е строга

Красива

3 маски за коса със зехтин

Сигурно знаете, че зехтинът е много полезен за косата, затова сме ви подготвили няколко рецепти. Маски за коса със зехтин Маските за коса със зехтин са изключително ефективни и могат

Любопитно

HTC One прави снимки като от Хари Потър.

В края на този месец корейците от HTC са готови да разтърсят света на маниаците, готови да похарчят едни къси 1000лв. за телефон с новия си модел – One. (Вече

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.