Какво да предпочетем – настолен компютър или лаптоп ?

Какво да предпочетем – настолен компютър или лаптоп ?

 

Не всеки има възможността да притежавате и компютър, и лаптоп, и  в случай, че не можете да си позволите и двете, тук ще разберете повече за разликата, както и за положителните и отрицателните им черти.

Нека първо да обърнем внимание на компютрите.  Те са по-трудно преносими в сравнение с лаптопите, но за сметка на това пък частите са по-евтини, по-лесно се почистват и са по-издръжливи като цяло. Поддържайки го, вие можете да изкарате доста дълго време заедно и когато усетите, че се нуждаете от нещо по-добро, просто сменяте частта, която ви се струва проблемна или искате просто по-нов модел такава. Когато става въпрос за настолен компютър наистина всичко може да се случва по-лесно и собственоръчно. Ако това са за вас достатъчно добри предимства, тогава сте си отговорили дали да си купите компютър или лаптоп.

ID-10089361

Какви са предимствата и недостатъците на лаптопите? Тях можем да ги вземем навсякъде с нас било то на море, на планина или просто при обикновено излизане навън, когато седнем на кафе или да се храним някъде, а защо не на пейка в някой парк.

компютър или лаптоп

Лаптопите са малко по-особени, защото при тях всичко е по-деликатно. По-добрият вариант е да бъдат занесени на сервиз при неизправност или когато трябва да се почисти. Не е препоръчително да правите тези неща сами, защото го излагате на риск и поправката на повредите, които сте му нанесли може да струва скъпо. Притежавайки лаптоп, трябва често да отделяте по някой лев за поддръжката му, защото след време започва да загрява и в случай, че нещо изгори – повярвайте ми, възстановяването му може да струва по-скъпо от нов такъв. Естествено, че ако си вземете настолен компютър за примерно 1000 лева няма как да откриете лаптоп на тази цена със същите параметри, по простата причина, че кутията на компютъра е доста по-голяма и можете да добавяте и махате каквито и да било части.

photos

Автор

Подобни статии

Любопитно

Първи трейлър на "50 нюанса сиво"

Долгоочакваният трейлър на екранизацията по нашумялата книга "50 нюанса сиво" вече е факт. Премиерата се очаква на 14.02.2015 година.

Свободно време

Окото на Хор

  Един от най – често срещаните символи в древноегипетската митология е Окото на Хор (The Eye of Horus). Днес, този символ е въплътен в различни сребърни и златни бижута. Подходящ

Любопитно

12 уникални начина да носите своето парео на плажа

  Лятото е във разгара си и всеки може буквално да „подуши“ наближаващата отпуска. Предлагаме ви няколко много лесни, но доста ефектни начина, за да носите своето парео на плажа.

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.