Мечтаното пътуване: как да изберете подходящият хотел за себе си?

Мечтаното пътуване: как да изберете подходящият хотел за себе си?

Когато търсим хотел за предстояща ваканция, уикенд почивка или дори за бизнес събитие, често сме пришпорени от времето и губим представа как да подходим. За да не се лутате излишно в морето от предложения и обяви, предлагаме ви няколко съвета за това как да потърсите подходящия хотел за вас. Спестете си време и разочарования, като последвате нашите изпитани съвети и откриете мечтаното място за спокойно време извън дома.

Съставете си списък с изисквания

Чудите се откъде да започнете? С дата на пътуването и списък с изисквания, които са задължителни. Например:

  • в близост до морето
               
  • с уреден транспорт
               
  • с включена закуска
               
  • с допълнително легло за дете

Без значение кой сайт за резервации ще използвате, първото нещо, което трябва да отбележите след като зададете датите за пътуване, са филтрите. Изберете да се подреждат по цена – от най-евтини до по-скъпи, за да имате представа какво получавате за парите си.

Разгледайте добре предложенията

Когато получите резултатите, отделете време и разгледайте всеки от тях. Ако сте задали правилно всички филтри, не би трябвало да има огромно количество избор, а не повече от 3-4 страници с предложения.

Ако искате да ги пресеете още повече, добавете допълнителен филтър като например „Семеен хотел“ или „в близост до летището“, „с включена храна“ и пр. Така ще получите още по-малко резултати, от които да избирате.

Изберете няколко възможности, които да проучите в детайли

След като сте се спрели на няколко предложения, време е да ги разгледате по-детайлно. Отворете картата и вижте къде точно са разположени. Има ли определени атракции в дестинацията, до която пътувате, до която искате да сте близо? Искате ли да сте близо до летището? Важен ли е общественият транспорт?

Всичко това се споменава в описанието на хотела, но ще ви отнеме време да го прочетете и осмислите за всяко от вашите предложения.

Някои сайтове за резервации ще показват всички хотели на картата, дори ако не отговарят на вашите критерии. Трябва да можете да различавате тези, които отговарят на вашите изисквания, от тези, които не са според маркера, използвани за етикетиране на всеки хотел. По този начин не е нужно да се вълнувате от хотел, за да забележите по-късно, че е извън вашия ценови диапазон.

Решете какво е важно за вас в хотела

Някои хора искат само хотел с включена храна, докато други предпочитат да опитват местната кухня в различни заведения. Премислете добре какво е важно да имате желания от вас хотел.

Ако искате място с WiFi, прочетете, за да видите дали е безплатно или срещу заплащане и дали е достъпно в хотела или просто в общите части като лобито. Това е важно за бизнес пътувания и срещи.

Планирайте непредвиденото

Ще пристигнете ли късно през нощта? Проверете дали хотелът разполага с денонощна рецепция. Имате нужда от транспорт от и до летището? Информирайте се дали може да ви бъде осигурено. В противен случай просто търсете хотел в близост до летище.

Например в София удобен хотел в близост до летището е хотелски комплекс Монтесито, който осигурява всичко необходимо за една спокойна почивка без значение дали е с бизнес, семейна или друга цел. Разберете повече как да резервирате нощувка в хотел Монтесито за следващото си пътуване.

Когато разглеждате информация за хотел, в който искате да отседнете, информирайте се и за това дали разполага със стаи за пушачи.

Всички детайли са важни, но изберете няколко, които са най-важни за вас. Така лесно ще успеете да отсеете предложенията и да намерите бързо и лесно това, което желаете.

Автор

Подобни статии

Свободно време

Украси великденската трапеза със зайче от салфетки

Твоето онлайн женско списание BG Жените винаги ти помага да посрещнеш празниците с оригинални идеи за украса на дома и трапезата си. Ако искаш да впечатлиш гостите си за Великден, украси празничния

Хоби

Вижте как да си направим цветен ключ

Вижте как. Необходими са ни само брокат, безцветен лак за нокти и ключ.    

Хоби

Домашният любимец ни прави по-добри хора

Замисляли ли сте се защо голяма част от хората имат домашни любимци и каква е причината те да ги възприемат като част от семейството си или като техни приятели? Най-вероятно

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.