Как да го накараме да помага с децата

Как да го накараме да помага с децата

 

Как да го накараме да помага повече с децата

Много майки се нагърбват с всички грижи около децата, тъй като вярват, че това е тяхна работа. Мъжете от друга страна са на мнение, че работят достатъчно, за да го правят и когато се приберат у дома. Въпросът, обаче, не е кой работи повече, чия работа е по-важна и т.н. Става въпрос за децата, които не са само ваши, или само негови, а – общи! 

Да накараме половинката си да помага повече с децата не е лесно, но не е и невъзможно. Важно правило в това отношение е да му позволим да бъде баща така, както той го разбира. Няма смисъл да го караме да сменя памперси, като през цялото време му даваме съвети и го критикуваме. Нашите забележки ще постигнат точно обратното – ще го обезсърчат и дистанцират.

Следвайте тези прости стъпки, за да получите повече помощ:

1)       Уверете се, че съпругът ви се прибира в чиста и приятна обстановка. Посрещнете го с усмивка и му покажете, че се радвате да го видите. Знаем, че понякога нямате настроение, но се налага да положите малко усилия, за да изглеждате приветливи.

Защо това е важно?

Някои казват, че най-бързият начин да предразположите един мъж да изпълни желанията ви е да го нахраните с вкусна храна. Други пък са на мнение, че най-бързият път минава през панталоните му. Истината е, че най-важни си остават малките неща, които има голямо значение.

Завръщането у дома след дълъг ден на работа може да бъде още по-изтощително, отколкото си представяте. Не забравяйте, че първото впечатление, което му направите на вратата, ще определи настроението му през останалата част от деня. Колкото по-сърдит и намръщен е той, толкова по-малко желание ще има да помогне за децата.

помага с децата

2)       Не му натяквайте. Дайте му време да се отпусне и той вероятно сам ще предложи да ви помогне с хлапетата. Ако още от вратата започнете да се оплаквате, той ще загуби всякакъв интерес да ви помогне.

Защо това е важно?

Мъжете не обичат да се чувстват притиснати в ъгъла. Всякакви упреци, че не помагат достатъчно за децата, ще имат обратен ефект.

3)       Не показвайте, че сте разочаровани от липсата му на подкрепа при отглеждането на децата. Направете следното:

•        Попитайте нещо конкретно. Вместо: "Може ли да вземеш бебето?", го попитайте: "Може ли да нахраниш бебето?"

•        Направете нещата прости. Не го карайте да прави неща, за които си няма представа.

•        Използвайте подходящ тон. Тонът ви ще повлияе пряко върху начина, по който изпълнява молбата ви. "Скъпи, може ли да си поиграеш с бебето? Той/тя много харесва игрите ви с одеялото."

 

4)       Предложете да наемете бавачка. Споделете колко уморени се чувствате последно време и как усещате, че не се справяте. Ако не можете да си позволите помощ отвън, в крайна сметка той ще прецени, че е по-добре той да помага повече, отколкото да дава пари.

Защо това е важно?

Много мъже не осъзнават колко задължения и отговорности имат майките. Да, парите, които носят, са важни, но домакинството и майчинството са далеч по-отговорни и изтощителн

  • Смехът намалява стреса и увеличава енергията. Това ви позволява да се фокусирате върху важните неща.
  • Смехът ви дава възможност да погледнете по-реалистично на ситуациите от живота.

Как да внесем повече смях в живота си?

  • Смейте се на себе си. Споделете неудобните си моменти с близките и се посмейте дружно. Това е най-добрият начин да не гледате много сериозно на живота.
  • Смейте се на лошите ситуации, сякаш са най-доброто, което ви се е случвало. Знаем, че е трудно, но ще ви помогне да се справите с предизвикателствата. Има моменти, когато се случват неприятни неща едно след друго. Тогава най-доброто решение е да ги приемате с ирония и чувство за хумор.
  • Обградете се със забавни хора и предмети.
  • Приемете, че някои от нещата от живота ви не са под вашия контрол.
  • Обърнете внимание на реакциите на децата и им подражавайте.

 

 

Автор

Подобни статии

За майките

4 неща, които никога не трябва да казвате на децата си

  4 неща, които никога не трябва да казвате на децата си Има страшно много очевидно ужасни, грешни и увреждащи детската психика неща, които могат да бъдат казани на едно

За децата

Развитие на бременността по седмици

Тестът ви за бременност е положителен и искате да разберете как ще се развива бебето по време на бременността по седмици? Нека да видим! Бременността при жената (в нормалния случай) продължава 280 дни или

За тийнейджърите

Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор?

  Как да помогнем на дъщеря си да не се омъжи за агресор? В последно време всички ние ставаме неволни свидетели на това как агресията, грубостта и насилието се засилват.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.