10 неща, които никога да не казваш на свекървата

10 неща, които никога да не казваш на свекървата

 

 

да не казваш на свекървата10 неща, които никога да не казваш на свекървата

Харесва ли ти или не, в живота ти вече има ново присъствие – това на свекървата. Всички знаем стереотипите – има книги, филми, шеги, закачки, вицове и всички те са посветени на вечната „война” между снаха и свекърва. Но дали действително всички свекърви са толкова лоши? Искрено се надяваме, това да не е така. Независимо дали се разбирате или не с майката на твоята половинка, има някои неща, които никога не трябва да и казваш. Ето и кои са те:

 

№1 „По-добре говори със сина си за това” – Добре, знаем че може да не се харесвате, но не поставяй партньора си „между чука и наковалнята”. Вместо това просто се научи да комуникираш!

 

№2 „Синът ти е голям идиот” – Не, не, не! Как би се почувствала, ако съпругът ти те нарече „шафрантия” пред твоята майка? Никога не забравяй, че това е жената, която го е родила и отгледала. Запази „нежните” обръщения и жлъчните коментари за пред приятелките си.

 

№3 „Синът ти е много добър в леглото” – Освен ако свекърва ти не е дипломиран сексолог, спести и пикантните подробности от любовния ви живот. Това е твърде много информация, за която и да било майка.

 

№4 „Никой не е искал мнението ти” – Най-добре се примири с факта, че искано или не, мнението на свекърва ти относно общо взето всичко, просто ще бъде дадено. От начина, по който готвиш, през родителските ти умения, до начина, по който миеш чиниите – да, тя има мнение за всичко и да, то е различно от твоето. Не ти остава нищо друго освен да приемеш нещата такива, каквито са и да се надяваш, че скоро ще се отегчи.

 

№5 „Пазиш ли касовата бележка за тази ваза” – Игнорирай факта, че вазата е безобразно грозна и не забравяй, че е подарък избиран (навярно) с любов. Така че приеми я с усмивка и стиснати зъби и дори не си помисляй да я връщаш в магазина. В името на добрите отношения, когато свекърва ти си отиде, прибери вазата на не твърде скришно място, така че да може да я извадиш при следващото и посещение.

 

№6 „Синът ти ме предупреди, че си труден характер, но положението е по-зле от колкото си мислех” – Груба грешка! Може би току що сложи началото на една малка семейна война. Пожелаваме ти късмет, ще ти е нужен!

 

№7 „Защо не си научила сина си да си глади дрехите?” – Освен ако не искаш твоите родителски умения да търпят критика ежедневно, никога не поставяй под въпрос нейните.

 

№8 „На Коледа предпочитаме да сме при моите родители” – Разбираме, че може би не е много забавно да прекараш празника със „свекървището”, но все пак не забравяй, че това са неговите родители. Стисни зъби, направи компромис и считай себе си за добър човек, който току ще е извършил добро дело. Коледа е все пак… трябва да сме по-добри.

 

№9 „Защо просто не ни оставиш на мира!” – Е, не! Това си е направо безчувствено и жестоко. Освен ако нямаш наистина много добра причина, никога не изхвърляй напълно от живота си свекървата. Не се знае, кога може да ти потрябва.

 

№10 „Вземи си стая в хотел” – Освен ако не живеете в гарсониера с две кучета, котка и болен пор, винаги трябва да намериш свободно място, така че свекърва ти да отседне у вас, когато идва да ви види. Всякакви други варианти са неприемливи, освен разбира се ако не планираш да я настаниш в 5 звезден хотел. И внимавай да не направиш обстановката твърде уютна, защото рискуваш тя никога да не си тръгне.

 

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Няколко идеи да разнообразим брака си

  Страхотно, срещнала си човекът, с който сте пожелали да изживеете живота си заедно. В началото всичко е сладко и розово, емоцията е много силна и дребните проблеми не се

Любов и секс

Голямата любов, как да я познаем?

   Всеки човек има потребност да обича и да бъде обичан. Любовта – това е много тънко и непредсказуемо чувство. Може би затова изкуствените опити на много хора да създадат

За мен

Ах, тези лоши момчета! Виж как да кажеш “Сбогом!”

  Ах, тези лоши момчета ! Привличат жените, без дори и най-малко усилие. След като минат през живота ти и разбият сърцето ти, не спираш да хленчиш месеци наред. Най-трудното нещо

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.