10 причини да си вземете декоративни рибки

10 причини да си вземете декоративни рибки

 

10 причини да си вземете декоративни рибки 

Знаете ли, че рибките са третият най-популярен домашен любимец? Според едно проучване, проведено от Асоциацията на производителите на храна за домашни любимци, 16% от хората имат рибки като домашни любимци. Котките са на второ място – с 19%, а кучета си остават най-популярните спътници в живота ни с 23%.

Причините за увеличаващия се интерес към рибките са свързани с по-малките жилища на хората през последните години. Не винаги е възможно да отглеждаш куче или котка, особено когато си на квартира, но хазяинът ви няма да има нищо против един аквариум, нали така?

Рибките са наистина чудесни домашни любимци за хора, които не разполагат с време или пространство. Рибките също така учат децата на отговорността да се грижат за домашен любимец.

 декоративни рибки

Защо да си вземем рибки?

1.       Рибките имат успокояващ ефект върху хората, когато ги съзерцаваш как спокойно се плъзгат по водата. Затова и се препоръчват на по-нервните от нас, които имат нужда от баланс.

2.       Най-общо казано, рибките са по-лесни за хранене и обгрижване в сравнение с останалите домашни любимци. Те обаче се нуждаят от подходяща среда.

3.       За разлика от кучетата, котките и пернатите домашни любимци, рибките не развиват страх от раздяла или деструктивни поведения, когато остават сами вкъщи.

Ornamental_Fish_-1

4.       Рибките са тихи. Няма за какво да се тревожите от лай, мяукане или грачене през нощта, които разстройват съседите.

5.       Има безкрайно разнообразие от размери, форми и зашеметяващи ярки цветове рибки.

6.       Рибките няма да замърсят чисто новия ви скъп килим, нито ще съсипят новата секция.

7.       Рибките са много чисти домашни любимци. Те никога няма да внесат кал отвън, да скъсат чувала с боклук и да разхвърлят мръсотии из цялата къща.

8.       Аквариумът с рибки е чудесно допълнение към декорацията на стаята ви. Има най-различни размери, от които да избирате.

9.       Някои видове рибки взаимодействат с техните собственици и са доста игриви. Дори могат да бъдат обучени да правят различни трикове.

10.     Рибките не са голям ангажимент. Представете си, че си вземете кученце, което отказва да свикне с някои важни хигиенични навици. Няма как да лишите детето от него, но ще се ядосвате всеки ден с поведението му. При рибките няма такъв проблем!

Ornamental_fish

Най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да направите някои проучвания, преди да посрещнете това предизвикателство. Препоръчваме ви да започнете с една купа или малък аквариум и два или три вида рибки с малка поддръжка. Когато интересът ви нарасне, може да се насочите и към по-необичайните и екзотични разновидности.

Няколко първоначалните въпроси, които ще трябва да се запитате:

•        Интересуват ви тропически, сладководни рибки, или може би тропически морски рибки? Вярвате, или не, има повече от 25 000 известни вида риби и над 2000 от тях можете потенциално да отглеждате в аквариум.

•        Какво знаете за отглеждането на рибки? Запознати ли сте с това, което ви предстои?

•        Различните видове рибки изискват различни аквариумни среди. Фокусирайте се върху нуждите на рибата, за да я запазите здрава в своята среда.

•        Какъв размер акваруим можете да си позволите? Имате ли място за него? Къде ще го сложите? Някои модели са оборудвани със системи за филтриране, изкуствени осветителни системи, нагреватели или охладители.

Автор

Подобни статии

DIY

24 трика със закачалка, които трябва да пробваш!

Ако си от дамите, които все ги сърбят ръцете и обичат да майсторят разни нещица, това видео е за теб! Но дори и по-несръчните с лекота могат да се справят

Свободно време

Магията на гората

Енергията на гората лекува Който пропусне в дните си срещите с гората, пропуска шансовете да се зареди и да усети енергията, която тя му дава. Защото, както всичко в природата,

Хоби

На лов за мъже според тяхната зодия – Рак

  Мъжете, които са родени под зодиакалния знак Рак са много чувствителни натури и романтични по природа. Те знаят как да зарадват жената до себе си и да я накарат

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.