Как да изберем цветовете за нашата спалня?

Как да изберем цветовете за нашата спалня?

Снимка - http://neosbg.com

Снимка – http://neosbg.com

Как да изберем цветовете за нашата спалня?

Всички знаем, че цветовете могат да напрягат нашите очи, но замисляли ли сте се някога затова, когато обзавеждате или просто обновявате интериора на вашата спалня. Използването на пастелни или пък просто на подходящите оттенъци може да ви помогне много по-лесно да се отпуснете в дома си.

Към топлите нюанси се смятат жълтото, оранжевото и други. Те ни предразполагат към бурни страсти и емоции, но понякога дори могат да предизвикат в нас истински гняв. Запомнете, че не е добре да залагате на силните и ярки оттенъци, като червеното например. Те много натоварват очите, което ще доведе до доста проблеми след себе си – умора, главоболие, липса на сън и така нататък.

Другият вид цветове за вашата спалня са така наречените студени. Това са сините или зелените оттенъци. Добре е да залагате на тях, когато купувате спалня бельо за тази стая в дома ви, тъй като те са много успокояващи. Ако заложите на тези нюанси във вашата спалня, ще забележите, че на сутринта ще се чувствате много по-бодри и отпочинали. Заглеждайки се  малко по-надълбоко в символиката, ще се сетим, че синьото е символ на водата и небето, а зеленото на събуждането на природата. Те са съединено в единство, защото не могат един без друг, така че смело комбинирайте и съчетавайте сините и зелени нюанси във вашата спалня.

В заключение на днешната ни тема ще кажем, че има и такива цветове, които са неутрални – бяло, кафяво, сиво, сребристо, златисто и други. Вие можете спокойно да ги използвате за различните дребни елементи на вашата спалня, като ги комбинирате цветово със студените и топлите нюанси, които сте избрали за цялостния интериор за тази стая в дома ви.

 

 

 

Автор

Подобни статии

DIY

Как да аранжираме красив букет във ваза

Подаряват ни красиви цветя, на които искаме да се радваме възможно най-дълго. Но как да аранжираме стръковете във вазата така ,че запазят формата си на красив букет? Предлагаме ви лесен и изпитан трик,

Модерен дом

Практични съвети за домакинството 1ва част

  Всяка от нас има нужда от някоя хитрина, за да се справи по-лесно с ежедневните задачи. Смело може да заявим, че за всеки от проблемите в домакинството, има лесно решение.

Модерен дом

9 основни стила в интериорния дизайн

  9 основни стила в интериорния дизайн В началото на всеки проект за интериорен дизайн, възниква въпроса в какъв стил трябва да бъде създаден той, за да пресъздаде усещане за

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.