Все още търсите принца от приказките?

Все още търсите принца от приказките?

 

Все още търсите принца от приказките? Време е да се върнете в действителността…

Ако вашият списък с изисквания към човека достоен да застане до вас изглежда по този начин – „Висок, красив, умен, забавен, любвеобилен, финансово обезпечен, да обича майка си (но не прекалено много) и т.н.” – то това дава отговор на въпроса защо все още сте сама. Може би е време да преосмислите своите безумно високи очаквания и да погледнете по-реално на нещата. 

Според специалистите психолози, голяма част от дамите все още са обсебени от желанието да намерят г-н Перфектен, което е една от основните причини за тяхната самота и вътрешна неудовлетвореност. Благодарение на онези романтични приказки, които всички ние сме слушали като деца, идеята че „идеалния мъж”, нашата сродна душа е някъде там и ни очаква, е трайно насадена в без друго обърканото женско съзнание.

Голяма част от дамите може би ще се опитат да опровергаят това твърдение с аргумента „Отдавна съм надраснала приказните истории от типа на „Похаконтас”, но според психолозите някъде вътре дълбоко в нежната женска душа подобни романтични истории винаги си остават слабост, ето защо на жените им е трудно да се отърсят от идеята, че „Той” – мъжът-мечта с главното „Т” е някъде там…     

Дори и при много от обвързаните жени именно тези прекомерни очаквания се явяват основен проблем в отношенията им с партньора. Те са неспособни да осъзнаят, че няма такова нещо като „перфектната половинка” и излишно натоварват мъжа до себе си със своите изисквания.

принца от приказките

Чувството на неудовлетвореност и натрапчивата мисъл „Мога да намеря и по-добър.” – За съжаление жените често изпитват неудовлетвореност от отношенията с партньора, дори когато се намират във връзка с изключително любящ мъж. Освен ако той не е комбинация от Брад Пит, Дейвид Бекъм и Чанинг Тейтъм, те постоянно имат усещането, че това не е „Единствения” и биха могли да намерят по-добър. Тази мисъл става все по-натрапчива особено, когато липсват прословутите пеперуди в стомаха, когато той е наоколо или пък на лице са известни различия в светогледа.

Според психолозите съвременните начини за запознанства – онлайн сайтове, Facebook и т.н. като че ли задълбочават проблема. Възможността да се свържеш с хиляди потенциални партньори дори извън своя град, те кара да се чувстваш така сякаш зад ъгъла (или пък от другата страна на земното кълбо) винаги има друга по-добра възможност.

Г-н Реален или г-н Перфектен? – Психолозите твърдят, че нерядко фантазията и идеята за г-н Перфектен всъщност е едно неосъзнато желание да се избегне интимност. Връзките са объркващи, трудни, плашещи, правят те уязвим, нямаш контрол над ситуацията – искаме ги, стремим се към тях, но всъщност ни е страх да „стигнем до края”. Ето защо поставянето на една недостижима цел е перфектното оправдание за липсата на пълноценна връзка в живота ни.

Това, което се опитваме да кажем не е че трябва да се примирите с мъж, от който не сте привлечени или пък да се откажете от това, което е важно за вас, а по-скоро да се опитате да намерите някой, който подхожда на личността ви, вместо да се стремите към някакъв универсален модел за мъжественост. Това, което трябва да търсите е мъж, който споделя вашата ценностна система, защото вие може да „искате” висок и снажен мъж, но да се „нуждаете” от такъв, който обича кучета. Добре е да разграничавате двете понятия – „искам” и „имам нужда от” – понякога коренно се разминават.

Има ли такова нещо като „щастлив край”? – Категорично да, стига да успеете да определите своите желания и най-вече нужди, ясно. Твърде често при дамите се случва така че, когато срещнат мъжа, който са имали в представите си, като идеал, се оказва че всъщност не е това, от което имат нужда. Ето защо съвета на специалистите е да обмислите трезво нещата и да спрете да очаквате принца на белия кон – приказките са хубаво нещо, но нека ги оставим в детството и нека не забравяме, че са просто една фантазия.

 

Автор

Подобни статии

Любов и секс

Разкрий го! Разбери дали има намерения за сериозна връзка с теб

  Любовните отношения са сложни, но понякога могат да бъдат ужасно сложни – ако не и повече. Ти си готова за сериозна връзка, а защо не и брак, но не

За нас

9 фрази, които мъжете казват при раздяла и техния "превод"

  Опитвате се да си обясните защо се разделихте и какво имаше предвид той с думите си. Нищите с приятелките си и се чудите как да си го върнете. Дали си

За нас

4 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си

    4 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си „Да има чувство за хумор” – бърз преглед на мъжките профили в сайтовете за запознанства ще ви

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.