Какво казва цветът на косата зa нас?

Какво казва цветът на косата зa нас?

 

Какъв е цветът на косата ви?

Редица изследвания доказват, че преценката, която хората правят за човека отсреща до голяма степен е базирана на цвета на косата му. Според едно от тези проучвания се оказва, че мъжете намират брюнетките за отзивчиви и леснодостъпни, червенокосите за надменни, а блондинките за наивни. Въпреки че подобни обобщения са меко казано нечестни, все още си остават широко разпространени. А сега нека видим до колко верни са тези схващания и всъщност как цветът на косата е свързан с личността ни:

Русокоси жени

Знаете ли, че едва 10% от населението на земята може да се похвали с естествено руси коси? Това е цвят, който определено заслужава внимание, тъй като погледнато в световен мащаб е изключително рядък. Според изследванията, които търсят връзките между цвета на косата и характера излиза, че душевността на блондинките е също толкова специална и интересна, колкото и цвета на косата им. Въпреки че често са заклеймявани, като глуповати и наивни, всъщност тяхната личност е сложно изградена.

блондинка

Действително те изпитват по – голяма нужда от засвидетелстване на подкрепа и одобрение от останалите, но освен това имат силно изразено чувство на перфекционизъм и са доста взискателни към самите себе си. Обичат да са самостоятелни, независими и държат на свободата си. Верни приятели са и са доста постоянни в чувствата си.

Като недостатък може да бъде посочена тяхната понякога прекалена сдържаност, леко мудното им поведение и разсеяност.

Брюнетки

Независимо дали е вярно или не, хората възприемат брюнетките обикновено като по – разумни, сдържани и уравновесени. Дали това е така? Действително изследванията показват, че брюнетките са по – отговорни, по – силни психически и по – здраво стъпили на земята. От друга страна обаче, абстрактните занимания свързани с изкуство и духовност не са тяхната сила. Те са по – практични, лесно се приспособяват и реализират проектите си.

цветът на косата

Лесно се привързват и често са „душата” на компанията. Изискват вниманието на любимия човек и са доста придирчиви в това отношение. Не обичат да свирят „втора цигулка”, но то пък, кой ли обича?

Добри лидери и леко себични, брюнетките умеят да сплотяват екипа, а успеха е силно желан от тях.

Червенокоси жени

Жените с огнения червен цвят в косите се смятат за пламенни и страстни, властни и надменни. Това са жени, които определено не остават незабелязани. Естествено червените коси са още по – рядко срещани дори и от русите – едва 4% от населението на земята.

червена коса

Силно емоционални, чувствени, понякога дори леко нестабилни и прекалено импулсивни, червенокоските определено знаят как да привлекат вниманието. Обичат да са различни и екстравагантни, не обичат да бъдат поставяни в рамки и ограничения. В повечето случаи са „ вълци единаци” – трудно се сработват в екип и не си мерят приказките.

Тази спонтанност се пренася и в леглото, където е по – скоро плюс. Те са едни от най – страстните и разкрепостени любовници, което ги прави предпочитани партньори под завивките.

Забележка: характеристиките са валидни само за жени с естествен рус, червен (рижав) или кестеняв цвят на косите.

 

Автор

Подобни статии

Любопитно

Как да запазим кафето си топло, по-веселия начин.

  За тези, които обичат да пият кафето си по-дълго време, вижте как да го запазим топло, по-веселия начин. Какво ни е необходимо: Стар, изпран чорап и ножица. На снимката е показано,

За мен

Как да изглеждаме по–интелигенти?

  Как да изглеждаме по–интелигенти? Ако имате натрапчивото усещане, че постоянно сте заобиколени от хора, по – умни от вас, шансът това действително да е така е доста голям, но

Любопитно

Пораснали домашни любимци – преди и след

  Искаме или не нашите домашни любимци порастват. Животните внасят любов в живота ни. Кучетата и котките ни правят компания и са ни благодарни и предани за грижите, които полагаме

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.