Интересни факти за любовта

Интересни факти за любовта

 

Интересни факти за любовта

Любов ли бе да го опишеш..

А какво всъщност е любовта – прекрасно чуство, голяма болка, наслада или разочарование… или може би всичко това събрано в едно.

Важното е да повярваме, че любов има, и то такава любов, която ни кара да се усмихваме без причина и да си тананикаме любимата песен по всяко време. И естествено любовта върви заедно с хубавия секс, така че какво по-хубаво от това да сме влюбени и задоволени.

А какво не знаем за любовта … доста неща. Ето и някои от тях:

1. Според учените, човек се влюбва около 7 пъти преди да се омъжи.

2. Съществуват хора, които не са изпитвали любов. Това звучи много страшно, нали? Специалисти твърдят, че причината за това може да е заболяване, наречено хипопитуитаризъм.

3. Годежните пръстени най-често се носят на безименния пръст на лявата ръка, защото древните гърци са смятали, че през този пръст тече vena amoris или „вената на любовта“, която стига директно до сърцето.

4. Семенната течност може да допринесе за по-романтична любов. Тя съдържа допамин, както и киселини, които действат на мозъка като стимулант за секрецията на „хормона на щастието“.

5. Нужни са само 4 минути, за да решите дали харесвате някого или не. И естествено малко повече, за да се влюбите в него.

6. Влюбването има ефект върху нас, който наподобява усещането след използване на кокаин.

7. Гушкането с любимия човек, а дори само гледането на снимка на някой, когото обичаме може да постигне отпускащ ефект, когато нещо ни боли.

8. В повечето случаи, възрастта на мъжа има определящо значение за продължителността на брака: ако той е с 9 или повече години по-възрастен от жената, за която се жени, преди тя да е навършила 24, шансовете за развод са по-големи.

Love-Birds-Parrots

9. Хора, които са еднакво привлекателни имат по-голям шанс да останат заедно за по-дълго време.

10. Така известният ни и обичан герой от римската митология Купидон произлиза, според някои култове, от Хаоса и символизира примитивните чувства на любовта и желанията.

11. Двойки, които имат прекалено сходни характери и си приличат по много показатели, трудно могат да издържат заедно дълго време. Естествено не е изключено, но това са фактите.

12. Красивото лице се оказва по-важно от красивото тяло, когато става дума за дълга връзка. Хората са привлечени от чаровна усмивка, красиви очи и т.н. повече отколкото мускули и хубаво дупе, явно..
13. Когато държиш ръката на любимия си, нивата на стрес в тялото намаляват и ти се чувстваш прекрасно.

14. "Пеперудите" в стомаха не са просто метафора, усещането всъщност е адреналин.

15.  Да гледаш дълго непознат в очите, може да го накара да се влюби. Така че внимавайте кой как ви гледа.

16. "Разбитото сърце" не е просто метафора. Някои хора изпитват и физическа болка, когато са силно наранени душевно. Затова не наранявайте много хората, които ви обичат.

17. Любовта наистина може да те подлуди, буквално. Учените са доказали, че хората които са влюбени, и пациентите с обсесивно-компулсивни мании имат в мозъка си подобни процеси. 

18. Хората, които пият кафе, правят секс по-често и получават по-голямо удоволствие от него, отколкото тези, които не го пият. 

19.  Средностатистическият съвременен мъж има около 11 сексуални партньорки през живота си. А дали не са повече…?

20. 40 % от представителите на силния пол споделят, че една дълга, страстна целувка им е достатъчна, за да са в пълна бойна готовност за секс незабавно.

artworks-000061795064-pcjhay-original

Автор

Подобни статии

Любопитно

Как правилно да изберете своите зимни кънки?

  С настъпването на зимния сезон неизменно се засилва и интереса към зимните спортове. Един от най – забавните и широко практикувани в световен мащаб зимен спорт, това е карането

Любов и секс

10 неща, които мъжете мразят в леглото

  Топ 10 неща, които мъжете мразят в леглото   1. Действително по-голямата част от мъжете си падат по малко по-грубия секс, но когато става дума за тяхната „интимна зона”

Любопитно

Когато не ви върви или как да се отървете от лош късмет

    Ако току що сте счупили огледало или пътя ви е минала черна котка, не се притеснявайте, на правилното място сте! Ако вие сте суеверен човек или пък просто

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.