Какво казва цветът на косата зa нас?

Какво казва цветът на косата зa нас?

 

Какъв е цветът на косата ви?

Редица изследвания доказват, че преценката, която хората правят за човека отсреща до голяма степен е базирана на цвета на косата му. Според едно от тези проучвания се оказва, че мъжете намират брюнетките за отзивчиви и леснодостъпни, червенокосите за надменни, а блондинките за наивни. Въпреки че подобни обобщения са меко казано нечестни, все още си остават широко разпространени. А сега нека видим до колко верни са тези схващания и всъщност как цветът на косата е свързан с личността ни:

Русокоси жени

Знаете ли, че едва 10% от населението на земята може да се похвали с естествено руси коси? Това е цвят, който определено заслужава внимание, тъй като погледнато в световен мащаб е изключително рядък. Според изследванията, които търсят връзките между цвета на косата и характера излиза, че душевността на блондинките е също толкова специална и интересна, колкото и цвета на косата им. Въпреки че често са заклеймявани, като глуповати и наивни, всъщност тяхната личност е сложно изградена.

блондинка

Действително те изпитват по – голяма нужда от засвидетелстване на подкрепа и одобрение от останалите, но освен това имат силно изразено чувство на перфекционизъм и са доста взискателни към самите себе си. Обичат да са самостоятелни, независими и държат на свободата си. Верни приятели са и са доста постоянни в чувствата си.

Като недостатък може да бъде посочена тяхната понякога прекалена сдържаност, леко мудното им поведение и разсеяност.

Брюнетки

Независимо дали е вярно или не, хората възприемат брюнетките обикновено като по – разумни, сдържани и уравновесени. Дали това е така? Действително изследванията показват, че брюнетките са по – отговорни, по – силни психически и по – здраво стъпили на земята. От друга страна обаче, абстрактните занимания свързани с изкуство и духовност не са тяхната сила. Те са по – практични, лесно се приспособяват и реализират проектите си.

цветът на косата

Лесно се привързват и често са „душата” на компанията. Изискват вниманието на любимия човек и са доста придирчиви в това отношение. Не обичат да свирят „втора цигулка”, но то пък, кой ли обича?

Добри лидери и леко себични, брюнетките умеят да сплотяват екипа, а успеха е силно желан от тях.

Червенокоси жени

Жените с огнения червен цвят в косите се смятат за пламенни и страстни, властни и надменни. Това са жени, които определено не остават незабелязани. Естествено червените коси са още по – рядко срещани дори и от русите – едва 4% от населението на земята.

червена коса

Силно емоционални, чувствени, понякога дори леко нестабилни и прекалено импулсивни, червенокоските определено знаят как да привлекат вниманието. Обичат да са различни и екстравагантни, не обичат да бъдат поставяни в рамки и ограничения. В повечето случаи са „ вълци единаци” – трудно се сработват в екип и не си мерят приказките.

Тази спонтанност се пренася и в леглото, където е по – скоро плюс. Те са едни от най – страстните и разкрепостени любовници, което ги прави предпочитани партньори под завивките.

Забележка: характеристиките са валидни само за жени с естествен рус, червен (рижав) или кестеняв цвят на косите.

 

Автор

Подобни статии

Свободно време

Как да се подготвите за дълъг път

  Подготовка за дълъг път Предстои ви голямо пътуване. Решили сте да се усамотите с вашата половинка или пък да се втурнете на приключение с приятели, но не сте сигурни

Любопитно

Как да живеем по-екологично и практично

  Ето няколко лесни съвета, който може да следвате в ежедневието си,за да живеете по-екологично спрямо заобикалящата ви среда. Знаем, че много от нещата вече са казани и преповтаряни, но

Любопитно

Отношения между шефовете и служителите

Съгласно законите на офисното общуване се смята, че подчинените и ръководството не могат да имат приятелски отношения. Не просто така е казано, че не бива да бъркаме работните и приятелски

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.