Тъмни кръгове под очите – причини и решение на проблема

Тъмни кръгове под очите – причини и решение на проблема

 

Тъмни кръгове под очите – липса на сън или нещо по-сериозно

Сам по себе си, проблемът с тъмните кръгове се смята за козметичен. Това, за съжаление, не е точно така. Какво се крие зад сенките под очите и как да се справите с тях, вижте по-долу.

Започваме с най-популярната причина – недоспиването. Липсата на сън обърква функциите на всички системи в тялото, а това рано или късно се отразява на кожата. Тя е огледало на здравословното ни състояние.

Решението: логично е – повече сън. Вместо да „крадете“ от времето си за почивка, за да домакинствате, намерете си помощница. Това може да бъдат съдомиялната машина и пералнята.

Продължаваме със следствието от първата причина – хроничната умора. Постоянната липса на сън ни поставя в положение, в което нито можем да се наспим, нито сме свежи през останалото време. Липсата на желание за каквото и да е, дава сигнал, че нещо не е наред.

Решението: освен няколко дни на пълен релакс, без телевизия, компютър, телефон, книги и друго… просто почивка, трябва да помогнем на организма си. Дали ще изберем натурални средства или под формата на хранителна добавка – всеки сам решава. Важното е да подкрепим на тялото си да се справи с това състояние.

is-lash-tinting-right-for-you-hair-salon-erina

Непълноценно храненее друга причина за появата на тъмни кръгове под очите. Липсата на основни хранителни вещества, витамини, минерали и течности, са основните причинители на сивкавия тен и сенките под очите.

Решението: „връщането“ на плодовете, зеленчуците, прясно приготвеното месо и много вода в менюто, освежават тена и заличават тъмните кръгове под очите.

Прекаляването с телевизора и компютъра е проблем, с който се сблъскват голяма част от подрастващите и възрастните. Общо взето, хора на всяка възраст, в един или друг момент се пристрастяват към развлекателните средства. Разбира се, когато ползването на компютър е пряко свързан с работата на човек, е много лесно да се прекали.

Решението: във всеки момент, в който не се налага да гледате в екрана, си почивайте. Гледайте през прозореца в далечината и се опитвайте да фокусирате възможно най-отдалечените обекти. Умората на очите ги прави зачервени, с подпухнали клепачи и сивкав тен.

Заболяване. Някои заболявания имат симптоми, които включват тъмни кръгове под очите. Такива са високото кръвно налягане, бъбречните и чернодробните заболявания.

Решението: Най-точно то може да бъде дадено от лекар-специалист!

Генетични особености. При някои хора тъмните сенки под очите са по рождение и не са причинени от външни фактори.

За най-накрая оставихме някои изпитани трикове, с които може да тушираме тъмните кръгове и подпухналите клепачи.

·        Компрес с чай – изстиналите, или още по-добре – охладените пакетчета чай, са много добро средство срещу уморени очи. Това действа и против тъмни кръгове;

·        Краставица – наложените резенчета прясна краставица върху клепачите, освежават кожата. Със същия успех може да ползвате и парче авокадо;

·        Студен компрес – бързото обтриване на кожата с ледени кубчета мигновено ще озари погледа и ще ви избави от зачервените очи, подпухналите клепачи и ще намали видимостта на тъмните кръгове.

Още начини за справяне с проблема вижте тук.

Автор

Подобни статии

Красива

Да си направим маска за лице сами

Природната сила на естествената козметика ще ви помогне да се справите с всеки проблем, като най-често срещания от тях е свързан с възрастовите изменения на кожата ни. Натуралните маски, които

Любопитно

Красива според Етиопските стандарти

Всички жени искат да бъдат красиви, но всеки вижда красотата по своему. А в Етиопия, съществува цяла система от канони за женската красота. Етиопските жени предпочитат да използват за украса

Здраво тяло

Слънцезащита за чувствителна кожа

Слънцезащита за чувствителна кожа Ето, че наближават така очакваните горещи дни. Повечето от нас вече са планирали лятната си отпуска и сме се заели със задачата да влезем в перфектна

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.