Пазаруването онлайн – част от ежедневието

Пазаруването онлайн – част от ежедневието

 

Според много хора, пазаруването онлайн е купуване на сляпо. Някои категорично заявяват – „Без да видя и пипна, няма да купя“. Е, освен физическото присъствие, на пазаруващия му трябва усет и стил. В частност ще разгледаме купуването на дрехи онлайн.

Според още по-голяма част от хората, купуването онлайн е улеснение. За човек, който знае какво търси, разбира се.

Ще се опитаме да споменем предимствата и недостатъците на онлайн пазаруването на дрехи.

Недостатъци:

·        Може да попаднете на некоректен търговец. Може да заплатите предварително дрехите, а всъщност да не получите нищо или стоката да се различава значително. Бъдете внимателни, когато онлайн магазина не предлага плащане при доставка. Наложеният платеж дава известна сигурност, че ще може да видите стоката преди да платите. Въпреки че редица куриерски фирми предлагат опцията, много от тях бързат и въобще не предлагат поръчаните артикули преди да положите подпис и да заплатите сумата.

Решение – настоявайте да прегледате стоката, преди да я платите.

·        Може да се разочаровате – артикулът може да изглежда различен на екрана. Най-често това несъответствие се отнася за цветовете.

Решение – може да попитате в каква степен тоновете отговарят на истинските, но се подгответе за субективна преценка.

·        Може да не сте улучили размера – много от сайтовете разполагат с таблица с размери. Ако не сте сигурни кой номер панталони носите, то може да измерите обиколките си и да видите на какво съответстват. В случай, че на сайта няма публикувани размерите на дрехите и не знаете как да измерите своите, може да потърсите съдействие от обслужващия персонал.

Решение – Много сайтове разполагат с директна чат-връзка и имейл за въпроси от клиенти. Там може да попитате всичко, което ви касае относно стоката. Така може да разгледате спокойно всички артикули и, ако имате въпроси да ги зададете, без някой да ви пришпорва.

пазаруването онлайн1

·        Трябва да чакате куриер – въпреки скоростната доставка (много търговци организират изпращането в рамките на деня на поръчката и на следващия може да я очаквате), може да се наложи да чакате куриер на посочения адрес, а ако не сте заявили фиксиран час, това може да означава до края на работния ден на фирмата за доставки.

Решение – не е задължително да давате домашния си адрес за доставка. Ако е удобно, може да впишете служебния си или друг адрес, на който може да ви намерят или пък има човек на разположение. Друг вариант е да доплатите таксата за фиксиран час и така ще сте (почти) сигурни, че куриера ще ви завари. Още един начин е да заявите доставка до офис на куриерската фирма (ако има възможност), така ще може да отидете, когато на вас ви е удобно и да получите поръчката си.

·        Гаранции – винаги има риск търговецът да ви откаже рекламация. Въпреки това, повечето сериозни магазини предлагат замяна на дрехата, ако по тяхна вина тя не отговаря на поръчаната (разлика в цвета, производствен дефект и други). Като при всичко това поемат и разходите за обратно транспортиране и доставяне на нови бройки от поръчаните артикули.

Решение – не правете компромис, ако забележите, че получените дрехи не отговарят на поръчаните. Вие плащате за това, така че отстоявайте правата си.

Това бяха някои от моментите при онлайн пазаруването на стоки, в частност дрехи, на които трябва да обърнете внимание.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Тайните, които крие една дамска чанта

  Какво има в една дамска чанта? Кои са задължителните „съставки“ на дамската чанта? За повечето мъже, отговорът на въпроса е – „всичко“. Да, и на нас би ни се

Любопитно

Какво казва цветът на косата зa нас?

  Какъв е цветът на косата ви? Редица изследвания доказват, че преценката, която хората правят за човека отсреща до голяма степен е базирана на цвета на косата му. Според едно

Любопитно

Интересни факти за любовта

  Интересни факти за любовта Любов ли бе да го опишеш.. А какво всъщност е любовта – прекрасно чуство, голяма болка, наслада или разочарование… или може би всичко това събрано

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.