Грижа за прекрасна усмивка – вашият най-добър приятел

Грижа за прекрасна усмивка – вашият най-добър приятел

 

Искате да имате красива и сияйна усмивка? Ама разбира се, че кой не иска. Едно от нещата, които първи привличат погледите на околните е нашата усмивка, а за да бъде тя ослепителни, трябва да се полагат специални грижи за зъбите. Редовното миене обаче е само началото за здрави и по-бели зъби, но в никакъв случай не е достатъчно.

Ние ще ви предложим няколко стъпки, които ако спазвате редовно, ще се радвате на прекрасна усмивка за дълго време.

усмивка

Първа стъпка:

Не е достатъчно само да подбирате избелващи пасти за зъби, трябва да обърнете внимание и на четките си. Задължително сменяйте четката си за зъби на 2-3 месеца, не повече, защото в противен случай ще прехвърлите бактерии в устата си. Начинът на миене на зъбите също е от голямо значение. Много хора си мислят, че го правят правилно, но не е така. Според специалисти, най-доброто ефикасно измиване на зъбите е при поставяне на четката под 45-градусов ъгъл спрямо венците е като почистването става с кръгови движения. Не забравяйте да почистите и езика си много старателно, за да се отървете от бактериите.

Втора стъпка:

Трябва да бъдете много внимателни какво пиете. Напитките като кафе, кола, вино и различни сокове могат да оцветят зъбите ви и да изгубите техния блясък и красота. Същото може да се каже и за някои видове храни. Затова най-добре е да ограничите т.нар. тъмни напитки и храни. А след приема им, винаги трябва да  измивате зъбите с избелваща паста.

петна по зъбите

Трета стъпка:

Може би не знаете, но някои по-твърди или хрупкави храни като ябълки, моркови, дори луканки, имат почистващ ефект върху зъбите. За максимален ефект е хубаво да приемате тези храни накрая, ако нямате възможността да измиете зъбите след ядене. Например, след вечеря навън, е хубаво да изядете една ябълка за десерт.

Четвърта стъпка:

Като заговорихме за ябълки, ще ви споделим, че ябълковият оцет може да върши чудеса. Той премахва неприятните петна, избелва зъбите  и дори почиства бактериите в цялата устна кухина. Затова научете се всяка сутрин, преди да измийте зъбите си, да си правите гаргара с ябълков оцет. Ще се изненадате от ефекта.

Пета стъпка:

Вече казахме за четката и пастата, но не трябва да пропускаме и водата за уста, която е задължителен елемент при борбата с лошия дъх. Тя помага и за укрепване на емайла, заздравява зъбите, а някои дори имат избелващ ефект. Най-добре е да изберете вода за уста без алкохол, защото наличието му води до изсушаване на устната кухина и предразполага към бактерии. Ако имате по-чувствителни венци, задължително използвайте такава, която да ги защити, защото красивата усмивка върви ръка за ръка със здравите венци.

Шеста стъпка:

Може да пробвате един прочут и доказан метод за избелване – содата за хляб. Да, тя наистина ще направи зъбите ви по-бели, но трябва много да внимавате и да не прилагате мотода повече от веднъж седмично, защото има опасност на навреди на емайла на зъбите.

Седма стъпка:

Бъдете сигурни, че с премахването на зъбния камък, освен че ще почистите зъбите си, ще се сдобиете с много по-красива и бяла усмивка. Но това, както знаете не може да стане в домашни условия. Премахването на зъбен камък и на тъмни петна задължително трябва да бъде извършено от специалисти. Разбира се, има и много методи за избелване, които може да приложите сами, като измиване с лимонов сок, но ефектът им може да не е чак толкова добър. Затова най-добрият вариант е да се доверите на специалист, за да бъдат взети под внимание всички индивидуални особености и ефектът да е наистина задоволителен.

Осма стъпка:

Една малко хитринка, която ще споделим със жените. Ако искате зъбите ви да изглеждат по-бели, избирайте яркочервено червило, вместо по-светли нюанси. Освен че с с червеното ще изглеждате изключително секси, усмивката ви ще бъде по-красива и бяла.

червено червило

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

7 лоши навика, които предизвикват бръчки

  Отърви се от всички лоши навици, които предизвикват бръчки и водят до преждевременно състаряване на кожата.  Бръчките предизвикват ужас у повечето от нас. Когато забележим първите бръчките в областта на

Здраво тяло

Кожата и зимата – как да бъдем красиви – 1-ва част

  Кожата и зимата – как да бъдем красиви – 2-ва част  Зима – повечето от нас ни втриса от тази дума. Особено тези, които обожават летните дни. Кожата ни

Красива

Диета срещу бръчки

  Борбата за млада кожа се води на няколко фронта, но колкото и скъпи мазила да ползваме, ако „горивото“, с което зареждаме тялото си е некачествено, то това са пари

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.