Край на изгубените вещи – топ 5 на предметите, които най – често са „в неизвестност”

Край на изгубените вещи – топ 5 на предметите, които най – често са „в неизвестност”

 

Разберете как да съхранявате онези толкова лесни за изгубване неща, като ключове, дистанционно и т.н.

Изпадалa ли сте в подобна ситуация – бързате за среща, на вратата сте, всичко е готово, правите една последна проверка дали сте взела всичко необходимо и се случва немислимото! Ключовете са мистериозно изчезнали! Няколко „преджобвания” и претърсвания на цялата къща по – късно, вие вече закъснявате и сте в крайно неприятно настроение. Според професионалистите в областта обикновено губим вещите си, понеже не ги оставяме там, от където сме ги взели. Всяко нещо се нуждае от дом. Вилиците винаги са на едно и също място, ето защо са лесни за намиране. Предлагаме ви списък с няколко предмета, които най – често биват размествани в ежедневието и съответно най – често са „в неизвестност”. 

Топ 5 изгубените вещи:

Номер 1 – Ключове

Дръжте ключовете за колата и за къщата заедно на един и същи ключодържател. Когато се приберете  у дома, в никакъв случай не ги пускайте в някой джоб, а ги закачете на специално поставена кука в близост до вратата. Малко по – нестандартно и шеговито предложение дава един от професионалистите в областта (Geralin Thomas) – поставете ключовете в купа в хладилника, въпреки че звучи леко налудничаво това е нещо, което със сигурност няма да забравите, освен това е много вероятно сутринта посягайки към нещо от хладилника да ги забележите. За да не се налага да издирвате своите ключове редовно, определете кое място ще бъде техният „дом” и си създайте навика да ги държите само и единствено там.

key-chain-hookeychain

Номер 2 – Слънчеви очила или диоптрични очила

Поставете чифт слънчеви очила в жабката на колата и друг чифт в чекмедже близо до входната врата. По този начин дори в бързината да забравите за слънцезащитните очила, положението ще бъде спасено от резервния чифт в колата. Най – доброто място за съхранение на диоптричните очила е там, където имате нужда от тях и ги ползвате най – често – на бюрото до компютъра, на нощното шкафче, в кухнята и т.н. В случай, че целодневно носите диоптрични очила е добре да ги държите в дамската си чанта.

Номер 3 – Зарядно и телефон

Дръжте зарядното и телефона на централно място в дома си, така че да бъде удобен за разговори по всяко време. Ако държите на това телефона ви да е до вас през нощта е по – добре да инвестирате във второ зарядно за спалнята. По този начин няма да ви се налага постоянно да включвате, изключвате и местите зарядното. В колата си съхранявайте непременно и зарядно за кола – така рискът да останете без батерия, когато сте на път е минимален.

изгубените вещи

Номер 4 – Бижута

Вместо да пускате бижутата, където ви падне из къщата, по – добре използвайте малки декоративни чинийки или чаши за съхранение на дреболии. Всеки има нещо подобно в дома си. Поставете във всяка стая по един подобен предмет на мястото, където обикновено сваляте бижутата от себе си – например на мивката в банята, пред огледалото в спалнята, на кухненския рафт и т.н. Превърнете в правило това, че всяко бижу отива директно в един от тези предмети и абсолютно никъде другаде.

Номер 5 – Дистанционните 

Съхранявайте дистанционните за телевизор, DVD плейър и игралните конзоли в кутия или кошница в близост до телевизора – например върху масичката за кафе. Друг вариант е да отделите чекмедже, в което да се поставят всички дистанционни. Но да обучите всички членове на семейството да поставят дистанционните на правилното място не е лесна задача. Ето защо може да пробвате следното – поставете обозначителен знак, на който пише нещо от рода на „дистанционните отиват тук”. Известно време това ще служи като напомняне за членовете на семейството.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Запечатайте прекрасни спомени с коледна фотосесия за деца

  Хрумнала ви е идеята за коледна фотосесия за деца? Чудесно! Това е чудесен подарък за цялото семейство, който ще остане с годините. Но как да се подготвите? Колко време

Любопитно

Звездите, които не остаряват

  Има звезди, които просто не остаряват. Дали благодрение на пластичната хирургия, скъпи процедури или просто добър ген, те остават младолики през годините и всички им завиждаме.  Нека да погледнем

Любов и секс

Подарък за мъж

  Мъжът съвсем не е толкова претенциозен спрямо подаръците, които получава. Едва ли изглежда така отстрани, защото те не показват емоциите си по същия начин както жените, но тях всъщност

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.