Възрастта и сексът

Възрастта и сексът

Колкото по-рядко правим любов, толкова по-малко желание изпитваме, а всъщност нищо в човешката природа не предполага, че с напредването на възрастта поривите на страстта трябва да утихнат. Напротив, остарявайки, и двата пола запазват сексуалните си апетити, като мъжете дори могат да създават потомство и в доста напреднала възраст.

Нов меден месец
В подстъпите на своите 50 години 49% от жените очакват всеки един момент да загубят интерес към секса. Този техен страх е съвсем неоснователен, тъй като резултатите от куп проучвания са по-скоро успокоителни. От 800 жени на възраст от 60 до 90 години 42,1% твърдят, че по-рано физическите връзки не са им доставяли такова голямо удоволствие, 44,7% намират ситуацията непроменена и само 13,2% констатират завой към по-лошо. Така че бариерата на 50-те години съвсем не е гроб за плътската любов. Напротив, за мнозина настъпва нов меден месец и доста жени (най-интелигентните) съумяват да се възползват от него. Така или иначе женската сексуалност се събужда и развива много по-бавно от мъжката и достига върха си около 40-годишна възраст. Чак тогава жената опознава напълно тялото си, реакциите си спрямо една или друга ласка, отказва се от ред табута, умението й да изпитва и да дава удоволствие се увеличава. Не така стоят нещата при мъжа. След като мине 40-те години, той навлиза в период на съмнения, които го правят уязвим. Годините му дават повече сигурност в себе си, но затова пък му отнемат сексуалните желания, а това го безпокои и комплексира. Зрялата двойка изпитва затруднения точно защото мъжът и жената не са на една и съща вълна. Това обаче не е фатално. Диалогът вътре в двойката, взаимното уважение позволяват да се избегнат кризисните етапи, да се преодолеят капаните на времето, рутината, баналността. Достатъчно е двамата да се вслушат един в друг, да приемат и страховете, и желанията на партньора си. На всеки отделен житейски етап човек има различни идеи, вкусове, различно тяло. Така че защо да не промени и своите любовни навици, да не търси нови усещания и да им се радва. А търсенето си заслужава – дългият и хармоничен в сексуално отношение брак е истински подарък от съдбата.

Неприятности в женски род
Дори отвътре да се чувствате на 20 години, вие добре знаете, че сте различна, че тялото ви вече не излъчва толкова мощни еротични сигнали. Възприемате себе си като по-малко желана личност и съответно сте по-малко разположена за любов. „Технически“ проблеми, свързани с промени в половите органи, ви притесняват, но те лесно ще се преодолеят с помощта на хормоналното лечение, на компетентен психолог и най-важното – благодарение на любовта в очите на човека до вас.

И мъжете не са пощадени
Сексуално активният представител на силния пол определено губи скорост, навлизайки в 50-те си години. За да достигне до ерекция, сега са му нужни не секунди, а минути, но затова пък не може да я задържи по-дълго и да не пренебрегва така нужните на партньорката му предварителни ласки. Уви, в този период на дневен ред са страхът от провали в леглото, мисълта, че потентността си отива безвъзвратно. Мъжът иска да бъде успокояван и често търси втора младост в много по-млади жени. Някои двойки се разпадат, но ако се вземете навреме в ръце, не проявявате ненужна ревност и нетърпимост, постепенно всичко се нормализира. Неслучайно все по-често срещаме 60-годишни дами и господа с млади сърца, които продължават да се обичат и да си засвидетелстват нежност, разбрали, че това е най-важното нещо в света.

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Женските самозаблуди преди първа среща

  Подготовката за първата среща е една нелека задача. В стремежа си да не я превърнем от първа в последна, ние жените се подлагаме на какви ли не екстремни процедури

Любов и секс

Недостатъците на мъжете според зодията

  Е, време е да свалим розовите очила и да погледнем нещата в негатив – лоши и добри. Шегуваме се, разбира се. Статията е по-скоро за развлечение, отколкото наръчник да

Любопитно

30 луди секс факта за модерната жена

    30 луди секс факта за модерната жена Като всяко модерно момиче и ти трябва да си наясно с модата в… секса. Ето и нашите луди секс факти.  

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.