Навиците, които пречат на вашето отслабване

Навиците, които пречат на вашето отслабване

 

Отървете се от навиците, които пречат на вашето отслабване

Представяме ви някои от елементарните ежедневни навици, които може би стоят на пътя между вас и желаната фигура

И така, храните се здравословно, тренирате редовно и въпреки това цифрата, която показва кантара е все още незадоволителна? Оказва се, че някои от елементарните ежедневни навици ви пречат да се отървете от тези няколко излишни килограма. Ето за какво става дума:

Храните се без прибори само с помощта на ръцете си?

Според едно от най – новите проучвания проведени наскоро излиза, че хората, които използват прибори докато се хранят, консумират с около 30% по – малко количество храна, отколкото тези, които се хранят само с помощта на ръцете си.

навиците, които пречат на вашето отслабване

Пиете прекалено много безалкохолни напитки?

Голяма част от хората пренебрегват и забравят напълно за калориите, които поемат от различните напитки. Диетолозите напомнят, че сокове и газирани напитки съдържат голямо количество калории и това е факт, който не бива да бъде подценяван. Заменете сока с вода и вместо да „пиете” своите калории, по – добре ги „изяждайте” – казано с други думи поемайте дневното си количество калории единствено чрез храната.

Може би се престаравате със закуската?

Всеки знае, че „закуската е най – важното ядене за деня”, ето защо сутрин похапвате обилно, без грам угризения и с кристално чиста съвест? Оказва се обаче, че голяма част от хората преяждат на закуска и консумират двойно или тройно повече калории от необходимото.

закуска

Може би се престаравате с лишенията?

В стремежа си да отслабнете бързо, вие ограничавате до голяма степен храната. Лишавате себе си от редица хранителни продукти и полезни вещества. По този начин обаче вместо да постигнете желаният ефект, по – скоро постигате обратния – при консумацията на по – малко от 1200 калории дневно тялото преминава в режим на гладуване и вместо да гори мазнини, то се стреми да ги съхрани. Това прави отслабването по – трудно и бавно.

Вечер стоите до късно?

Според едно скорошно изследване се оказва, че хората, които стоят до малките часове на нощта и определят себе си като „нощни птици” са много по – склонни да похапват висококалорийни храни и храни с високо съдържание на мазнини, в сравнение с тези, които си лягат рано. Този факт прави следващото откритие напълно очаквано – изследователите стигнали до извода, че при „нощните птици” по – често се наблюдава наднормено тегло.

Обичате да похапвате плодови млека?

Повечето млека с плодов вкус, въпреки че звучат като здравословна храна, са допълнително подсладени с фруктоза. Фруктозата според неотдавна проведено проучване е подсладител, който за разлика от останалите подсладители, не създава чувство на ситост. Резултатът? Приемате много повече от необходимото количество калории.

Припознавате ли себе си в някой от горепосочените примери? Ако да, може би е време да вземете мерки и да промените някои от привичките си. Помнете, че дори и малките неща са от значение.

Автор

Подобни статии

Диети

15 съвета при спазване на диета

  Ако нямате личен диетолог, който да ви обясни всяка тънкост при спазването на диета, прочетете тези лесни 15 съвета за спазване на диета и се постарайте да спазвате повечето

Спортувай активно

Отслабване след 40 – толкова ли е трудно?

  За съжаление действително след 40-тата година в женския организъм започват да настъпват определени хормонални промени, метаболизма се забавя, а отслабването вече изисква малко повече усилия. Но колко трудно е

Диети

Топ 11 на най-добрите диети

  Коя диета да избера? Сигурно ви омръзна да се чудите кой режим за отслабване е най-подходящ за вас? Целта на статията е да ни помогне в този избор като синтезира

0 коментара

Все още няма коментари!

Напиши първия коментар за тази статия!

Дай мнението си


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/wincompa/bgjenite.com/data/themes/theme/functions/filters.php on line 221

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.