7 причини да направите пътешествието си из Европа през зимата

7 причини да направите пътешествието си из Европа през зимата

 

Ще ви кажем 7 добри причини да направите пътешествието си из Европа през зимата.

Зимните пътувания из Европа обикновено се свързват с претъпкани ски курорти и заснежени склонове. Според опитните пътешественици обаче, една зимна ваканция може да предложи много повече от това. Най – добрият момент да си спретнете зимно приключение из Европа е през предстоящите месеци януари или февруари, когато коледната и новогодишната треска вече са отминали. Ето и предимствата на едно пътуване из Европа през зимните месеци:

1. Разпродажбите – Ооо, да! Тази любима на всички жени дума „разпродажба” – именно в тези месеци (януари и февруари) са най – големите следновогодишни разпродажби. Градове, като Милано, Париж, Рим, Лондон и т.н. са изключително подходяща дестинация за любителките на шопинга. Именно тогава всички магазини, включително и дизайнерските, правят главозамайващи намаления.

причини да направите своето пътешествие из Европа през зимните месеци

2. По – спокойна обстановка – През зимата тълпите и навалицата, които обикновено са неизменна част от туристическите обекти през топлите месеци, отсъстват. Обстановката е много по – спокойна, не се налага да чакате с часове за да успеете да разгледате някоя забележителност от близо. Дори най – популярните и желани дестинации, като например Айфеловата кула в Париж, през зимните месеци са доста по – малко натоварени.

3. Очарованието на зимата – Зимата, има едно изключително очарование… Представете си замъци, фонтани, мостове покрити със сняг – създава се една приказна атмосфера, на която, ако сте добре екипирани, ще ви достави страхотно удоволствие да се насладите.

budapest-nyonice2

4. По – ниски цени – Разбира се не може да пренебрегнем и факта, че зимата цените са много по – ниски (причина за това е, че зимата се смята за слаб туристически сезон), има много отстъпки и изгодни оферти. Самолетни билети, хотели, коли под наем и т.н. – всичко е на много приемливи цени.

5. Зимните пиршества – Менютата в ресторантите през зимата се променят. За да се преодолее по – лесно студа, заведенията предлагат по – загряващи и по – питателни ястия. Идеалното време да се насладите на местните специалитети (яхнии, печено месо със сос, фондю и т.н.), както и на греяното вино.

6. Средиземноморието – Да посетите Средиземноморието (Южна Франция, Южна Испания, гръцките острови, италианската Ривиера…) през зимата е много добра идея ако искате да избягате от студа поне за малко. В този район дори през зимата не се налага да носите връхни дрехи, а температурите контрастират с тези в останалата част от Европа по това време. На всичкото отгоре цените са по – ниски отколкото през летните месеци. 

причини да направите пътешествието си из Европа през зимата

7. Зимните фестивали – По това време на годината в много страни се провеждат зимни фестивали и карнавали (в Италия, Дания, Германия, Швейцария и т.н.). Това е един много приятен начин да усетите автентични дух на мястото, на което се намирате. 

Автор

Подобни статии

Любопитно

8-те натурални имуностимулатори на д-р Оз

  За да укрепите имунитета си не е нужно много! Някои от най-добрите естествени имуностимулатори могат да бъдат открити в местните магазини, аптеки или дори в собствената ви кухня. На вашето

Любопитно

Тайните на кафето – кофеин

  Какви са тайните на кофеина и защо се пристрастяваме? Немислимо ли е да се излюпите без чаша кафе?   Ако отговорът е да, в плен сте на зависимостта си

Чу ли, че

Ако Барби беше с реални пропорции…

  Някои казват, че не трябва да се обръща особено внимание на нереалните пропорции на Барби. Все пак това е една играчка. Погледнато повърхностно е точно така. Но всъщност като

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.