Предимствата на лазерната епилация

Предимствата на лазерната епилация

 

Не е известно кой и кога е наложил като естетическа норма гладката без нито едно косъмче женска кожа.

На Нефертити приписват изобретяването на особено средство за епилация на растителна основа. Нанесено върху тялото, то се втвърдявало и при отлепването сваляло окосмяването. Клеопатра въвела модата да се изкореняват космите под мишниците. В Елада и Рим за целта използвали арсен, мас от хипопотам и мазнина от костенурка, в арабските страни – нажежена желязна пръчка.

Бръсненето става популярно в Англия през викторианската епоха. Космите по лицето и тялото се смятали за оскърбителни от гледна точка на обществения морал.

shaving-your-legs

Днес прогресът във всички области се отразява и върху начина, по който се премахва нежеланото окосмяване. Традиционните методи – бръснене, скубане с пинсета или с механичен епилатор, различни видове коламаски, химическа депилация с кремове, гелове и лосиони – отстъпват на заден план пред модерните, които са високотехнологични и безболезнени.
При електроепилацията косменият фоликул се умъртвява с тънка игла с променлив ток. Нейна алтернатива е електролизата – в този случай напрежението е постоянно. Процедурата е ефикасна, но по-продължителна.

При фотоепилацията под въздействието на поток, обединяващ няколко светлинни лъча, се разрушават космените фоликули върху голяма кожна повърхност. Няма риск от травми и изгаряния. Тези методи, макар и ефикасни, имат известни недостатъци: болката е по-силна, не са изключени неприятни белези.

photoepilation
Ново решение е лазерната епилация. По единодушно мислене на водещите европейски козметолози този метод е най-рационален и ефективен. В сравнение с всички останали процедури за трайно и временно обезкосмяване предимствата и са многобройни:

лазерната епилация

  • Избирателно въздействие върху фоликулите и космените стъбла без поражения върху кожата;
  •  Дълготраен ефект след провеждането на курса на епилация;
  • Липса на алергични реакции, дразнене или инфекциозен фоликулит – стъблата на космите врастват в кожата.
  • Освен това лазерното облъчване способства за бързото прекратяване на съществуващите възпалителни процеси;
  • Процедурите са напълно безболезнени и бързи.

Наистина не всички лазерни процедури действат по еднакъв начин на кожата. В някои случаи са възможни усложнения, свързани с нарушаване на пигментацията на кожата. Вероятността от поява на депигментация се определя от фототипа на пациента, вида на използвания лазер, а понякога и от сезона на провеждане на курса. Например обработването на нежеланото окосмяване с помощта на рубинов или диоден лазер, а също така с помощта на фотоепилатор е противопоказно през горещата част от лятото, както и за клиенти с изразен слънчев загар. Епилаторите на основата на Nd:YAG лазери нямат никакви странични ефекти, което ги прави най-добрия метод за обезкосмяване, който на този етап няма алтернатива.
За да се постигне обаче траен и добър ефект, е необходимо провеждането на курс от процедури, съобразен с физиологията на космения растеж – лазерното излъчване унищожава фоликула само на определена фаза на растеж. Курсът включва няколко процедури, провеждани с прекъсване от 3-5 седмици. Броят им има индивидуален характер. Още след първата процедура значителен брой космени луковици загиват, а останалите атрофират – космените стъбла изтъняват, растежът им се забавя и окапват. За трайна епилация са необходими минимум 5-6 процедури. При нестабилен хормонален фон обемът на курсове може да бъде и по-голям, а при стабилен ефектът се запазва 1-5 години. Така не много скъпият и безболезнен курс дава шанс не завинаги, но за много дълго време да забравите комплексите и проблемите, които са ви измъчвали.

Автор

Подобни статии

Здрава и красива

Как медитацията ни влияе положително и как да я практикуваме?

  Знаете ли какво точно е медитацията и как тя може да ви помогне да се справите със стреса, умората и болестите? Знаете ли, че медитирането е един приятен и

Красива

Как да се бръснем в интимната зона

  Как да се бръснем в интимната зона Идеално гладки „там долу“ Няма друго усещане, като идеално гладката кожа. Както за притежателката й, така и за партньора й. Това важи

Здрава и красива

Не изхвърляйте торбичките от чая си

  Още един начин да спестите пари е да не изхвърляте торбичките от чая си, а да ги употребите в ежедневието си. Чаят ви носи здравословни ползи, не само като

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.