Как да го накараме да помага с децата

Как да го накараме да помага с децата

 

Как да го накараме да помага повече с децата

Много майки се нагърбват с всички грижи около децата, тъй като вярват, че това е тяхна работа. Мъжете от друга страна са на мнение, че работят достатъчно, за да го правят и когато се приберат у дома. Въпросът, обаче, не е кой работи повече, чия работа е по-важна и т.н. Става въпрос за децата, които не са само ваши, или само негови, а – общи! 

Да накараме половинката си да помага повече с децата не е лесно, но не е и невъзможно. Важно правило в това отношение е да му позволим да бъде баща така, както той го разбира. Няма смисъл да го караме да сменя памперси, като през цялото време му даваме съвети и го критикуваме. Нашите забележки ще постигнат точно обратното – ще го обезсърчат и дистанцират.

Следвайте тези прости стъпки, за да получите повече помощ:

1)       Уверете се, че съпругът ви се прибира в чиста и приятна обстановка. Посрещнете го с усмивка и му покажете, че се радвате да го видите. Знаем, че понякога нямате настроение, но се налага да положите малко усилия, за да изглеждате приветливи.

Защо това е важно?

Някои казват, че най-бързият начин да предразположите един мъж да изпълни желанията ви е да го нахраните с вкусна храна. Други пък са на мнение, че най-бързият път минава през панталоните му. Истината е, че най-важни си остават малките неща, които има голямо значение.

Завръщането у дома след дълъг ден на работа може да бъде още по-изтощително, отколкото си представяте. Не забравяйте, че първото впечатление, което му направите на вратата, ще определи настроението му през останалата част от деня. Колкото по-сърдит и намръщен е той, толкова по-малко желание ще има да помогне за децата.

помага с децата

2)       Не му натяквайте. Дайте му време да се отпусне и той вероятно сам ще предложи да ви помогне с хлапетата. Ако още от вратата започнете да се оплаквате, той ще загуби всякакъв интерес да ви помогне.

Защо това е важно?

Мъжете не обичат да се чувстват притиснати в ъгъла. Всякакви упреци, че не помагат достатъчно за децата, ще имат обратен ефект.

3)       Не показвайте, че сте разочаровани от липсата му на подкрепа при отглеждането на децата. Направете следното:

•        Попитайте нещо конкретно. Вместо: "Може ли да вземеш бебето?", го попитайте: "Може ли да нахраниш бебето?"

•        Направете нещата прости. Не го карайте да прави неща, за които си няма представа.

•        Използвайте подходящ тон. Тонът ви ще повлияе пряко върху начина, по който изпълнява молбата ви. "Скъпи, може ли да си поиграеш с бебето? Той/тя много харесва игрите ви с одеялото."

 

4)       Предложете да наемете бавачка. Споделете колко уморени се чувствате последно време и как усещате, че не се справяте. Ако не можете да си позволите помощ отвън, в крайна сметка той ще прецени, че е по-добре той да помага повече, отколкото да дава пари.

Защо това е важно?

Много мъже не осъзнават колко задължения и отговорности имат майките. Да, парите, които носят, са важни, но домакинството и майчинството са далеч по-отговорни и изтощителн

  • Смехът намалява стреса и увеличава енергията. Това ви позволява да се фокусирате върху важните неща.
  • Смехът ви дава възможност да погледнете по-реалистично на ситуациите от живота.

Как да внесем повече смях в живота си?

  • Смейте се на себе си. Споделете неудобните си моменти с близките и се посмейте дружно. Това е най-добрият начин да не гледате много сериозно на живота.
  • Смейте се на лошите ситуации, сякаш са най-доброто, което ви се е случвало. Знаем, че е трудно, но ще ви помогне да се справите с предизвикателствата. Има моменти, когато се случват неприятни неща едно след друго. Тогава най-доброто решение е да ги приемате с ирония и чувство за хумор.
  • Обградете се със забавни хора и предмети.
  • Приемете, че някои от нещата от живота ви не са под вашия контрол.
  • Обърнете внимание на реакциите на децата и им подражавайте.

 

 

Автор

Подобни статии

За майките

Предизвикателството да възпитаваш сама…

  Предизвикателството да възпитаваш сама…   Според проведени проучвания в Германия се оказва, че всяко пето дете се отглежда от само един родител, като най – често това е майката.

За бременността

Отражение на бременността върху косата, ноктите и фигурата ни

  Как се отразява бремеността върху  косата, ноктите и фигурата ни?  Част 1 и част 2 Коса – по време на бременността вие ще се радвате на по – здрава,

За майките

Бяло течение и бременност

Въпреки че много жени се притесняват, бялото течение по време на бременност е напълно нормално явление. То се появява вследствие на отделените от яйчниците и плацентата хормони. А както всички знаем, по време

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.