Азия – най-смъртоносните създания

Азия – най-смъртоносните създания

 

Азия е огромен континент, които обхваща големи площи от тропически гори и пустиня. Това е, както всеки знае най-гъсто населената област на планетата, а разпространените животински видове са повече от всеки друг регион, за което се сетите в света. Някои от тези животни са в състояние да убият човек и неведнъж са го правили. Ако имате желанието и възможността да посетите, която си изберете от страните на континента, трябва да научите или да се информирате малко повече за това какво да очаквате от избраната от вас дестинация и как да се предпазите от евентуални рискове.

Тигърът е най-голямата от всички котки и е едно от най-опасните животни в Азия. Живее самостоятелно и не образува групи от себеподобни. Обитава азиатските дъждовни гори много преди заселването на хората. В последно време изсичането на тези гори е причината тигрите да сменят местообитанията си и да нападат дори хора. Популацията им е значително намаляла, заради безразборното им избиване и те са защитени видове.

Threatening-Tiger

Кралската кобра може да достигне дължина до около 6 метра, което я прави най-дългата отровна змия в света. Тя е една от малкото змии, които могат да „седят“ на тялото си, което им позволява отвисоко да наблюдават какво се случва наоколо. Отровата и е много силна, парализира нервната система на жертвата. Смъртността при ухапване от кобра е около 75 процента поради силата на отровата и липсата на медицински екипи в региона.

king-cobra-facts-for-kids

Едно от по-малко известните същества в региона е азиатският гигантски стършел. Тези огромни, подобни на оси насекоми с разперени крила са по-големи от колибри и могат да достигнат скорост от 25 мили в час. Отровата на гигантските стършели е далеч по-силна от тази на европейските и може да порази лесно здрав възрастен човек само с едно ужилване. Жилото е с дължина един нокът и инжектира мощен невротоксин в жертвата си.

азия

Като най-страшното същество в Азия се определя мрежестият питон. Най-големия регистриран екземпляр е около 6,5 метра. Обитава тропическите гори, влажни зони и пасища. Храни се с дребни бозайници, но напада и домашни животни.

Автор

Подобни статии

Свободно време

Квартал Факултета в София става увеселителен парк?

Известното столично гето – квартал Факултета скоро може да се превърне в една от основните атракции на града, ако бъде прието внесеното в общинския съвет предложение на bgmajete. Според него,

Любопитно

Никулден – един от най – значимите православни празници

  На 6 декември отбелязваме един от най – значимите православни празници – Никулден. Посветен на Свети Николай Мирликийски (покровител на банкерите, моряците, търговците и пътешествениците) празникът се счита за

Любопитно

Как да определим точния размер сутиен

  Как да определим какъв размер сутиен е най-подходящ за нашия бюст? – Отговор на този въпрос ще намерите в следващите редове. Оказва се, че определянето на точния размер сутиен

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.