Предимствата на лазерната епилация

Предимствата на лазерната епилация

 

Не е известно кой и кога е наложил като естетическа норма гладката без нито едно косъмче женска кожа.

На Нефертити приписват изобретяването на особено средство за епилация на растителна основа. Нанесено върху тялото, то се втвърдявало и при отлепването сваляло окосмяването. Клеопатра въвела модата да се изкореняват космите под мишниците. В Елада и Рим за целта използвали арсен, мас от хипопотам и мазнина от костенурка, в арабските страни – нажежена желязна пръчка.

Бръсненето става популярно в Англия през викторианската епоха. Космите по лицето и тялото се смятали за оскърбителни от гледна точка на обществения морал.

shaving-your-legs

Днес прогресът във всички области се отразява и върху начина, по който се премахва нежеланото окосмяване. Традиционните методи – бръснене, скубане с пинсета или с механичен епилатор, различни видове коламаски, химическа депилация с кремове, гелове и лосиони – отстъпват на заден план пред модерните, които са високотехнологични и безболезнени.
При електроепилацията косменият фоликул се умъртвява с тънка игла с променлив ток. Нейна алтернатива е електролизата – в този случай напрежението е постоянно. Процедурата е ефикасна, но по-продължителна.

При фотоепилацията под въздействието на поток, обединяващ няколко светлинни лъча, се разрушават космените фоликули върху голяма кожна повърхност. Няма риск от травми и изгаряния. Тези методи, макар и ефикасни, имат известни недостатъци: болката е по-силна, не са изключени неприятни белези.

photoepilation
Ново решение е лазерната епилация. По единодушно мислене на водещите европейски козметолози този метод е най-рационален и ефективен. В сравнение с всички останали процедури за трайно и временно обезкосмяване предимствата и са многобройни:

лазерната епилация

  • Избирателно въздействие върху фоликулите и космените стъбла без поражения върху кожата;
  •  Дълготраен ефект след провеждането на курса на епилация;
  • Липса на алергични реакции, дразнене или инфекциозен фоликулит – стъблата на космите врастват в кожата.
  • Освен това лазерното облъчване способства за бързото прекратяване на съществуващите възпалителни процеси;
  • Процедурите са напълно безболезнени и бързи.

Наистина не всички лазерни процедури действат по еднакъв начин на кожата. В някои случаи са възможни усложнения, свързани с нарушаване на пигментацията на кожата. Вероятността от поява на депигментация се определя от фототипа на пациента, вида на използвания лазер, а понякога и от сезона на провеждане на курса. Например обработването на нежеланото окосмяване с помощта на рубинов или диоден лазер, а също така с помощта на фотоепилатор е противопоказно през горещата част от лятото, както и за клиенти с изразен слънчев загар. Епилаторите на основата на Nd:YAG лазери нямат никакви странични ефекти, което ги прави най-добрия метод за обезкосмяване, който на този етап няма алтернатива.
За да се постигне обаче траен и добър ефект, е необходимо провеждането на курс от процедури, съобразен с физиологията на космения растеж – лазерното излъчване унищожава фоликула само на определена фаза на растеж. Курсът включва няколко процедури, провеждани с прекъсване от 3-5 седмици. Броят им има индивидуален характер. Още след първата процедура значителен брой космени луковици загиват, а останалите атрофират – космените стъбла изтъняват, растежът им се забавя и окапват. За трайна епилация са необходими минимум 5-6 процедури. При нестабилен хормонален фон обемът на курсове може да бъде и по-голям, а при стабилен ефектът се запазва 1-5 години. Така не много скъпият и безболезнен курс дава шанс не завинаги, но за много дълго време да забравите комплексите и проблемите, които са ви измъчвали.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Автор

Подобни статии

Красива

За уморени къдрици – студено къдрене

Не бързайте със следващото къдрене И при най-добре направеното студено къдрене настъпва момент, в който къдриците се отпускат и „висят“. Фризурата вече не е в желаната линия, косата изглежда „уморена“. Случва

Красива

Разкрасителни съвети за мазна кожа, които задължително трябва да знаете

  Мазната кожа може да ви създаде доста трудни моменти, тъй като мастните жлези са свръх активни, произвеждайки излишни количества себум, които допринасят за по-лъскавия и мазен вид на лицето,

Красива

Летен дневен и вечерен грим

  Как да подходим към нашия летен дневен и вечерен грим? Твоята стратегия: Направи грима си нежен и блестящ през деня. Вечерта експериментирай с ултра секси визия. Виж за какво

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.