Мъдри мисли от велики хора

Мъдри мисли от велики хора

 

Мъдри мисли от велики хора

Някои хора са вечни. Те никога няма да бъдат забравени, защото хората ще ги обичат и уважават вечно, независимо дали са още сред нас или не. Такива хора оставят след себе си много. Техните думи са силни, истински и ни карат изключително много да се замисли над нещата от живота.

Такива думи не трябва да се подминават ей така, не трябва да се забравят, а напротив – трябва да си ги повтаряме всеки ден.

Подбрахме няколко вечни цитата на наистина големи хора, които е хубаво да прочетете и да разберете.

 Нелсън Мандела е един от най-уважаваните политици и хора. За съжаление обаче, ние трябваше да се разделим с него. Той обаче ни остави своите мъдри мисли, надявайки се един ден те да ни помогнат в живота. Нека да му отдадем почит, прочитайки неговите вечни думи.

"Никой не се ражда с омраза към друг заради цвета на кожата, религията или миналото.  Хората трябва да се научат да мразят, тогава ще се научат и да обичат. Любовта завладява човешкото сърце много по-лесно отколкото омразата.” 

"Външният вид има значение и не забравяйте да се усмихвате.”

"Образованието е най-мощното оръжие, с което може да промените света.”

"Научих, че куражът не е липса на страх, а триумф над него. Смел е не този, който не чувства страх, а който умее да го преодолява.”

"Аз съм краен оптимист. Не мога да определя дали по рождение съм такъв или съм придобил това качество. Едно от нещата, които те правят оптимист, е да вървиш напред с вдигната към слънцето глава. Попадал съм в мрачни моменти, които са поставяли на изпитание вярата ми в човечеството, но не искам и не бих могъл да се подам на отчаяние. Този път води към поражение и смърт."

Шърли Маклейн – обичана американска актриса, певица, танцьорка и писател. В книгите си тя разглежда най-различни теми от живота. Тя е забавна, леко хаплива, остроумна и много симпатична. Ето и някои от нейните мъдри мисли:

"Човек, който знае как да се смее на себе си, никога няма да престане да се забавлява.”

"Най-сигурният начин да накараш един мъж да свърши нещо е да му намекнеш, че вече е стар за тази работа.”

"Аз привличам неприятностите, за да се уча от тях."

"Не търси себе си в очите на другите; истинският въпрос е: “Какво смятам аз за себе си?”

Италианската актриса София Лорен е символ на красота, талант и чар. Завладяла е милиони хора по света. Това е жена, от която можем да научим много неща, не само за киното, ни и за живота. Ето някои от нейните вечни мисли:

"За да бъдеш секс символ – трябва да си родена като такъв. Никога не се превръщаш в такъв. Ако го имаш заложено в себе си, ще го имаш дори когато станеш на 100 години."

"Грешките са част от цената, която хората плащат, за да живеят пълноценен живот.”

"Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните."

"Ако никога не сте плакали,  очите ви не могат да са красиви.

"Жена ,твърдо убедена в своята красота,ще съумее да убеди в това и всички останали."

Не можем да не отделим специално внимание и на принцеса Даяна – вечното олицетворение и символ на всяка една истиснска борбена жена.  Ето както остави тя на света:

"Правете само това,  което ви казва сърцето.”

 "Направете нещо добро, без да очаквате някакви благодарности или отплата, знаейки, че някой ден някой може да направи същото за вас."

"Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани."

"Семейството е най-важното нещо на света."

мъдри мисли

И накрая няколко мъдри приказки, изречени от любимеца на малки и големи, симпатичният герой, който ни кара да се усмихнем всеки път, когато го видим – Мечо Пух:

Понякога поставяш стени около себе си, не за да отблъснеш хората, а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие!

Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.

„Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.”

„Колкото повече, толкова повече!”

– Как се пише любов? – попита Прасчо.

– Тя не се пише, тя се чувства… – отвърна Пух.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Wallander

Какво сте гледали като деца? Помните ли Сънчо и „Том и Джери“ и „Добрият котарак Леополд“ и „Синьо лято“. Помните ли… тогава имахме щастливо детство, а днес имаме общество, в

Любопитно

Повече от класа – вечните марки

  Има марки, чиито имена се знаят в цял свят и които са символ на стил, класа, шик и вечност. Това са марки, които са се развивали и доказвали във

Любопитно

3 март – Помним ли героите на Освобождението?

  3 март 1878 година е историческа дата за българския народ, защото именно тогава се слага край на османското владичество с подписването на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.