Да изберем подарък за сватба

Да изберем подарък за сватба

Трябва да измислите подарък за сватба? Ще се опитаме да ви помогнем с тежката задача.

Има приказка, че трите най – важни събития в живота на човек са раждането, сватбата и смъртта. Несъмнено встъпването в брак си е голяма крачка и определя живота на двама души занапред. Ето защо е необходимо да подходим изключително внимателно към избора на подарък за сватба. Но различните предмети си имат своята символика и изразяват нашето пожелание към младото семейство. Ето малко повече информация по темата.

 Символ на финансовата стабилност и материалното благополучие – портфейл с банкнота в него, касичка с монета, сувенири с парички (напр. дърво с банкноти вместо листа) и т.н. Разбира се, към този символичен подарък може да добавите и плик с определена сума за младоженците. Доста хора избират именно този вариант.

images

Символ на сплотен дом изпълнен с топлина – красиво декорирани свещи или свещници, китайските камбанки, сувенир или предмет представляващ камина.

 подарък за сватба IMG_0104

Символ на мир и разбирателство в семейството – чаша (халба) с две дръжки, изящна статуетка на преплетени мъж и жена, комплект две чаши с  две чинийки за кафе или чай, идентично домашно облекло (халата, чехли, пижами и т.н.) – 2 бр. (едно за буклата и едно за младоженеца), бижу или предмет с перли, лик или фигура на две змии и т.н.

T1BMuyXiVTXXXYIsAV_020057

Предмети, за които се смята че носят лош късмет – вилици, ножове, лъжици (препятствия и беди за младото семейство), часовник (символ на раздяла), огледало (символ на преждевременно остаряване, болести и страдание).

accessories-beautiful-clock-cute-jewelry-Favim.com-120236_large CFbigclock

Ето и символиката на още някои предмети:

Рубинът се смята за камъка на любовта, който благоприятства майчинството и пази цялото семейство от болести.

Предмет със формата на слънце е олицетворение на радост, щастие, живот, жизнерадост.

Според древна легенда пеперудите отнасят нашите желания към небето. Ето защо предмет, в който присъстват пеперуди би бил олицетворение или по – скоро пожелание за сбъднати мечти на младото семейство.

Борът е символа на дълголетието.

Огънят на уюта и топлината в семейството.

Стандартни подаръци за сватба: сервиз, телевизор, картина, комплект спално бельо, посуда, миксер, микровълнова, вази, статуетки, мебели, кухненски робот и въобще всичко, от което има нужда едно ново домакинство.

Продължаваме с някои по – нестандартни идеи за сватбен подарък:

 Пеперудена заря – този невероятно красив подарък набира все повече популярност. Разноцветни пеперуди поставени в специални контейнери се доставят на тържеството и се пускат в определен момент. Има поверие, че ако младоженците си пожелаят нещо точно в този момент, то неизменно ще се сбъдне.

butterfly2 Wedding_Butterfly_Release_Olympia_Popes_Photographers

Бутилка вино със специален етикет – става въпрос за бутилка вино, чиито етикет носи послание към младоженците. На него може да бъдат изписани имената им, както и някакво пожелание относно бъдещия им съвместен живот.

 Екскурзия до място с красива природа – разбира се това е вариант, който изисква влагането на повече средства. Но ако имате възможност да направите такъв подарък, със сигурност ще впечатлите и зарадвате младоженците

Сладък букет – идеята е уникална. Представлява букет от бонбони, оформени по атрактивен начин, като пъпки или цветя. Може да бъде поднесен с пожелания за „сладък живот” на младото семейство.

Golden Delight - Ferrero Rocher Chocolate Bouquet Close Up MG_4758-Edit-281x300

Ако младоженците са любители на екстремните усещания, може да им подарите вдигащо адреналина преживяване – скачане с парашут, скачане с бънджи, разходка с балон и т.н.

 BC7771-010

Все пак най – вече трябва да се съобразите с желанието на младоженците и с техните нужди. Например наскоро прочетох за случай, при който младоженците обявили банковата си сметка на поканите, като по този начин изразили желанието си да получат пари вместо подаръци. Проява на лош вкус е да подарявате нещо, което е насочено само към единия от двамата (напр. преса за коса за младоженката или електрическа самобръсначка за младоженеца).

 

Автор

Подобни статии

Любопитно

Звездите, които не остаряват

  Има звезди, които просто не остаряват. Дали благодрение на пластичната хирургия, скъпи процедури или просто добър ген, те остават младолики през годините и всички им завиждаме.  Нека да погледнем

Любопитно

Причини да спре да те обича…

  Темата за любовта е толкова сложна и многопластова, че едва ли може с две думи да се посочат причини да спре да те обича. Има много дребни на пръв поглед

Любопитно

Легенди за баба Марта и връзването на мартеници – 1 март

  На 1 март по традиция посрещаме Баба Марта и се закичваме с мартеници, подаряваме бели и червени усукани нишки на близките си с пожелание за здраве, плодородие и щастлив

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.