Какви са причините за лош дъх и как да се справим с него?

Какви са причините за лош дъх и как да се справим с него?

 

Грижейки се за външността и здравето си, не бива да пропускаме и устната хигиена. Чистите зъби и свежият дъх носят самочувствие и увереност, когато говорим с хора. Понякога, обаче не успяваме да се справим с неприятният дъх и вкус, които имаме в устата си. Причини за него може да бъдат недостатъчната устна хигиена, консумирането на някои храни, употребата на тютюневи изделия или проблеми със стомаха.

Натрупването на зъбна плака създава отлични условия за бактериите да се размножават. През нощта, когато спим произвеждаме по-малко количество слюнка, която да отмива бактериите от зъбите и венците ни. Именно те са причина за неприятният дъх сутрин. След старателно измиване с четка и подходяща паста, дъхът намалява значително или изчезва напълно.

zubi

Ползването на конец за зъби и вода за изплакване е още един плюс към борбата с лошият дъх. Пълното премахване на бактериите от всички страни на зъба и от езика, осигуряват чистота и свежест.

Със сигурност всички имаме любими храни, но консумирането на някои от тях може да доведе до неприятен дъх в устата. Това са лукът, чесънът, рибата и някои други храни. Дори след като сме се нахранили, измием зъбите си, лошият дъх едва ли ще изчезне. Причината е, че той идва от стомаха. Може да си помогнем като сдъвчем няколко стръкчета магданоз, копър или зрънца кафе. Дъвката също ще е от голяма полза в случая.

Пушенето на цигари или други тютюневи изделия причиняват много сериозни заболявания, а като най-малкото зло се посочва наличието на лош дъх. Освен неприятната миризма от кожата, косата и дрехите на страстните пушачи, дъхът им също не е много свеж. Ползването на четка, паста и освежаваща вода за уста след пушене може да тушира лошият дъх за кратко.

Съвсем друго е обаче, когато се касае за по-сериозно заболяване. Тогава четката и пастата няма да ви помогнат. Става въпрос за заболявания като пародонтоза, гастрит и диабет. Това са само част от здравословните проблеми, чиито симптом е лошият дъх. При неуспех да се справите сами може да се обърнете към стоматолог или личният си лекар, които ще установят каква е причината за лош дъх в устата.

Автор

Подобни статии

Красива

3 маски за коса със зехтин

Сигурно знаете, че зехтинът е много полезен за косата, затова сме ви подготвили няколко рецепти. Маски за коса със зехтин Маските за коса със зехтин са изключително ефективни и могат

Здрава и красива

Още няколко трика за красотата ви

Ще ви разкрием още няколко трика за красотата ви. Как да забавим появата на бръчки? 1. Не превръщайте тялото си в акордеон, т.е. не си позволявайте рязко напълняване и рязко

Здрава и красива

Еволюцията на грима през вековете

Стандартите за красота през последните 100 години се сменят шеметно бързо. Гримът е неразделна част от женската визия, затова и неговата еволюция е неизбежна. Вижте как са се гримирали жените

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.