Вегетарианство? Ето защо си струва!

Вегетарианство? Ето защо си струва!

 

Вегетарианство? Ето защо си струва!

Представяме ви причините заради, които си заслужава да преминете към вегетарианския режим на хранене

Редица проучвания са насочени именно в посока изследване ползите и вредите от вегетарианският режим на хранене. Безспорно вегетарианската диета има както привърженици, така и противници, но ние сме решили да ви представим причините заради, които си струва да преосмислите начина си на хранене и евентуално да изключите месото и животинските продукти от своето меню:

mln17p9oa3ywvil9zh3pph1a_500

По – високо либидо

Доказано е, че вегетарианците се радват на повече и по – страстни изживявания в леглото. Според изследователите някои от продуктите включени във вегетарианската диета оказват влияние на хормоналните нива, както и подобряват кръвообръщението в организма, което ги прави много ефективни естествени афродизиаци.

По – малко токсична храна

Безспорно растителната храна е по – малко токсична и с по – ниско съдържание на вредни вещества в сравнение с животинската. Освен това животинските продукти често съдържат и други неблагоприятни за организма елементи – антибиотици, хербициди, хормони и др.

Food_Differring_meal_Fast_food_033674_

По – стройна фигура

Вегетарианството е начин на хранене, в който са включени предимно и основно растителни храни (както знаем те са богати на фибри) и до голяма степен са изключени наситените мазнини – това значително предотвратява натрупването на излишни килограми. Има изследвания, които показват, че хората преминали към вегетарианска диета отчитат намаление в теглото си с около 10%. Подобреният метаболизъм на вегетарианците също спомага за по – бързото и ефективно отслабване.

По – свеж и сияен вид

Фактът, че начина на хранене оказва влияние и върху външния вид е известен и доказан отдавна. Веществата съдържащи се в растителните храни (витамини, антиоксиданти, минерали) в съчетание с липсата на животински мазнини (вредни за кожата) правят косата по – здрава и лъскава, а кожата по – гладка, сияйна и свежа. Има твърдения дори, че вегетарианството забавя процеса на стареене. Според специалистите това се дължи на антиоксидантите в растителните продукти, които се борят със свободните радикали (основни причинители на стареенето) и по – този начин забавят необратимия процес на остаряване на организма.

1440_vegetarian_cat

Намален риск от рак на дебелото черво

По – бързият метаболизъм и ускореното изхвърляне на вредните отпадни продукти от организма, които се наблюдават при вегетарианците, значително намаляват риска от развитие на рак на дебелото черво. Освен това според проведените изследвания излиза, че при вегетарианците риска от развитието на ракови заболявания като цяло, е с 40% по – нисък в сравнение с риска при всеядните.

вегетарианство

Благоприятства сърдечно-съдовата система

Изследванията показват, че холестеролните нива при вегетарианците са сравнително по – ниски, което от своя страна води до понижаване на кръвното налягане и намалява значително риска от сърдечни заболявания – около 34% по – нисък е рискът от смърт от сърдечен удар, а с до 60% е по – нисък рискът от инсулт.

Вегетарианството е диета, от която могат да бъдат извлечени много ползи. Към списъка с плюсовете може да добавим и дълголетие, намален риск от диабет, подобрено храносмилане и повече енергия.

 

Автор

Подобни статии

Красива

Кои са основните типове коса и как да се грижим за тях

  Косата е част от външния вид на една жената, която прави силно впечатление на околните.  Затова тя винаги трябва да е чиста, сресана и добре поддържана. За да запазите

Здрава и красива

Съвети: Как да намерите най-подходящия цвят за вашата коса

  Лесно е да прекарате повече от половин час в магазина, опитвайки са да намерите подходящия цвят за вашата коса. Възможностите са безкрайни, а цветовете варират от платина до гарвановочерно.

Красива

Лесни натурални маски за коса

  Всяка жена е красива и естествена, но за да запазим този дар на природата и да стопираме стрелките на времето, трябва да се грижим за себе си. Едно от

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.