Дамските часовници – най-важното бижу за една жена

Дамските часовници – най-важното бижу за една жена

Имало е време, когато часовниците са били само за практически цели, използвани от войници, моряци и изследователи за измерване на земята, времето и пространството. Те са имали и цял набор от други научни функции, като измерване на скоростта и разстоянията между различни неща и дори са можели да показват фазите на луната.

В днешно време, разбира се, тези характеристики не са нищо повече от забавни джаджи, поетични реликви от миналото за тези, които са страстни към историята, или за любителите на изкуството и качествената изработка. Това е мястото, където световете на часовникарството и бижутата се събират. Дамските часовници (може да разгледате Chasovnici-bg.com) са се превърнали в най-добрия моден аксесоар през 20-ти век, дотолкова, че продължаваме да ги носим, ​​да ги ценим и да бъдем очаровани от тях, въпреки факта, че нашите компютри и смартфони могат да ни кажат точно колко е часът. Дори лишени от практичните си функции, часовниците за жени могат да предложат много като бижута сами по себе си.

Винаги сме се възхищавали на дамските колиета и пръстени, но това, което една жена носи около китката си, може да бъде също толкова ослепително. Женският часовник може да бъде белег на елегантност или да задава тона на останалата част от облеклото. Не е необходимо циферблатът на часовника да е пълен със злато и диаманти (въпреки че и това може да свърши работа!).

Независимо дали е спортен, със странен циферблат или обикновен кварцов часовник, часовникът е бижу както за мъже, така и за жени, което казва много за личността на човека, който го носи. Ние избираме нашите часовници по същия начин, по който избираме бижута, в зависимост от момента или повода, но също и въз основа на размера на модела, диаметъра, формата, материала и стила на каишката, материала или камъните, вложени в обвивката, елегантността на лицето, финеса на индексите.

Елегантен вечерен дамски часовник със сатенена каишка, часовниково усложнение, предназначено не като аксесоар към тоалет, а да подчертае часовникарския опит на потребителя – което, разбира се, е шик само по себе си.

Часовниците имат дълга история на украсяване като бижута, от кралските колекции на дворовете в Европа и извън нея, където часовниците са били изработени от благородни метали като злато, сребро или платина, покрити със скъпоценни камъни.

От 16 век нататък дамските часовници стават по-сложни и ценни от мъжките. Степента на изтънченост на часовника е показател за социалния статус на този, който го носи.

Дори в онези дни хората не се задоволяват само с това да казват часа. Те искат елегантен, но екстравагантен начин да покажат вкуса си към лукса, богатството и знанията си за най-сложната механика.

И бъдете сигурни, нищо не се е променило от онези дни. Едва сега гамата от предлагани дамски часовници е по-широка от всякога. Докато някога красивите часовници са запазени за жените – а мъжете избираха по-технични модели – всичко се промени около 2000 г.

Най-красивите марки за лукс и бижута са инвестирали в производството на часовници за жени, като предлагат различни модели, всеки по-сложни от предишния. И не пускат на пазара само кварцови часовници, а истински механични часовници. Флората и фауната остават популярни в народния език на модата за дамски часовници: цветя, хамелеони, пеперуди в смес от бяло злато и оникс, рисунки на птици в сапфири и диаманти, сега също с видими механизми.

Днешните часовници на 21-ви век си играят с кодовете за производство на часовници повече от всякога, като съчетават две от най-ценните качества в занаята: финеса на механизма за ценители и невероятно разнообразие от декоративни елементи, превръщайки всяко творение в истинско любопитство само по себе си точно.

Автор

Подобни статии

Мода и стил

Какъв лак за нокти да изберем за лято 2013

  Каква друга тенденция може да има през лятото, освен цвят. И то ярък цвят. Всички плодови, неонови, свежи и нестандартни цветове са на върха на вълната това лято. Комбинациите

Дизайнери и модни колекции

Пролетно предложение от DKNY

  DKNY предлага на модния пазар пролетна колекция 2013 г. Тя се отличава със семплост и изчистеност на силуетите. Залага се предимно на монохромните цветове. Черното и бялото са най-често

Мода и стил

Новата колекция на Долче и Габана 2014 пролет-лято

  Новата колекция на Долче и Габана 2014 пролет-лято  За великите Долче и Габана трябва да се отделя специално внимание, защото всичко, което правят е повече от великолепно. Те не

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.