10 неща, които никога да не казваш на свекървата

10 неща, които никога да не казваш на свекървата

 

 

да не казваш на свекървата10 неща, които никога да не казваш на свекървата

Харесва ли ти или не, в живота ти вече има ново присъствие – това на свекървата. Всички знаем стереотипите – има книги, филми, шеги, закачки, вицове и всички те са посветени на вечната „война” между снаха и свекърва. Но дали действително всички свекърви са толкова лоши? Искрено се надяваме, това да не е така. Независимо дали се разбирате или не с майката на твоята половинка, има някои неща, които никога не трябва да и казваш. Ето и кои са те:

 

№1 „По-добре говори със сина си за това” – Добре, знаем че може да не се харесвате, но не поставяй партньора си „между чука и наковалнята”. Вместо това просто се научи да комуникираш!

 

№2 „Синът ти е голям идиот” – Не, не, не! Как би се почувствала, ако съпругът ти те нарече „шафрантия” пред твоята майка? Никога не забравяй, че това е жената, която го е родила и отгледала. Запази „нежните” обръщения и жлъчните коментари за пред приятелките си.

 

№3 „Синът ти е много добър в леглото” – Освен ако свекърва ти не е дипломиран сексолог, спести и пикантните подробности от любовния ви живот. Това е твърде много информация, за която и да било майка.

 

№4 „Никой не е искал мнението ти” – Най-добре се примири с факта, че искано или не, мнението на свекърва ти относно общо взето всичко, просто ще бъде дадено. От начина, по който готвиш, през родителските ти умения, до начина, по който миеш чиниите – да, тя има мнение за всичко и да, то е различно от твоето. Не ти остава нищо друго освен да приемеш нещата такива, каквито са и да се надяваш, че скоро ще се отегчи.

 

№5 „Пазиш ли касовата бележка за тази ваза” – Игнорирай факта, че вазата е безобразно грозна и не забравяй, че е подарък избиран (навярно) с любов. Така че приеми я с усмивка и стиснати зъби и дори не си помисляй да я връщаш в магазина. В името на добрите отношения, когато свекърва ти си отиде, прибери вазата на не твърде скришно място, така че да може да я извадиш при следващото и посещение.

 

№6 „Синът ти ме предупреди, че си труден характер, но положението е по-зле от колкото си мислех” – Груба грешка! Може би току що сложи началото на една малка семейна война. Пожелаваме ти късмет, ще ти е нужен!

 

№7 „Защо не си научила сина си да си глади дрехите?” – Освен ако не искаш твоите родителски умения да търпят критика ежедневно, никога не поставяй под въпрос нейните.

 

№8 „На Коледа предпочитаме да сме при моите родители” – Разбираме, че може би не е много забавно да прекараш празника със „свекървището”, но все пак не забравяй, че това са неговите родители. Стисни зъби, направи компромис и считай себе си за добър човек, който току ще е извършил добро дело. Коледа е все пак… трябва да сме по-добри.

 

№9 „Защо просто не ни оставиш на мира!” – Е, не! Това си е направо безчувствено и жестоко. Освен ако нямаш наистина много добра причина, никога не изхвърляй напълно от живота си свекървата. Не се знае, кога може да ти потрябва.

 

№10 „Вземи си стая в хотел” – Освен ако не живеете в гарсониера с две кучета, котка и болен пор, винаги трябва да намериш свободно място, така че свекърва ти да отседне у вас, когато идва да ви види. Всякакви други варианти са неприемливи, освен разбира се ако не планираш да я настаниш в 5 звезден хотел. И внимавай да не направиш обстановката твърде уютна, защото рискуваш тя никога да не си тръгне.

 

Автор

Подобни статии

За мен

Любовно със Силвия: Как се търси щастие?

Здравейти, мили читателки! Днес искаме да ви запознаем със Силвия Матеева, която ще ни помага в намирането на щастието и любовта. Всеки петък ще можете да четете нейните искрени творения,

Любов и секс

Предимствата да си жена

  Предимствата да си жена Случвало ли ви се е  понякога просто да ви се прииска да сте мъж и нещата да са далеч по-прости… Я си помислете пак!…  Да

Любов и секс

Как да възбудим мъжа според неговата зодия

  Дали сме срещнали Мъжът на живота си или просто искаме да освежим дългогодишната си връзка, зодията може да се окаже добър съюзник в тази мисия. Зодиакалният знак на половинката

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.