Кажете стоп на времето и запазете младежкия си вид с колаген – само сега вземете с отстъпка!

Кажете стоп на времето и запазете младежкия си вид с колаген – само сега вземете с отстъпка!

 

koja i kolagenЗнаете ли какво точно е колаген и каква е функцията му в нашето тяло? Знаете ли как и от къде да си го набавите? 

Колагенът и тялото

В своята същност колагенът представлява белтък, който човешкото тяло има способност да синтезира. В най-големи количества той може да бъде намерен в кожата, костите и съединителната тъкан, като неговата основна функция е да осигурява структурна подкрепа, здравина и еластичност в различна степен (в комбинация с еластина). Наличието на колаген в организма определя състоянието на кожата, косата, ноктите, очната ябълка и костния матрикс.

 

Производството на колаген в човешкото тяло е най-интензивно до около 25 години, като след 40 годишна възраст започва значително да намалява и до 60 години обикновено количеството на произведения от организма колаген вече е минимално.

 

Колагенът и козметичните продукти

Съществуват различни видове колаген. Основно в козметичните продукти биват използвани следните три вида:

  • Растителен колаген – названието „растителен колаген” е по-скоро условно, тъй като колагена в своята същност е протеин, а протеини както знаем не могат да бъдат произвеждани от растенията. Слоганът „растителен колаген” се определя от влизащите в състава му полизахариди от растителен произход, които действат благоприятно на кожата. Този „колаген” се добива с помощта на сложни био-технологични методи и се смята за най-безопасен и ефективен, което е причина и за скъпата му цена. Влиза в състава предимно на луксозните козметични продукти.
  • Морски колаген – също доста ефективен, спомага за регенерацията и овлажняването на кожата. Извлича се от кожата на различни риби. Отличава се със сравнително малките размери на молекулите си, както и с това че структурата им е максимално подобна до тази на човешките колагенови молекули.
  • Животински колаген – извличан от кожата на едър рогат добитък, този вид колаген често е набеждаван за не особено ефективен и дори вреден – смята се, че често води до алергични реакции. Неотдавна проведено изследване на Асоциацията на руските козметолози затвърждава това твърдение.

 

Колагенът и кожата

Както споменахме и по-горе производството на колаген намалява с възрастта, което обуславя загубата на еластичността на кожата, нейното увисване и образуването на бръчки. Ето защо след определена възраст всяка жена, която желае да запази младежкия си вид максимално дълго време, е добре да започне да набавя допълнително количество колаген на организма си. За щастие в съвремието се предлага достатъчно голямо разнообразие от продукти със съдържанието на колаген – изборът е голям.

колаген

На пазара могат да бъдат открити таблетки за пиене, както и различни кремове, лосиони, серуми и други мазила, които ще ви помогнат да поддържате високо нивото на колагена в кожата, а в резултат ще се радвате на по-добър външен вид – добре овлажнена, мека и стегната кожа без бръчки.

 

За да ви помогнем в избора решихме да ви предложим един изключително ефективен продукт, който само сега може да закупите на промоционална цена. Представяме ви „Колаген дневен крем от Inventia” – този страхотен продукт не само ще ви помогне да изгладите бръчките и ще направи кожата ви по-еластична, но и ще подхрани кожните клетки осигурявайки ви свеж и младежки вид. „Колаген дневен крем от Inventia” има и уникалното свойство да предпазва кожата от изсушаване, залющване, както и да облекчава симптомите на раздразнение и кожни възпаления.

 

 

За още качествени продукти на добри цени ви предлагаме да посетите онлайн магазин „Алоха България”, където само сега, използвайки код за отстъпка BGJENITE, вие получавате 20% намаление + безплатна доставка.

Научете за колагена тук!

Автор

Подобни статии

Любопитно

От 6ти ноември ви очакват „Седем дни в рая“ с Paradise center

      От 6 ноември до 1 януари 2015 година всяка седмица магазините в Paradise center ще ви изненадват с невероятни отстъпки. „7 дни в рая на …“ ще ви представят

Любопитно

Из историята на Хелоуин

  Идеи за оригинален костюм за Хелоуин тук. Броени дни остават до един от най-интересните и очаквани празници – Хелоуин. От известно време той се празнува и в България, като

Свободно време

Едни от най – необичайните фобии – вижте от какво се страхуват тези хора… (част 2)

Кои са едни от най – необичайните фобии?  Първа част ТУК Страх от огледала – Спектрофобия – страдащите от спектрофобия не се страхуват от самото огледало, а по – скоро от

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.