Тъмни кръгове под очите – причини и решение на проблема

Тъмни кръгове под очите – причини и решение на проблема

 

Тъмни кръгове под очите – липса на сън или нещо по-сериозно

Сам по себе си, проблемът с тъмните кръгове се смята за козметичен. Това, за съжаление, не е точно така. Какво се крие зад сенките под очите и как да се справите с тях, вижте по-долу.

Започваме с най-популярната причина – недоспиването. Липсата на сън обърква функциите на всички системи в тялото, а това рано или късно се отразява на кожата. Тя е огледало на здравословното ни състояние.

Решението: логично е – повече сън. Вместо да „крадете“ от времето си за почивка, за да домакинствате, намерете си помощница. Това може да бъдат съдомиялната машина и пералнята.

Продължаваме със следствието от първата причина – хроничната умора. Постоянната липса на сън ни поставя в положение, в което нито можем да се наспим, нито сме свежи през останалото време. Липсата на желание за каквото и да е, дава сигнал, че нещо не е наред.

Решението: освен няколко дни на пълен релакс, без телевизия, компютър, телефон, книги и друго… просто почивка, трябва да помогнем на организма си. Дали ще изберем натурални средства или под формата на хранителна добавка – всеки сам решава. Важното е да подкрепим на тялото си да се справи с това състояние.

is-lash-tinting-right-for-you-hair-salon-erina

Непълноценно храненее друга причина за появата на тъмни кръгове под очите. Липсата на основни хранителни вещества, витамини, минерали и течности, са основните причинители на сивкавия тен и сенките под очите.

Решението: „връщането“ на плодовете, зеленчуците, прясно приготвеното месо и много вода в менюто, освежават тена и заличават тъмните кръгове под очите.

Прекаляването с телевизора и компютъра е проблем, с който се сблъскват голяма част от подрастващите и възрастните. Общо взето, хора на всяка възраст, в един или друг момент се пристрастяват към развлекателните средства. Разбира се, когато ползването на компютър е пряко свързан с работата на човек, е много лесно да се прекали.

Решението: във всеки момент, в който не се налага да гледате в екрана, си почивайте. Гледайте през прозореца в далечината и се опитвайте да фокусирате възможно най-отдалечените обекти. Умората на очите ги прави зачервени, с подпухнали клепачи и сивкав тен.

Заболяване. Някои заболявания имат симптоми, които включват тъмни кръгове под очите. Такива са високото кръвно налягане, бъбречните и чернодробните заболявания.

Решението: Най-точно то може да бъде дадено от лекар-специалист!

Генетични особености. При някои хора тъмните сенки под очите са по рождение и не са причинени от външни фактори.

За най-накрая оставихме някои изпитани трикове, с които може да тушираме тъмните кръгове и подпухналите клепачи.

·        Компрес с чай – изстиналите, или още по-добре – охладените пакетчета чай, са много добро средство срещу уморени очи. Това действа и против тъмни кръгове;

·        Краставица – наложените резенчета прясна краставица върху клепачите, освежават кожата. Със същия успех може да ползвате и парче авокадо;

·        Студен компрес – бързото обтриване на кожата с ледени кубчета мигновено ще озари погледа и ще ви избави от зачервените очи, подпухналите клепачи и ще намали видимостта на тъмните кръгове.

Още начини за справяне с проблема вижте тук.

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Обонянието и миризмите – важни ли са за здравето

  Обонянието и миризмите – важни ли са за здравето Обонянието е едно от сетивата, които имаме, и което оказва огромно влияние върху възприятията ни за заобикалящата среда и не

Красива

Грижа за косата през зимата

  Грижа за косата през зимата Още не е дошла същинската люта зима, а вече усещаме нейното наближаване с промени в кожата си. Така сме вглъбени да мажем овлажняващи кремове

Здрава и красива

Как да бъдете по – фотогенични ?

  12 малки трика, които ще ви накарат да изглеждате по – фотогенични на снимки Празниците минаха и ето че настъпват онези тежки времена, в които всеки качва и споделя своя

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.