Новите обувки и мазолите – история за тяхната раздяла

Новите обувки и мазолите – история за тяхната раздяла

 

Ако току-що пускате компютъра след като сте били на шопинг тур по магазините, и сте си купили нови страхотни обувки, това четиво ще ви бъде много полезно. Почти всеки човек, който е работил интензивно с ръце – домакинска работа /най-вече почистването с метла/ или пък градинска дейност /копаене/, естествено и спортистите, знаят какво е да имаш мазоли.

Новите обувки също са фактор, който често причинява неприятните образувания. Дори да са ви по мярка, те пак може да ви създадат проблеми, поне докато не ги разтъпчете. А дотогава може да сложите лепенки на местата, на които се получава интензивно триене при ходене. Ако не желаете да се облепяте или пък се притеснявате, че лепенките ще се забелязват много, на пазара отдавна се предлагат такива с телесен цвят, прозрачни и съвсем дискретни.

мазолите

През лятото мазолите се появяват много по-често, отколкото през зимата. Причината е във високите температури. Изпотяването на краката в комбинация с интензивното триене, създават отлични условия за появата на мехурчета. Болката, която причиняват не е за пренебрегване, защото тя затруднява естествените ни движения и работа.

За да се справите с тях може да направите следните неща:

  • Опитайте се да не пукате мехурчетата. Те са пълни с течност и със сигурност ви дразнят много. Понякога те се пукат сами от случаен натиск, но е важно да не махате люспата, която е останала след изтичане на течността. Природата е помислила за всичко и именно тази мембрана предпазва тялото от инфекции.
  • Върху мехурчето или остатъка от него може да сложите лепенка. Така ще намалите триенето и ще предпазите от замърсяване.
  • По възможност носете обувки, които не ви притискат на това място. През лятото е по-лесно, тъй като просто ще смените модела на обувката.

Не може да не сте чували фразата „Ще се отпуснат” от устата на някоя продавачка в магазин за обувки. Наистина след определено време обувките се отпускат, но основно на ширина. Дължината на стъпалото няма как да промените. Ако наистина много ви харесват обувките преценете дали ще изтърпите времето, докато обувката се „отпусне” и дали няма да си ходите пак със старите.

Автор

Подобни статии

Любопитно

Имате мазна коса – какво да правите?

Какво да правим, ако имаме мазна коса?   Обикновено се смята, че най-трудно можем да се справим с мазната коса. Хората я мият често, за да смъкнат маслата и мазнините,

Свободно време

HTC One прави снимки като от Хари Потър.

В края на този месец корейците от HTC са готови да разтърсят света на маниаците, готови да похарчят едни къси 1000лв. за телефон с новия си модел – One. (Вече

Любопитно

Какво е тантричен секс?

Мислим си, че вече сме опитали и изпитали всичко или поне много в сексуално отношение. Дългият стаж е причина за самочувствие, че знаем как да доставим на нас и партньора

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.