Подходящи цветове за дома според Фън Шуй

Подходящи цветове за дома според Фън Шуй

 

Искате цветове за дома ви според Фън Шуй? 

Замисляли ли сте се колко голяма роля имат цветовете в нашия живот?

Всеки един цвят си има своето значение и носи определено настроение и чувство.

Ето защо според ФЪн Шуй изкуството, именно това по какъв начин сме боядисали стаите си, как сме оцветили дома си, може да окаже изключително влияние върху начина ни на живот и отношенията ни със семейството.

Ако искате да сте съпътствани от добро, здраве, щастие или богатство трябва внимателно да се фокусирате върху конкретните цветове в дома си, които ще ви помогнат да насочите положителната енергия. В следващите редове ще ви разкрием значението на всеки един цвят според Фън Шуй и как той може да въздейства на вас и на вашето семейство и да донесе хармония в дома ви.

цветове за дома според Фън Шуй
Червено – то е символ на любовта, истината и силата. Като цяло е хубаво да присъства в дома ви, но по-скоро като някакво допълнение, а не като цвят на стая. Много е подходящо за мястото, където работите. Така че, задължително трябва да имате червен елемент около работното ви място. Може също да сложите някакъв предмет или картина в този нюанс в спалнята си. Това ще ви действа успокояващо и донесе хармония и любов.

Синьо – това е идеалният цвят за онова кътче от дома ви, където си почивате и релаксирате. Дали това е спалнята или някоя друга стая, според Фън Шуй стените й трябва да са боядисани в цвета на небето. Тъй като този цвят има изключително успокояващо влияние и се свързва със спокойствие и комфорт.  

Розово – може да ви се струва прекалено момическо, дори бебешко, но според изкуството Фън Шуй значението на този цвят е съвсем различно. Особено когато се съчетае с червено или бяло, розовото може да се превърне в един могъщ символ на топлината и любовта. Без да се колебаете, изберете този цвят за основен в спалнята или друго място, където сте най-интимни с партньора си.  Освен всичко това, чаршафите в розов или червен цвят ще ви гарантират „огнени” интимни нощи.

Зелено – или още цвета на парите е идеален за вашата баня, например. Това е цвят, който е символ още на здравето, благополучието и живота, така че може да го прибавите към всяка една стая, в която се събира цялото семейство. Хубаво е интериорът в трапезарията трябва да е в зелени нюанси, защото това стимулира апетита и допринася за хармонията на масата. Според Фън Шуй зеленото излъчва много позитивна енергия и задължително трябва да присъства по един или друг начин във всеки дом.  

Фън Шуй

Бяло – най-чистият цвят. Символ на духовност, невинност и вечност, бялото е чудесен избор за детската стая или за мястото в дома ви, което искате да запазите чисто и някак неопетнено, като кухнята. Неслучайно много хора залагат на този класически цвят, за да боядисат стените в дома си. Ако все пак искате стаите ви да са по-цветни, задължително сложете някакви бели елементи или предмети, като покривки, вази и други.

Черно – другият класически цвят, който е противоположен за чистото бяло е черното. Той не се използва много често във Фън Шуй принципите, защото се свързва по-скоро с негативизъм. Естествено, ако сте привързаник на класическото черно може да го включите в малки количества към интериора на дома ви.  Изберете го в комбинация с някой по-свеж цвят, който да носи положителен заряд, като розово, червено, бяло. Така лошата енергия ще бъде премахната. Избягвайте този цвят за спалнята – най-интимното място в дома, както и за банята, където трябва да преобладават светлите, чисти цветове.

Разбира се, може да правите всякакви комбинации между предложението от Фън Шуй цветове. Отдайте се на въображението си, като спазвате тези няколко съвета и със сигурност ще се радвате на хармония, спокойствие и любов в дома си.

Автор

Подобни статии

Модерен дом

Идеи за красива и уютна баня

  Банята е важнo помещениe във всеки дом, коeто изисква и голяма поддръжка. Тя по някакъв начин отразява нашата обща хигиена и индивидуалност.  Както се казва: „Можете да живеете в дома

Мода и стил

Какво да видим в модна къща Зара през ноември 2012 г.

  Видяхте ли последният каталог на модна къща Зара? Ако още сте не сте, значи е време да го направите и да се порадвате на богат асортимент нови и хубави

Дизайнери и модни колекции

Какво да очакваме от лятната колекция на световната марка Zara?

Романтика, лекота и минимализъм – именно тези думи най-точно и ясно описват новата лятна колекция на Zara за 2013 година. Дизайнерите са се постарали истински, съединявайки разнообразни стилове, модели, цветове

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.