Да се подготвим за къмпинг

Да се подготвим за къмпинг

 

 

къмпинг  Пролетта дойде. С нетърпение си мислим за хубавото време, слънчевите лъчи и раззеленяващата се природа, защото те са способни да изкарат навън и най – запалените почитатели на домашния уют и стоенето пред компютъра.

Ако ваканцията в курорт с осигурен хотел или друго място за почивка ви се струва традиционно и незадоволително, то къмпингът е точно за вас.

Този тип туризъм се предпочита главно от млади хора, любители на по-екстремните преживявания и живот сред природата. Няколко дни в планината или край езерото ще ви заредят с енергия и положителни емоции. На почивката в  курорт може да си позволите да заминете неподготвени, но за къмпинг се изисква съставянето на пълен списък с необходими неща. Преди да заминете където и да е се уверете, че дестинацията е безопасна и дори да се случи инцидент ще успеете да откриете помощ бързо. Избягвайте места, които са прекалено отдалечени от цивилизацията. Най – добрият вариант е да изберете някоя от изуствено създадените зони за къмпинг. Ще се сблъскате с още желаещи да опитат от този тип туризъм, но поне няма да бъдете сами сред дивата природа.

Най – важният атрибут за тези случаи е палатката. Препоръчва се да извършите едно пробно разгъване преди да я сложите в багажника на колата.  Обикновено, всяка нова палатка върви с упътване за употреба. Уверете се, че всички сглобяеми елементи са на мястото си. Вземете си спални чували. Ако лагерувате април, май имайте предвид, че е много студено през нощта и е хубаво да имате допълнителни завивки или нещо, което да ви изолира по-добре от земята. Снабдете се с храна, която се съхранява лесно. Предлаганите консерви, буркани в магазините са добро решение. Плодовете и зеленчуците са също подходяща храна. Не може да се мине и без скара и огън. Проверете дали в местността има достатъчно сухи дървета за огън, ако не си вземете и въглища. Запасете се с достатъчно питейна вода.

Бъдете внимателни в избора на облекло и обувки. Препоръчват се по – топли и дебели дрехи. Вземете си дъждобран за неочаквани валежи.  Хубаво е да си вземете затворени обувки, но за през деня може и сандали или чехли. Какво още…фенер, хладилна чанта, брадвичка, нож ще бъдат необходимост за приятния престой сред природата.

Да не забравяме, че мястото, което сте избрали за къмпинг може да е подходящо за риболов и къпане. Вземете си разни игри, топки. Много е приятно това къмпингуване. Зареждате се много въпреки, че сте пред предизвикателството да „оцелее“ няколко дни без телевизия, интернет и мобилни телефони.

Още за живота на открито в Магията на гората

Автор

Подобни статии

Свободно време

Как да реагираме ако ни нападне куче – полезни съвети

  Всеки ден ставаме свидетели на човешки трагедии, предизвикани от нападения на кучета (както бездомни, така и домашни). Това е често срещано явление не само у нас, но и по

Хоби

Забавни кучета и котки, които мислят, че са се скрили

  Домашните ни любимци могат да бъдат много изобретателни, но не винаги им се получава. Тези забавни кучета и котки, които мислят, че са се скрили, ще повишат доброто ви настроение

Свободно време

Внимание, опасни цветя!

   Почти няма човек на земята, който да не харесва цветя. Но за съжаление, някои от тези красиви създания могат да се окажат изключително вредни за здравето ни. Много хора са алергични

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.