Все още търсите принца от приказките?

Все още търсите принца от приказките?

 

Все още търсите принца от приказките? Време е да се върнете в действителността…

Ако вашият списък с изисквания към човека достоен да застане до вас изглежда по този начин – „Висок, красив, умен, забавен, любвеобилен, финансово обезпечен, да обича майка си (но не прекалено много) и т.н.” – то това дава отговор на въпроса защо все още сте сама. Може би е време да преосмислите своите безумно високи очаквания и да погледнете по-реално на нещата. 

Според специалистите психолози, голяма част от дамите все още са обсебени от желанието да намерят г-н Перфектен, което е една от основните причини за тяхната самота и вътрешна неудовлетвореност. Благодарение на онези романтични приказки, които всички ние сме слушали като деца, идеята че „идеалния мъж”, нашата сродна душа е някъде там и ни очаква, е трайно насадена в без друго обърканото женско съзнание.

Голяма част от дамите може би ще се опитат да опровергаят това твърдение с аргумента „Отдавна съм надраснала приказните истории от типа на „Похаконтас”, но според психолозите някъде вътре дълбоко в нежната женска душа подобни романтични истории винаги си остават слабост, ето защо на жените им е трудно да се отърсят от идеята, че „Той” – мъжът-мечта с главното „Т” е някъде там…     

Дори и при много от обвързаните жени именно тези прекомерни очаквания се явяват основен проблем в отношенията им с партньора. Те са неспособни да осъзнаят, че няма такова нещо като „перфектната половинка” и излишно натоварват мъжа до себе си със своите изисквания.

принца от приказките

Чувството на неудовлетвореност и натрапчивата мисъл „Мога да намеря и по-добър.” – За съжаление жените често изпитват неудовлетвореност от отношенията с партньора, дори когато се намират във връзка с изключително любящ мъж. Освен ако той не е комбинация от Брад Пит, Дейвид Бекъм и Чанинг Тейтъм, те постоянно имат усещането, че това не е „Единствения” и биха могли да намерят по-добър. Тази мисъл става все по-натрапчива особено, когато липсват прословутите пеперуди в стомаха, когато той е наоколо или пък на лице са известни различия в светогледа.

Според психолозите съвременните начини за запознанства – онлайн сайтове, Facebook и т.н. като че ли задълбочават проблема. Възможността да се свържеш с хиляди потенциални партньори дори извън своя град, те кара да се чувстваш така сякаш зад ъгъла (или пък от другата страна на земното кълбо) винаги има друга по-добра възможност.

Г-н Реален или г-н Перфектен? – Психолозите твърдят, че нерядко фантазията и идеята за г-н Перфектен всъщност е едно неосъзнато желание да се избегне интимност. Връзките са объркващи, трудни, плашещи, правят те уязвим, нямаш контрол над ситуацията – искаме ги, стремим се към тях, но всъщност ни е страх да „стигнем до края”. Ето защо поставянето на една недостижима цел е перфектното оправдание за липсата на пълноценна връзка в живота ни.

Това, което се опитваме да кажем не е че трябва да се примирите с мъж, от който не сте привлечени или пък да се откажете от това, което е важно за вас, а по-скоро да се опитате да намерите някой, който подхожда на личността ви, вместо да се стремите към някакъв универсален модел за мъжественост. Това, което трябва да търсите е мъж, който споделя вашата ценностна система, защото вие може да „искате” висок и снажен мъж, но да се „нуждаете” от такъв, който обича кучета. Добре е да разграничавате двете понятия – „искам” и „имам нужда от” – понякога коренно се разминават.

Има ли такова нещо като „щастлив край”? – Категорично да, стига да успеете да определите своите желания и най-вече нужди, ясно. Твърде често при дамите се случва така че, когато срещнат мъжа, който са имали в представите си, като идеал, се оказва че всъщност не е това, от което имат нужда. Ето защо съвета на специалистите е да обмислите трезво нещата и да спрете да очаквате принца на белия кон – приказките са хубаво нещо, но нека ги оставим в детството и нека не забравяме, че са просто една фантазия.

 

Автор

Подобни статии

В леглото

10 неща, които мъжете мразят в леглото

  Топ 10 неща, които мъжете мразят в леглото   1. Действително по-голямата част от мъжете си падат по малко по-грубия секс, но когато става дума за тяхната „интимна зона”

За нас

8 неща, които не знаеш за мъжете

  Ах, тези мъже! Колкото повече мислим, че знаем всичко за тях, толкова повече разбираме, че грешим. Смяташ ли, че мъжете са ти ясни? Имаш ли самочувствието да твърдиш, че

За нас

Мъжки фрази, които най-много ни ядосват

  Дори и да сте от най-спокойните представителки на нежния пол, няма начин поне една от често употребяваните фрази от мъжете да не ви е изкарала извън кожата. За да

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.