Край на изгубените вещи – топ 5 на предметите, които най – често са „в неизвестност”

Край на изгубените вещи – топ 5 на предметите, които най – често са „в неизвестност”

 

Разберете как да съхранявате онези толкова лесни за изгубване неща, като ключове, дистанционно и т.н.

Изпадалa ли сте в подобна ситуация – бързате за среща, на вратата сте, всичко е готово, правите една последна проверка дали сте взела всичко необходимо и се случва немислимото! Ключовете са мистериозно изчезнали! Няколко „преджобвания” и претърсвания на цялата къща по – късно, вие вече закъснявате и сте в крайно неприятно настроение. Според професионалистите в областта обикновено губим вещите си, понеже не ги оставяме там, от където сме ги взели. Всяко нещо се нуждае от дом. Вилиците винаги са на едно и също място, ето защо са лесни за намиране. Предлагаме ви списък с няколко предмета, които най – често биват размествани в ежедневието и съответно най – често са „в неизвестност”. 

Топ 5 изгубените вещи:

Номер 1 – Ключове

Дръжте ключовете за колата и за къщата заедно на един и същи ключодържател. Когато се приберете  у дома, в никакъв случай не ги пускайте в някой джоб, а ги закачете на специално поставена кука в близост до вратата. Малко по – нестандартно и шеговито предложение дава един от професионалистите в областта (Geralin Thomas) – поставете ключовете в купа в хладилника, въпреки че звучи леко налудничаво това е нещо, което със сигурност няма да забравите, освен това е много вероятно сутринта посягайки към нещо от хладилника да ги забележите. За да не се налага да издирвате своите ключове редовно, определете кое място ще бъде техният „дом” и си създайте навика да ги държите само и единствено там.

key-chain-hookeychain

Номер 2 – Слънчеви очила или диоптрични очила

Поставете чифт слънчеви очила в жабката на колата и друг чифт в чекмедже близо до входната врата. По този начин дори в бързината да забравите за слънцезащитните очила, положението ще бъде спасено от резервния чифт в колата. Най – доброто място за съхранение на диоптричните очила е там, където имате нужда от тях и ги ползвате най – често – на бюрото до компютъра, на нощното шкафче, в кухнята и т.н. В случай, че целодневно носите диоптрични очила е добре да ги държите в дамската си чанта.

Номер 3 – Зарядно и телефон

Дръжте зарядното и телефона на централно място в дома си, така че да бъде удобен за разговори по всяко време. Ако държите на това телефона ви да е до вас през нощта е по – добре да инвестирате във второ зарядно за спалнята. По този начин няма да ви се налага постоянно да включвате, изключвате и местите зарядното. В колата си съхранявайте непременно и зарядно за кола – така рискът да останете без батерия, когато сте на път е минимален.

изгубените вещи

Номер 4 – Бижута

Вместо да пускате бижутата, където ви падне из къщата, по – добре използвайте малки декоративни чинийки или чаши за съхранение на дреболии. Всеки има нещо подобно в дома си. Поставете във всяка стая по един подобен предмет на мястото, където обикновено сваляте бижутата от себе си – например на мивката в банята, пред огледалото в спалнята, на кухненския рафт и т.н. Превърнете в правило това, че всяко бижу отива директно в един от тези предмети и абсолютно никъде другаде.

Номер 5 – Дистанционните 

Съхранявайте дистанционните за телевизор, DVD плейър и игралните конзоли в кутия или кошница в близост до телевизора – например върху масичката за кафе. Друг вариант е да отделите чекмедже, в което да се поставят всички дистанционни. Но да обучите всички членове на семейството да поставят дистанционните на правилното място не е лесна задача. Ето защо може да пробвате следното – поставете обозначителен знак, на който пише нещо от рода на „дистанционните отиват тук”. Известно време това ще служи като напомняне за членовете на семейството.

Автор

Подобни статии

Любопитно

8 март – Гордост за жените от цял свят

  Международният ден на жената се празнува в много страни по цял свят. Това е ден, в който светът свежда глава пред постиженията на жените без оглед на техните национални,

Любов и секс

Флирт в офиса – след краят

  Какво следва след края на вашия флирт в офиса? Казваме „край“, защото са броени единици, двойките, които толкова много си пасват, че превръщат увлечението си един към друг в

Любопитно

Новото видео на Бритни Спиърс – "Work Bitch"

След като напусна поста си в журито на американския X Factor, Бритни Спиърс  ([highlight]Britney Spears[/highlight]) се зае да прави своя студиен, 8ми поред, албум. Тази седмица бе пуснат и пилотния

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.