Новите обувки и мазолите – история за тяхната раздяла

Новите обувки и мазолите – история за тяхната раздяла

 

Ако току-що пускате компютъра след като сте били на шопинг тур по магазините, и сте си купили нови страхотни обувки, това четиво ще ви бъде много полезно. Почти всеки човек, който е работил интензивно с ръце – домакинска работа /най-вече почистването с метла/ или пък градинска дейност /копаене/, естествено и спортистите, знаят какво е да имаш мазоли.

Новите обувки също са фактор, който често причинява неприятните образувания. Дори да са ви по мярка, те пак може да ви създадат проблеми, поне докато не ги разтъпчете. А дотогава може да сложите лепенки на местата, на които се получава интензивно триене при ходене. Ако не желаете да се облепяте или пък се притеснявате, че лепенките ще се забелязват много, на пазара отдавна се предлагат такива с телесен цвят, прозрачни и съвсем дискретни.

мазолите

През лятото мазолите се появяват много по-често, отколкото през зимата. Причината е във високите температури. Изпотяването на краката в комбинация с интензивното триене, създават отлични условия за появата на мехурчета. Болката, която причиняват не е за пренебрегване, защото тя затруднява естествените ни движения и работа.

За да се справите с тях може да направите следните неща:

  • Опитайте се да не пукате мехурчетата. Те са пълни с течност и със сигурност ви дразнят много. Понякога те се пукат сами от случаен натиск, но е важно да не махате люспата, която е останала след изтичане на течността. Природата е помислила за всичко и именно тази мембрана предпазва тялото от инфекции.
  • Върху мехурчето или остатъка от него може да сложите лепенка. Така ще намалите триенето и ще предпазите от замърсяване.
  • По възможност носете обувки, които не ви притискат на това място. През лятото е по-лесно, тъй като просто ще смените модела на обувката.

Не може да не сте чували фразата „Ще се отпуснат” от устата на някоя продавачка в магазин за обувки. Наистина след определено време обувките се отпускат, но основно на ширина. Дължината на стъпалото няма как да промените. Ако наистина много ви харесват обувките преценете дали ще изтърпите времето, докато обувката се „отпусне” и дали няма да си ходите пак със старите.

Автор

Подобни статии

Мода и стил

Кои са най-актуалните тенденции в облеклото през пролетта?

Всяка жена се пита вече, какво ще е модерно да се носи тази пролет и кои ще са най-актуалните тенденции. С пълна сила можем да твърдим, че този въпрос интересува

Любопитно

Как да се научим да караме ски?

  Как да се научим да караме ски?          Карането на ски е предизвикателство за всеки от нас и точно в това се крие чарът на този

Спортувай активно

Тренировки по време не месечния цикъл

  Тренировки по време не месечния цикъл – има ли упражнения, които трябва да бъдат избягвани? Има ли упражнения, които трябва да се избягват, когато настъпи „онова” време от месеца?

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.