22 признака, че приличаш на майка си

22 признака, че приличаш на майка си

 

1. Фризьорката ти е направила жестока асиметрична прическа, последен писък на модата. Ти обаче упорито настояваш, че от едната страна е пропуснала да те подстриже.

2. Ако някой се опита да те пререди на касата в магзина, реагираш с коронната за такива случаи реплика: "Ама моля ви се, не виждате ли, че има опашка?!"

3. Ходиш по петите на гаджето си и нареждаш: "И да си сложиш шапка, навън е минус 20 градуса, ще ти замръзнат ушите", "Облечи си по-дебел пуловер, ще настинеш…" и така до края на света и обратно. Това си е знак, че приличаш на майка си.

4.Бършеш праха от библиотеката и минаваш килима с прахосмукачката минимум веднъж дневно. Просто всяко боклуче ти бърка в очите .. и в здравето.

5. Задължително навсякъде носиш със себе си обикновени носни кърпички (в случай, че липсва тоалетна хартия), мокри кърпи (за да си избършеш ръцете преди ядене навън), левкопластови лепенки, хапчета против главоболие, разстройство и настинка, капки за очи и нос.

6. Започнала си учтиво да молиш всеки, който се опита да пристъпи прага ти, да се събува на вратата.

7. Напоследък предпочиташ да слушаш баладични мелодии с повечко думи за сметка на парчетата в отривист дискотечен ритъм. 

8. Правиш забележка на гаджето/ съквартирантката/ сестра си да не пипа с пръсти (особено недобре измити) стъклата на прозорците или на кухненската врата.

9. От известно време вечер трудно ти се удава да останеш будна до края на филма. Всъщност май като цяло ти се удава трудно да не заспиш преди 22 часа.

10. При вида на група тинейджъри с обеци на ушите и бейзболни шапки, обърнати с козирката назад, в теб закипява искрен гняв на тема "Днешното поколение не е като нас навремето".

11. Предстои ти да ходиш на почивка. Слагаш в багажа си най-напред пантофи и сгъваем чадър вместо бански и шишенце с автоброзант.

12. Напоследък покатерването на тънки високи токчета ти се струва неоправдано мъчение… за сметка на далеч по-неудобните мокасини на равна подметка. Факт: дори онези розови велурени ботушки в любимия ти магазин, които буквално крещяха "Не сме ли секси?!", не успяха да спечелят сърцето ти.

13. Не излизаш от къщи, преди да си проверила по три пъти дали котлонът/ютията/радиаторът са изключени, вратите и прозорците – прилежно затворени и пердетата дръпнати, така че саксиите с цветя да не загинат от тъмнина.

14. Не пускаш никой посетител да си тръгне от вас, без да е опитал собственоръчно приготвените ти курабийки, щрудел, тиквеник …

15. Все по-често се хващаш, че си повтаряш на глас какво имаш да свършиш. И все по-често го намираш за съвсем в реда на нещата. 

16. Всеки път, когато гледаш рап парче по телевизията, недоумяваш как тези хора не се спъват, докато вървят, при положение, че провисналите им панталони стигат чааак до коленете.

17. Прилагаш стриктно практичните съвети от женските списания, които ти помагат да: "запазиш букета цветя свеж за по-дълго", "освежиш изсъхнал хляб", отстраниш мухъла в банята с подръчни средства" и така нататък. 

18. Неусетно си започнала да гледаш сапунките по телевизията. На път си да признаеш, че макар да не са върхът на седмото изкуство, съдбите на Росалинда и Елиза са така вълнуващи. 

19. Четеш конско на сестра си за мъжете, връзките, работата – с две думи за нещата от живота. За капак не пропускаш да я попиташ няма ли вече да се жени.

20. В последно време магазините за домашни потреби ти се струват по-привлекателна опция от пробването на тестери по щандовете с кремчета, червилца и моливи за вежди. 

21. Не ти се ще просто ей така да похабяваш обелките от карставица за салатата. Намираш им доброто старо приложение като маска за лице.

22. Купуваш си от разпродажбите дрешка, която е леко демоде, просто защото е грехота да пропуснеш нещо на толкова изгодна цена.

приличаш на майка си

Автор

Подобни статии

Хоби

Как да тълкуваме нашите сънища и символите в тях?

  Нашите сънища са необятно пространство от метафорични хиперболи и странна смесица от възприети впечатления и натрупана емоция. Мнозина вярват, че сънищата имат особено значение и може дори да ни

Почивка и туризъм

Кишинев – градът на мечтите

  Всеки си е мечтал поне веднъж в живота да посети голяма част от столиците в света. Днес ще ви помогнем да направите това, макар и само в мечтите си.

Свободно време

Най-красивите европейски метростанции и тунели

  Какво си представяте, когато чуете думичката „метростанция”. Може би едно мрачно, мръсно и леко плашещо място. По този начин са представени метростанциите и в повечето филми, а особено в

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.