Отражение на бременността върху косата, ноктите и фигурата ни

Отражение на бременността върху косата, ноктите и фигурата ни

 

Как се отразява бремеността върху  косата, ноктите и фигурата ни? 

Част 1 и част 2

Коса – по време на бременността вие ще се радвате на по – здрава, блестяща и гъвкава коса. Ако сте имали проблеми с пърхота, то задължително ще забележите промяна в положителна посока. Себореята изчезва почти напълно при бременните жени. За съжаление обаче, тази положителна промяна трае единствено през тези 9 месеца. След раждането при доста жени се наблюдава значителен косопад, но това не трябва да ви тревожи. Явлението е напълно възвратимо, а косите поникват наново.

Поредния мит свързан с бременността е, че не бива да се боядисаме, къдрим, изрусяваме или подстригваме. Няма причина да не го правим, ако имаме желание за това, тъй като нито една от тези процедури не оказва влияние върху бременността. Единствено при къдренето е добре да внимаваме с химикалите, които се използват.

бременността върху косата, ноктите и фигурата

Нокти – доста жени забелязват, че през бременността ноктите започват да растат по – бързо от обичайното. Също както и при косата, промяната тук е в положителна посока. Обикновено нокътя става по – лъскав и по – здрав. Разбира се, има и изключения. Понякога се наблюдава обратното явление, а именно крехки лесно чупливи или цепещи се нокти. Най – доброто решение за този проблем е приема на 6 г. желатин през устата.

IMG_0290

Тяло (фигура) – всички знаем как се изменя тялото на бременната по време на този така важен период от живота и. Невъзможно е да предотвратим увеличаването на теглото, но това не означава, че трябва да се отпускаме и да си мислим, че всичко е позволено понеже в момента „изхранваме” двама. Не бива да забравяме, че бременността трае само 9 месеца и ако си позволим да преяждаме, това неминуемо ще се отрази на фигурата ни и след раждането доста трудно ще възстановим предишните си килограми. Много важно е да спазваме следния принцип – „важно е качеството, а не количеството”. Храната трябва да е на първо място разнообразна, за да може да ни осигури необходимите хранителни вещества.

За да избегнем натрупването на излишни килограми, също така е от изключителна важност да поддържаме добра физическа активност, освен ако нямаме излишна забрана от лекаря.

Носенето на сутиен за бременни би било от голяма полза. Както знаем гърдите в този период от живота ни се уголемяват значително, а сутиена за бременни ще ни осигури нужната подкрепа на гръдните мускули и ще предотврати до голяма степен отпускането и увисването на бюста в по – късен етап.

big_1756_carriwell_seamless_maternity_bra

Коланите за бременни не са за препоръчване, тъй като когато се носят постоянно те заместват функцията на мускулите, които трябва да поддържат матката. А когато един мускул не функционира той отслабва и се отпуска. Все пак има случаи, в които наистина би било по – добре да си закупим колан за бременни. Например ако поради предишни раждания коремната стена е вече разхлабена, когато носим много тежко бебе или близнаци.

Както видяхме малко или много бременността влияе върху външния вид на жената, понякога в положителна, понякога в отрицателна посока. При всички положения обаче, когато правилната осведоменост надделява над предразсъдъците, основание за тревога няма.

 

Автор

Подобни статии

За децата

Какво може да направим за пълноценна лятна ваканция на нашето дете?

  Какво може да направим за пълноценната лятна ваканция на децата? Лято е! Време за почивка. Децата са в лятна ваканция и могат да си отпочинат от натоварената учебна година.

За тийнейджърите

Помощ, детето ми е тийнейджър!

 Срещате ли проблеми с вашите тийнейджъри? Наистина ли разбирате чувствата им? Имат ли право всеки път, когато се карате? Защо винаги се бунтуват срещу родителите си? Как можете да им

За бебето

Първите думички на вашето бебче

  Очаквате с нетърпение първите думички на вашето бебче? Няма нищо по-скъпо за една жена от възможността да роди, да бъде майка ида отгледа своето малко съкровище. Да дариш живот,

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.