Гаджето ви – вашият най-добър приятел

Гаджето ви – вашият най-добър приятел

 

Възможно ли е и трябва ли гаджето ви да бъде и вашият най-добър приятел?

Възможно ли е? По-скоро да… Трябва ли? Тук може и да поспорим…

Противоречиви са мненията по гореспоменатите въпроси, въпреки това ние ще се опитаме да ви представим възможно най-обективно различните гледни точки.

Ето защо гаджето ви трябва да бъде и вашият най-добър приятел…

Запитвали ли сте се някога как е възможно двама души (семейна двойка), които в началото са били толкова влюбени, копнеели са за целувките и прегръдките на другия, жадували са за всеки миг прекаран заедно, няколко години по-късно да са в ужасни отношения, да си крещят, да се наричат с обидни епитети, да изпитват чувства като вина, омраза, съжаление, да са чисто и просто нещастни…?

 

Ако сте, то може би и на вас ви е минало през ума, че навярно любовта им не е била истинска, че може би още от самото начало не са били искрено влюбени. Може би всички усмивки, всички милувки и прегръдки, всичко е било просто… фалшиво? Но тогава защо им е било да се женят? Ако не са били искрени в своите емоции, защо им е да се вричат един на друг „докато смъртта ни раздели”? Едва ли има човек на тази Земя, който ще иска да прекара останалата част от живота си с някой, в който не е наистина влюбен.

 

И това ни води към следващата възможност – може би те наистина са се обичали, но с времето любовта е избледняла или дори напълно изчезнала. Но как е възможно това? Как може да спреш да обичаш някой просто така? Как може да погледнеш в очите на човека, който до вчера си обичал до полуда и да решиш, че днес чувствата ти вече ги няма? Дали подобно решение се взема мигновено или се обмисля с дни, седмици, месеци…? Къде отива всичката тази любов? В нищото…?

 

За много хора това мистериозно изчезване на тръпката в отношенията е абсолютно непонятно. Според някои психолози обаче, обяснението е много просто – двойките, които не съумяват в своите отношения да бъдат не само любовници, но и приятели, много по-често се разпадат. Защото за съжаление онази силна всеобхващаща емоция, която ни владее в началото на връзката, с времето бавно, но сигурно избледнява. И когато настъпи този момент, единственото, което остава като упора в отношенията е уважението, привързаността и най-важното приятелството! Да бъдете съпруг и съпруга е едно, но да бъдете приятели е повече, защото любовта не е само прегръдки и целувки. Става въпрос за лоялност, за честност, все качества, свързвани най-вече с приятелството.

най-добър приятел

Не всички обаче са на това мненние…

Една част от психолозите стоят твърдо зад тезата, че понятието гадже и понятието приятел са две различни неща и е необходимо да бъдат разграничавани. Ето за какво става дума.

 

Представете си следната ситуация. Стоите на дивана сгушена до момчето, с което се срещате в момента. Може би водите интригуващ и задълбочен разговор над чаша вино, но по-вероятно е да обсъждате клането в най-новия филм на ужасите над степче и евтино уиски. Но както и да е, вие се наслаждавате на времето прекарано заедно. Неусетно небрежния разговор преминава на друго ниво и вие решавате да споделите за напрегнатия си работен ден и като цяло за проблемите си в службата. Темата е сериозна. Вашият избраник ви прегръща нежно, гали ръката ви и не обелва и дума. Мислите си „Колко е мил, слуша ме толкова внимателно…” и изведнъж той разваля всичко с неуместна шега, която е толкова далеч от темата, колкото е Земята от Луната. Мислите си „Защо той не отговори вербално на цялата тирада от чувства, която току що излях пред него?”, „Може би ме мисли за луда?”, „Може би има нещо нередно в мъжкия му мозък, което го прави неспособен да отговори адекватно, когато става дума за емоции и чувства?”, „Ако това беше най-добрата ми приятелка щеше да ме утеши, щеше да ми каже колко съм права и колко много НЕ са прави колегите ми, щяхме да ги обсъдим и хубавичко да им се посмеем.” И ето го момента, в който тези 6 думички трябва да изникнат в съзнанието ви – гаджето ви не е ваш приятел – вижте ги, проумейте ги и ги запомнете. Не очаквайте от гаджето ви да реагира по начина, по който би реагирала най-добрата ви приятелка, защото това ще ви донесе само разочарование.

 

А сега си представете друга ситуация. Отиваме напред във времето, където вие вече се срещате с някой от достатъчно дълго време за да има ключ от апартамента ви. Изкачвайки се по стълбите към апартамента си, изтощени от дългия работен ден, долавяте приятен аромат на спагети и кюфтета. Обнадеждена влизате през вратата и виждате гаджето ви, което ви приготвя вечеря. Той иска да ви поглези, да ви сервира, да ви помогне да се отпуснете и да направи вечерта ви с една идея по-приятна. Истината е че всички ние очакваме подобно поведение от нашите любими постоянно, както и те го очакват от нас. Но можете ли да очаквате това от най-добрата си приятелка? Разбира се, че не! Представяте ли си себе си ядосана заради факта, че най-добрата ви приятелка не ви е приготвила вечеря след дългия натоварен работен ден? Абсолютно не! И ето го момента, в който трябва да си припомните онези 6 думички – гаджето ви не е ваш приятел и това не винаги е лошо. Всъщност това е нещо добро. Не опитвайте да превърнете гаджето си във ваш приятел, също както не се опитвате да превърнете приятелите си във ваши гаджета – въпреки че в известна степен се припокриват двете понятия са различни, човек има нужда и от двете в живота си. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Звезди и голи снимки, случайност или PR?

  Голи снимки на звезди… Дали се появяват случайно или са поредната реклама и PR? Сигурно няма интернет потребител, който да не е попадал на някакви голи снимки. Най-много шум се

В леглото

Защо не… секс играчки ?!

  Колкото и добър и див секс да правим, трябва да си признаем, че идва момента, в който ни доскучава и искаме да опитаме нещо различно. Не говорим за смяна

Любов и секс

20 причини да правите любов тази нощ

1. 21-минутно умерено сексуално упражнение ще изгори калориите от сандвича, който сте изяли на обяд. 2. Защото той е тук. 3. Ще превърнете неуспешния ден в хубава нощ. 4. Заспивайки

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.