Да се подготвим за къмпинг

Да се подготвим за къмпинг

 

 

къмпинг  Пролетта дойде. С нетърпение си мислим за хубавото време, слънчевите лъчи и раззеленяващата се природа, защото те са способни да изкарат навън и най – запалените почитатели на домашния уют и стоенето пред компютъра.

Ако ваканцията в курорт с осигурен хотел или друго място за почивка ви се струва традиционно и незадоволително, то къмпингът е точно за вас.

Този тип туризъм се предпочита главно от млади хора, любители на по-екстремните преживявания и живот сред природата. Няколко дни в планината или край езерото ще ви заредят с енергия и положителни емоции. На почивката в  курорт може да си позволите да заминете неподготвени, но за къмпинг се изисква съставянето на пълен списък с необходими неща. Преди да заминете където и да е се уверете, че дестинацията е безопасна и дори да се случи инцидент ще успеете да откриете помощ бързо. Избягвайте места, които са прекалено отдалечени от цивилизацията. Най – добрият вариант е да изберете някоя от изуствено създадените зони за къмпинг. Ще се сблъскате с още желаещи да опитат от този тип туризъм, но поне няма да бъдете сами сред дивата природа.

Най – важният атрибут за тези случаи е палатката. Препоръчва се да извършите едно пробно разгъване преди да я сложите в багажника на колата.  Обикновено, всяка нова палатка върви с упътване за употреба. Уверете се, че всички сглобяеми елементи са на мястото си. Вземете си спални чували. Ако лагерувате април, май имайте предвид, че е много студено през нощта и е хубаво да имате допълнителни завивки или нещо, което да ви изолира по-добре от земята. Снабдете се с храна, която се съхранява лесно. Предлаганите консерви, буркани в магазините са добро решение. Плодовете и зеленчуците са също подходяща храна. Не може да се мине и без скара и огън. Проверете дали в местността има достатъчно сухи дървета за огън, ако не си вземете и въглища. Запасете се с достатъчно питейна вода.

Бъдете внимателни в избора на облекло и обувки. Препоръчват се по – топли и дебели дрехи. Вземете си дъждобран за неочаквани валежи.  Хубаво е да си вземете затворени обувки, но за през деня може и сандали или чехли. Какво още…фенер, хладилна чанта, брадвичка, нож ще бъдат необходимост за приятния престой сред природата.

Да не забравяме, че мястото, което сте избрали за къмпинг може да е подходящо за риболов и къпане. Вземете си разни игри, топки. Много е приятно това къмпингуване. Зареждате се много въпреки, че сте пред предизвикателството да „оцелее“ няколко дни без телевизия, интернет и мобилни телефони.

Още за живота на открито в Магията на гората

Автор

Подобни статии

Любопитно

Как да изберем наргиле за подарък

Наргилето може да бъде един чудесен, идеен и личен подарък за всякакъв повод. Дори и без повод. Днес на пазара има всякакви видове наргилета, така че бързо и лесно можеш

Свободно време

Студената война между кучетата и котките или какъв домашен любимец да си вземем?

Спорът, какъв домашен любимец да си вземем се разнищва не една или две години, а можем да кажем дори, че е стар, колкото света. Според изследвания на специалистите относно характера,

Свободно време

БСП – Бесни страшни пенсии 2/ RED 2

  Остават броени дни до премиерата на продължението на БСП – Бесни страшни пенсии, като актьорският състав отново е забележителен.   Бившият агент на ЦРУ Франк Моузес /неотразимият Брус Уилис/

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.