Дали той ви е истински приятел?

Дали той ви е истински приятел?

 

Дали той ви е истински приятел?

Един от най-често задаваните въпроси, чийто отговор все още не може да се изясни, е има ли истинско приятелство между мъж и жена. Дали наистина може да споделяте свои тайни, да искате съвети, да се забавлявате  с представител на противоположния пол без той да има някакви скрити желания към вас?

Може би е възможно, стига един ден тези невинни приятелски чувства да не се превърнат в нещо много по-сериозно.

 

той ви е истински приятел

 

Ако сте си намерили приятели мъже, то със сигурност трябва да се радвате, защото представителите на силния пол са лоялни, винаги казват това, което мислят, не правят интриги и могат да ви дадат доста ценни съвети, които да ви помогнат дори във връзката ви. Вярно е също, че на мъжете може да се разчита във всеки един момент и могат да ви помогнат  в много ситуации, в които жените не могат.

Тук обаче идва мястото и на голямото „НО”, което се крие между всичко положително, което може да излезе от едно такова приятелство.

Какво става, ако единият от двамата внезапно реши, че се е появила искра, че чувствата му вече не са само приятелски или пък е сексуално привлечен?

Всъщност в 99% от случаите един от двамата няма нищо против да прави секс със своя "приятел", докато другият категорично е против.

Трудно е да разберете дали вашия уж така добър приятел също няма скрити сексуални желания към вас или  дори чувства. Има няколко начина обаче, които ще ви помогнат да тествате вашия другар.

 

8f5bc7961446d5359211add3ebe8b0df

 

Като за начало, едно нещо се вижда много по-добре, когато се гледа отстрани – т.е.

Вашите общи приятели могат да ви помогнат и да забележат по-специалните връзки от затворения кръг по по-различен начин. Те естествено няма да се притесняват да отбелязват какво виждат, така че допитайте се до тях. Поискайте съвет от хора, които прекарват повече време с вас и евентуално биха забелязали, ако приятелските ви отношения са започнали да се разгорещяват.

Ако си имате истински приятел, дори и от противоположния пол, то значи, че трябва да можете да говорите на всякакви теми с него, дори и за бивши гаджета или сегашни връзки. Мъжете могат да се окажат много полезни точно по тази тема.

Ако изведнъж обаче забележите, че той вече не се чувства добре, говорейки за бившите си, нещата може би стават сериозни… Една от причините за това може да бъде, че всъщност не иска да нарани чувствата ви или пък да направи лошо впечатление. Ако вие също се притеснявате да говорите за бившите си, е напълно ясно, че вашата връзка се променя, задълбочава и издига на ново ниво.

Ревността е един от най-очевидните знаци за силните емоции и романтиката. Едно е приятелят ви да ви пази и защитава, съвсем друго е да започне да се дразни, когато други момчета ви заглеждат или заговарят. Наблюдавайте поведението му, когато сте в компания и забележите ли, че той показва някаква ревност, то значи, че отношенията ви са минали вече на съвсем друг етап.

 

canmenandwomenbefriends-400x211

 

Погледът също може да издаде мислите и чувствата на даден човек, независимо от пола му. Ако ви се случи да гледате своя приятел, а той да е застанал вперил поглед във вас, все едно иска да каже нещо, твърде възможно е да започва да се влюбва.

В този случай най-добре поговорете с него докато не е станало късно и приятелството ви не се развали.

Като цяло жената обича да бъде обкръжавана от мъжки приятели, които могат да я закарат до някъде, да й сменят гумите на колата и т.н. Към тези мъже може да изпитвате уважение, привързаност, симпатия, но не и някакви чувства или пък сексуално привличане. Често обаче мъжете не разбират това и тълкуват нещата по доста по-различен начин. Хубаво е да се опитате да им покажете, че държите на тях като приятели и не може да им предложите нищо друго.

Ако ви се случи нещо от горе изброените и все пак успеете да запазите приятелството си с представителя на силния пол, то значи, че както вие, така и той наистина държите на това приятелство. Ако обаче нещата се завъртят в друга посока, не се притеснявайте! Повечето успешни връзки са се базирали именно на приятелството. Причината за това е доверието, което се създава между двама приятели, което пренесено в една връзка е нещо уникално. 

Автор

Подобни статии

Любопитно

10 типа мъже, неподходящи за сериозна връзка (част 1)

Въпреки че, не всички си признаваме, едва ли има жена, която да не мечтае един ден да срещне своя „принц” и двамата заедно да изградят пълноценна връзка, в последствие евентуално

За нас

Сдобряване като по учебник!

  Сдобряване като по учебник! Да се скараш с него е лесно… Да се сдобрите – не чак толкова! Неразбирателствата и конфликтите са неизбежна част от почти всяка дълготрайна връзка.

Изкуство и култура

Wallander

Какво сте гледали като деца? Помните ли Сънчо и „Том и Джери“ и „Добрият котарак Леополд“ и „Синьо лято“. Помните ли… тогава имахме щастливо детство, а днес имаме общество, в

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.